Consultanță / Consiliere - Learning Ecosystem
Skip to content
Vizualizare calendar

Consultanță / Consiliere


Curs
Cantitate
Pentru altcineva
Cristina Elena Negut
Cantitate
Pentru altcineva
Cumpărați pentru €110 sau introduceți codul de acces

Despre

Întâlnire individuală de lucru cu un expert Learning Ecosystem desfășurată față în față.

Ce sunt

Întâlniri cu un expert Learning Ecosystem față în față.

Sesiunile de consiliere se adresează dezvoltării personale, sesiunile de consultanță se adresează dezvoltării profesionale. Noi, la Learning Ecosystem considerăm că, îmbinarea celor două, aduce plus valoarea cea mai mare pentru tine.

Aceste sesiuni durează 60 de minute și sunt:

  • sesiuni de facilitare pentru grupuri care vor să obțină eficiență în întâlnirile lor sau medierea unor divergențe între membrii lor.
  • sesiuni individuale de discuție maieutică, adică ajungerea la adevăr/răspunsuri căutate pe calea dialogului și a întrebărilor.

Ce nu sunt

Aceste întâlniri de consultanță sau consiliere sunt în fapt, timpul pus de consultant la dispoziția clientului.

Aceste întâlniri adresează răspunsuri la întrebări punctuale.

Pentru un proces amplu de identificare a problemelor și cauzelor acestor probleme, apoi identificare a soluțiilor la probleme și în final, asistență în implementarea soluțiilor, Learning Ecosystem oferă posibilitatea folosirii unui instrument mult mai adaptat, orientat spre rezultatul final: Coaching după metoda GROW.

Cum lucrăm

În sens literal, maieutica este “arta moșitului”. Păstrăm acest sens pentru că și noi considerăm că moșim, adică acompaniem clientul nostru pe calea cunoașterii adevărului. Este procesul care scoate la lumină soluțiile. Noi considerăm că răspunsurile sunt deja prezente și e nevoie de noi ca, prin întrebări, să ajutăm clientul să le descopere. Noi suntem cei care punem întrebările, exprimăm rezerve față de răspunsuri, atragem atenția asupra unor inadvertențe sau inconsecvențe ale interlocutorului, provoacăm nemulțumirea acestuia față de ceea ce știa și receptivitate față de celălalt, în fine, îl determinăm la analize și implicații care conduc la răspunsurile căutate.

Noi aducem instrumentele potrivite, materiale suport (dacă este nevoie), simbolurile și eșarfele, creioanele și culorile, materiale de care avem nevoie pentru fiecare întâlnire. Metoda lui Jacques Salome e pusă la punct de mai bine de 45 de ani, iar noi avem o experiență în acestă metodă din anul 2003 și de fiecare dată aducem soluții pentru întrebări firești, ca și pentru căutari care te frământă.

Știm să ascultăm și apoi să punem întrebări. Știm să oferim feedback sau critique. Odată găsite răspunsurile, va fi nevoie să gândim demersuri practice și simbolice care să dea viață răspunsurilor aflate. 

Unde se derulează

 Într-un spațiu în care să avem intimitatea unui dialog binefăcător și generator de răspunsuri valoroase.

  • De obicei, venim acasă sau la biroul celui ce își dorește această întâlnire cu el însuși.
  • Alteori, alegem o ceainărie, o cafenea sau o cofetărie cochetă unde putem avea toate ingredientele unei atmosfere potrivite cu lucrarea noastră, intimitate și liniște.
  • Când nu putem altfel, ne vedem pe Zoom sau Skype.

Cât durează

Fiecare sesiune are aproximativ 40 - 60 de minute. De obicei, primele întâlniri sunt mai lungi, căci setăm cadrul de cunoaștere, explicăm modalitatea de lucru, setăm contextul, alegem stilul care aduce cea mai mare eficiență.
Un program consistent și valoros are cel puțin 3 întâlniri, la intervale de 3, maximum 10 zile. 

Prețul este pentru o singură sesiune de 40-60 minute. Pentru trei sau mai multe achiziții odată, există o reducere de 5% din suma totală, aplicată direct la cumpărare.

Întâlnește-ți formatorii:

Îți poți alege singur consultantul. Verifică abilitățile fiecăruia, expertiza și experiența.

Cristian Neguț     Cristina Elena Neguț

 

Înapoi sus