Regulamentul campaniei (in)Vestește!

posted 26 Nov, 00:08 (92 zile ago), permalink

Campania (in)Vestește este o campanie de co-dăruire inițiată și condusă de Learning Ecosystem srl.

În cadrul campaniei orice persoană fizică sau juridică poate să cumpere un training, atelier, curs online sau ecosistem de învățare din catalogul de formări Learning Ecosystem (www.learning-ecosystem.matrixlms.com/visitorclass_catalog).

Achiziția se face prin intermediul magazinului online și pentru a fi direcționată către persoana dorită se seletează opțiunea "Pentru altcineva" / "For someone else".

Persoana către care achiziționează formarea este este nevoie să aibă un cont valid. În cazul în care nu are un cont valid, acesta poate fi creat în timpul achiziției.

Plata se face din contul de PayPal sau cu ajutorul unui card valid.

Pentru achiziționarea mai multor locuri la aceeași formare se selectează cantitatea dorită înainte de a iniția cumpărarea.

Campania se desfășoară în perioada 25 noiembrie - 31 decembrie.

Training sau Atelier

posted 20 Aug, 10:10 (190 zile ago), permalink

Poate că te-ai întrebat dacă este vre-o diferență între training si workshop sau mai pe românește între cursuri si ateliere.

Ei bine, în acest scurt articol am vrea să te lămurim care este deosebirea și cum poți alege ceea ce este potrivit pentru tine și echipa ta.

Training

Scop: transmiterea de cunoștințe, formare abilități

Training sau în traducerea lui românească curs, este un proces de formare de grup care presupune întâlnirea fizică față în față. Mărimea grupului poate începe de la 8 persoane, ajunge la un ideal de 12-15 persoane și urca până la maximum 20 persoane. Peste 20 de persoane trainingul începe să se transforme în conferință.

Metodele, tehnicile si instrumentele de lucru sunt variate, dar primează metodele non-formale. Ca tehnici primează experiența structurată de învățare (spre exemplu acvariu, jocul de rol teatru forum, demonstrația, studiul de caz lucru pe grupuri, diade, triade etc.). Deși sunt considerate traininguri și prezentările de tip power-point, noi consideră acestea doar prezentări sau lecturete și în nici un caz formare non-formală pentru adulți.

Specificul cursurilor este de a forma cunoștințe și abilități noi. Rezultatul final sunt oameni mai bine instruiți.

Workshoop

Scop: exersare abilități, exersare comportamente dezirabile, identificare  soluții

Workshoop-ul sau în traducerea lui românească atelierul, este un proces de formare de grup care presupune întâlnirea fizică față în față. Mărimea grupului poate începe de la 4 persoane, ajunge la un ideal de 10-12 persoane și urca până la maximum 15 persoane. Peste 15 de persoane atelierul începe să se transforme în training.

Metodele, tehnicile si instrumentele de lucru sunt variate, dar primează metodele non-formale orientate pe lucrul aplicat pe o situație specifică. Ca tehnici primează studiul de caz, scaunul deschis, jocul de rol, teatru forum, lucru pe grupuri, diade, triade etc.).

Specificul acestui tip de formare este acela că este orientat spre identificarea de soluții la problemele existente sau dezvoltarea de planuri, proiecte, măsuri pentru viitor aplicate specific unui context organizațional sau de grup. De aceea, atelierele nu aduc cunoștințe noi, ci se axează pe alicarea lor în contexte specifice. Rezultatul final este o soluție, o măsură, un plan de acțiune.

 Acum că știi ce înseamnă, tu ce alegi ? 

Catalog

Parteneriatul în start-up

posted 7 Iun, 02:43 (234 zile ago), permalink

În linkul de mai jos vă propun să vedeți un punct de vedere referitor la ce ar fi bine să puneți la baza unui parteneriat.

Building a Corporate-Startup Partnership? Here's What Will Help Make It Successful.

Pentru cei care nu au timp de investit în tot articolul pot începe de la cele 4 întrebări fundamentale ale unui parteneriat, respectiv de la titlul: 1. How might we help startups connect with the right people at our company?.

Ceea ce îmi place la acest articol este faptul că scoate în relief elementele importante ale unui parteneriat, ceea ce cred eu că sunt baza parteneriatului: comunicare (prima și ultima întrebare din articol), încredere (a doua întrebare), rezultate specifice (a treia antrebare).

Cu drag vă las să lecturați. Să aveți inspirație!

Cristian Neguț

Feedback la cursul Educație Creativă

posted 28 Iun, 06:57 (243 zile ago), permalink

Iată ce feedback ne-a scris o profesoară care a participat la Craiova la cursul nostru Eucație Creativă. O adevărată poveste de viață: 

"Buna ziua. În primul rând mii de scuze că nu v-am răspuns până acum.Sunt extrem de ocupată....însă azi mi-am propus să o fac.

În prima zi a cursului am fost puțin stresata pt. ca mi s-a părut că dureaza cam mult si aveam sa imi las fata singura in casa de dimineata pana seara. Am vrut sa plec mai devreme in fiecare zi de la curs(pt. a ajunge la ea), însă pur si simplu nu am putut. Timpul petrecut alături de voi a fost atât de plăcut încât nu am putut sa o fac.

Când am ajuns acasă fiica mea m-a intrebat ca de obicei:,,Ziua ta cum a fost, mami?” I-am raspuns :,,Super, M-am jucat aproape toată ziua și am învațat câteva reguli importante despre comunicare, alături de o doamnă super drăguță.” Am vazut-o cum s-a întristat putin...mi-am zis in mintea mea:,,Vai de capul tau, tu te joci iar copila sta singură in casa si îsi ia rolul de ,,mamă” in serios”.Mititica facuse  bucătăria ,,lună”, aranjase prin casă mult mai bine decât mine chiar....pt. că eu i-am spus că mă bazez pe ea cât sunt plecată...si a întețes chiar foarte bine. M-am gândit cum să fac să fie bine... A doua zi dimineata când mi-a zis ,,Dacă tu  esti fericita  acolo și te joci, sa stii ca sunt si eu  acasa, asteptandu-te”. Am simtit cum ma topesc ...de durere.

Toata ziua m-am gandit la ea.... seara cand  am ajuns acasa .....I-am zis,,Hai sa ne jucam și sa invatam sa comunicam!” si impreuna cu ceilalti membrii ai familiei am explorat o parte din jocurile  învatate cu voi, i-am explicat despre cele doua tipuri de mesaje, am construit  posta mesajelor cadou si și cosul pentru mesajele ,,negative”...am facut impreuna clatite.....si ne-am simtit minunat.Am vazut-o foarte fericita iar a doua zi dimineata mi-a zis:,,Sper sa mai inventi jocuri si azi,abia astept sa ne jucam!”.

Sunteti minunati! Se  vede clar ca ceea ce faceti vine din inima! Succes!

PS: Cristina, te admir!"

Învățare adaptativă

posted 4 Iun, 11:38 (267 zile ago), permalink

Learning Ecosystem lansează o nouă facilitate pentru ecosistemele de învățare pe care le lansează: învățarea adaptativă.

Astfel participanții noștri pot acum să aibă învățarea personalizată pe nevoile lor specifice spre deosebire de practica folosită uzual, respectiv personalizată în cel mai bun caz pe nevoile grupului de formare. Fiecare participant, poate în mod dinamic, să treacă doar prin formarea care răspunde nevoilor sale, pe baza unui algoritm ce folosește acțiunile sale anterioare. Întregul proces este automatizat și se poate extinde la lecții, teme, module, cursuri sau char programe de formare întregi.

În plus ecosistemele noastre de formare includ aceste facilități de învățare adaptativă în conjuncție cu sitemul de notare și măestrie pentru a produce scenarii de gamification atractive și în același timp complet personalizate fiecărui participant.

Spre exemplu, un participant care a demonstrat măestria într-o anumită zonă, poate imediat și automat să fie introdus într-un nou mediu de învățare, în care conținutul vechi dispare și noi elemente de conținut, mai avansate, devin noi provocări de învățare.

Practic, Learning Ecosystem aduce pe piața românească și nu numai, un nivel complet nou de abordare a formării (ecosistemul de învățare) dar duce personalizarea acesteia la un nivel fără precedent.

Concret acum un grup de participanți (spre exemplu din aceeași organizație) pot fi înscriși în același curs, pot parcurge un test de evaluare a cunoștințelor și pe baza lui, fiecare participant să continue în același curs, dar pe un conținut diferit (module, lecții, teme etc.), spre exemplu unii înstr-un curs de bază, în timp ce alții într-un curs de avansați, unii într-o curriculă teroretică, în timp ce alții orientați spre aspecte de aplicare practică a teorii pe care o cunosc. Acest lucru permite nu numia o adresare corectă a învățării, dar oferă în același timp și provocări adaptate fiecărui participant, astfel încât să se simtă provocat (nu plictisit), dar nu într-o măsură nerealistă, care ar conduce la abandonarea învățării. Practic, ecosistemul de învățare dezvoltat de Learning Ecosystem se transformă într-unn sitem de tutoriat / mantorat personal, nivel ce nu se regăsește azi pe piață la nici o altă formare pentru adulți.

Mulțumiri

posted 3 Iun, 03:16 (268 zile ago), permalink

Vă mulțumim foarte mult că ne-ați fost alături.

Proiectul nostru are o sensibilitate aparte datorită persoanelor cu care lucrăm și organizațiilor care ne sunt partenere.

Cristina a fost îngerul nostru păzitor care ne-a ajutat să ajungem acolo unde am țintit. Fără ajutorul ei nu am fi reușit, iar proiectul dar și noi ne-am imbogățit foarte mult cu Cri alături.

Ica Ana Viorica Casavean

Inspirație

posted 3 Iun, 03:12 (268 zile ago), permalink

Bună seara!

Alese mulțumiri pentru aceste zile absolut minunate! Informațiile deosebit de utile, prezentarea captivantă a conținuturilor, exemplele și experiențele practice m-au fascinat.

Vă apreciez enorm activitatea, discursul foarte bine structurat, armonia perfectă dintre informațiile accesibilizate și glumele memorabile. V-am urmărit cu maximă atenție, am "absorbit" ca un burete fiecare secvență, luând notițe mereu.

Dacă ar fi profesorii care ne formează măcar un sfert ca Dumneavoastrã, școala ar fi mult mai atractivă, iar imaginea țării noastre ar arăta mult diferit. Slavă Domnului pentru Oameni entuziaști, pasionați și implicați, ca Dumneavoastră.

Cu aleasă prețuire și recunoștință,

Florina Ilisoi, coordonator Iași

N-am cuvinte să exprim...

posted 3 Iun, 03:09 (268 zile ago), permalink

Mi-a plăcut faptul că Alina a reușit să facă din noi toți o echipă funcțională și unită în aceste două zile, deși cei mai mulți dintre noi nu ne cunoșteam. Familiaritatea cu care ea ne-a tratat ne-a făcut să ne tratăm și noi între noi în același mod, iar asta ne-a ajutat să ne deschidem, să nu ne fie frică să greșim pentru a putea învăța din toate câte ceva. Am rămas cu un bagaj de cunoștințe foarte mare pe care plănuiesc să îl aplic la ITO și nu numai. Am învățat că fiecare joc are un scop, de fapt. Că trebuie să le punem în practică în funcție de acest scop, de momentul zilei și al evenimentului. Am învățat cât de important e să explici bine regulile, să le pui în practică și să te pui pe tine exemplu, mai întâi. Dar și importanța finalului am aflat-o, să nu lăsăm lucrurile în aer. Cred că cel mai mult a contat faptul că am fost noi puși în situația de a simula animația, asta ne-a arătat exact unde e posibil să greșim și că teoria e una, iar practica e alta. Nu am cuvinte suficiente să exprim recunoștința mea și cât de mult m-am folosit și mă voi folosi de acest training. Sincere mulțumiri!

Țucă Iuliana-Cristina

Îmi pare rău că s-a terminat

posted 3 Iun, 03:03 (268 zile ago), permalink

Cu tristețe spun că îmi pare rău că s-a terminat cursul, însă cu bucurie mare spun că a fost cea mai tare experiență. Vă mulțumesc foarte mult pentru că mi-ați dat încredere. Mi-a crescut stima de sine, m-am autodepășit, am încercat să-mi doresc mai mult de la mine. M-ați motivat, lucru ce mi se pare extraordinar. Sunteți un model pentru mine. Doamne ajută sa reușesc să aplic ceea ce am învățat la ITO și nu numai. Lecțiile sunt foarte prețioase, m-au ajutat foarte mult, deja mi-am notat câteva idei. Vă mulțumesc încă o dată pentru răbdare! A fost un timp de calitate petrecut cu oameni de calitate! :).

Paula V.

Școala Comunicării

posted 18 Feb, 13:54 (372 zile ago), permalink

Un program dedicat școlilor care vor să construiască relații vii între cadrele didactice, acestea și elevi și cu părinții. Relațiile vii sunt soluția pentru gestionarea clasei, conflctelor și crearea cadrului unei ascultări de natură să crească performanțele profesionale ale dascălilor și performanțelor școlare ale elevilor.