Învățare adaptativă

Learning Ecosystem lansează o nouă facilitate pentru ecosistemele de învățare pe care le lansează: învățarea adaptativă.

Astfel participanții noștri pot acum să aibă învățarea personalizată pe nevoile lor specifice spre deosebire de practica folosită uzual, respectiv personalizată în cel mai bun caz pe nevoile grupului de formare. Fiecare participant, poate în mod dinamic, să treacă doar prin formarea care răspunde nevoilor sale, pe baza unui algoritm ce folosește acțiunile sale anterioare. Întregul proces este automatizat și se poate extinde la lecții, teme, module, cursuri sau char programe de formare întregi.

În plus ecosistemele noastre de formare includ aceste facilități de învățare adaptativă în conjuncție cu sitemul de notare și măestrie pentru a produce scenarii de gamification atractive și în același timp complet personalizate fiecărui participant.

Spre exemplu, un participant care a demonstrat măestria într-o anumită zonă, poate imediat și automat să fie introdus într-un nou mediu de învățare, în care conținutul vechi dispare și noi elemente de conținut, mai avansate, devin noi provocări de învățare.

Practic, Learning Ecosystem aduce pe piața românească și nu numai, un nivel complet nou de abordare a formării (ecosistemul de învățare) dar duce personalizarea acesteia la un nivel fără precedent.

Concret acum un grup de participanți (spre exemplu din aceeași organizație) pot fi înscriși în același curs, pot parcurge un test de evaluare a cunoștințelor și pe baza lui, fiecare participant să continue în același curs, dar pe un conținut diferit (module, lecții, teme etc.), spre exemplu unii înstr-un curs de bază, în timp ce alții într-un curs de avansați, unii într-o curriculă teroretică, în timp ce alții orientați spre aspecte de aplicare practică a teorii pe care o cunosc. Acest lucru permite nu numia o adresare corectă a învățării, dar oferă în același timp și provocări adaptate fiecărui participant, astfel încât să se simtă provocat (nu plictisit), dar nu într-o măsură nerealistă, care ar conduce la abandonarea învățării. Practic, ecosistemul de învățare dezvoltat de Learning Ecosystem se transformă într-unn sitem de tutoriat / mantorat personal, nivel ce nu se regăsește azi pe piață la nici o altă formare pentru adulți.

posted 4 Iun, 11:38 (187 zile ago)