(L)Earn (sablon VECHI) - Learning Ecosystem
Skip to content
Vizualizare calendar

(L)Earn (sablon VECHI)


Curs
Cantitate
Pentru altcineva
Cristian Negut
Cantitate
Pentru altcineva
Contactați-ne pentru programul clasei.
Contactează-ne

Cum pot folosi un ecosistem de invatare (EDI) pentru a ma dezvolta personal si profesional si cum pot învață eficient.

Abilitățile de a învăța sunt fundamentale și definitorii pentru tot ceea ce vei face și vei realiza în viață.

Modul în care reușești să înveți îți definește cariera și parcursul profesional. Măiestria în învățare este cea care te va ajuta să transformi fiecare experiență în cunoștințe, abilități, obiceiuri și apoi în jobul ce te entuziasmează, promovarea care te apreciază și independența de a decide asupra vieții tale. A te lupta să înveți este o abordare greșită. A explora propriile trăiri poate fi o bucurie și un drum plin de experiențe plăcute.

Învâțarea este ceea ce îți definește educația. Să înveți să înveți este ceea ce va face diferența consistentă între tine și ceilalți, între reușită și eșec, între mediocru și bun, între eficient și eficace, între invenție și inovație, între oputut și outcome.

Învățarea îți definește viața în tot ceea ce este ea. Vrei să fii mai bun? Vrei să ai soluții la probleme diverse? Vrei să știi să descoperi adevăratele oportunități din viața ta și să le folosești bine? Vrei să vorbești o limbă străină? Vrei să ai relații mai bune? Vei să câștigi mai bine?  Ei bine, mai întâi e nevoie să înveți. 

Alege să fii inteligent este un ecosistem de invatare dedicat tuturor celor care doresc sa se dezvolte personal si profesional continuu si vor sa foloseasca ultimele descoperiri din educatie, neuroplastie, alimentatie, sport, gamification (mecanica de joc) si noile tehnologii pentru a-si creste performantele de invatare personale si profesionale.

ecosistem de invatare


Aici am pregatit materiale informative, teme si activitati care sa te ajute sa intelegi cum functioneaza creierul tau si sa devii un student mai bun. Creierul tau este o masinarie biochimica extraordinara, unica in lume, capabila de lucruri formidabile. Singura problema este ca aceasta masinarie nu are si instructiuni de folosire.

Din acest motiv, ecosistemul de invatare pe care tocmai il parcurgi iti ofera aceste instructiuni si isi propune sa te invete cum sa folosesti aceasta masinarie optim, cum sa o intretii si sa o exploatezi pentru a te adapta si integra usor mediului tau personal, profesional si spiritual dezirabil.

Speram ca astfel, frustrarea procesului anevoios de invatare sa devina mai mica si chiar procesul in sine, sa fie suficient de placut incat sa va incante ideea de a-l repeta in noi si noi domenii de invatare, fie ca e o noua limba straina, fie ca e un curs de chitara sau unul despre palmieri si chimie organica sau de ce nu, unul despre cum sa lucrez mai bine in echipa, sa fac o strategie mai buna, sa gestionez un proiect mai eficient sau sa imi cresc mai bine copiii.


Pe scurt, speram ca tot ceea ce inveti in acest ecosistem sa poti aplica usor si eficient oricarui proces de invatare nou din viata ta, astfel incat:

  • sa iti imbunatatesti randamentul invatarii,
  • sa traiesti bucuria unor experiente inedite si placute.
  • sa parcurgi o invatare blended learning moderna, dar si foarte eficienta.

 

Concret vei putea sa stii cum sa iti construiesti un proces de invatare eficient, sa verifici ce stii cu adevarat, cum poti sa te concentrezi, sa memorezi mai bine, sa condensezi ceea ce inveti in idei simple dar cuprinzatoare, cum sa scapi de procrastinare (tendinta de a amana ceea ce ai de facut) si cum sa faci asta jucandu-te.

Învățarea este mai mult decât un IQ mare

De ce învățarea este inconfortabilă

Parcursul

 

FSG este conceptul original Learning Ecosystem care propune în cadrul aceluiași ecosistem de învățare posibilitatea ca fiecare participant să opteze pentru unul din cele 3 parcursuri posibile:

  • Find
  • Solve
  • Grow

Parcursul Find reprezintă cel mai scurt parcurs în ecosistem de învățare și se axează pe descoperirea conceptelor, gestionarea lor și motivarea participanților prin participarea la activități specifice.
Practic orice participant ce parcurge calea Find va putea înțelege acțiuni specifice din domeniul respectiv și acționa coerent în activitățile propuse.

Finalizarea acestui parcurs va oferi o certificare de tip Turist.

Parcursul Solve propune, sulimentar parcursului Find, identificarea provocărilor profesionale specifice participantului și rezolvarea acestora. Creând sau descoperind probleme specifice activității profesionale a participantului și lucrând împreună la soluționarea lor acesta devine autonom în activitatea sa profesională.

Practic orice participant ce parcurge calea Solve va putea soluționa problemele specifice din universul său de acțiune.

Finalizarea acestui parcurs va oferi o certificare de tip Explorator și soluții pentru:

  1. Am o memorie bună
  2. Învăț repede și mult
  3. Nu mai procrastinez (amân)

Parcursul Grow propune, suplimentar parcursului Find, aprofundarea conceptelor teoretice de bază, suplimentarea conceptelor cu conținut adiacent și dezvoltarea de abilități îi comportamente specifice la nivel de măiestrie (expert). Fiecare participant va primi mai mult decât feedback asupra ideilor sale de soluționare, ci va primi asistență tehnică în imlementara acestor idei.

Practic orice participant ce parcurge calea Grow va putea construi soluții inovative și mai ales procese complexe de de implementare cu succes a soluțiilor identificate. Spre deosebire de celalalte parcursuri, acesta oferă posibilitatea participanților să identifice și să construiască soluții la situații complet noi, contextualizând procesele de soluționare îi implementare. Astfel participantul devine independent în activitatea sa profesională putând să lucreze eficace pe termen lung și crescând capacitatea de leadership a echipelor din care face parte.

Finalizarea acestui parcurs va oferi o fertificare de tip Maestru/Expert și dezvoltarea procese care conduc la:

  1. Am un stil de învățare echilibrat
  2. Sunt în controlul a ceea ce fac cu timpul meu
  3. Construiesc procese moderne și eficiente de învățare în grup.

Compoziția

Compozitia oricarei solutii de invatare este foarte importanta, pentru ca modul in care este alcatuit un program de formare si varientatea formatelor de continut disponibile stau la baza posibilitatilor reale de personalizare a oricarui program de formare.

Desi aprope toate companiile de training si consultanta promit personalizarea programelor de formare dupa nevoile clientilor, foarte putine reusesc acest lucru, tocmai pentru ca nu au structura necesara si arhitectura flexibila de care este nevoie pentru a putea livra o asemenea promisiune. Learning Ecosystem nu numai ca promite personalizarea solutiilor de formare, dar este si una dintre puținele companii din Romania care ofera infromatii publice despre structura programelor sale de formare, pentru ca fiecare client sa poata decide achizitia programeor in cunostinta de cauza.

Astfel acest ecosistem de învățare conține:

  • 55 de lecții grupate în 9 capitole dedicate învățării
  • 7 teme de discuție pe teme legate de învățare
  • 6 teme de dezbatere (discuții pro și contra pe o temă dată, ce pot fi argumentate si /sau votate). Aceste teme sunt diferite de cele de discuție.
  • 10 chestionare de verificare a cunoștințelor
  • 1 temă de cercetare
  • 8 eseuri pe subiecte date
  • 3 lucrări individuale offline
  • 3 teme de lucru în grup
  • 1 eveniment live față în față cu 2 teme individuale
  • 1 eveniment live online de tip webinar cu 1 temă individuală

Fiecare temă sau lucrare -  individuală sau de grup - primește feedback de la minimum unul din cei trei instructori, dar de cele mai multe ori primește feedback de la mai mulți instructori și pe unele teme chiar de la participanți. Tot acest conținut în măsura în care este lucrat se poate salva de către fiecare participant separat în propriul său portofoliu, ce cuprinde nu numai temele dar și feedback-ul primit. La finalul formării participantul are opțiunea de a descărca pe computerul personal întregul portofoliu.

Iată schița clasei:

1. Gamification

Cand te-ai jucat ultima data? Dar cand ai invatat in joaca utlima data? E foarte fun! Learning Ecosystem iti propune sa te joci si sa inveti in acelasi timp. Ridica miza! Intra in joc! Castiga puncte, ecusoane si medalii! Arata de ce esti in stare! Tu alegi daca intri in competitie cu tine insuti sau cu ceilalti.

Ce este gamification
Strategii de joc (draft)

2. Învățarea A-Mestecată

Să recunoaștem: niciodată nu prea am mestecat noi bine învățarea propusă în școală. Și ne-a picat cam greu la stomac. Acum Learning Ecosystem vă propune o altă abordare, în care conceptele verificate despre învățare venind din pedagogie, andragogie, psihologie, antropologie, sociologie și neuroștiințe se combină cu posibilitățile extraordinare pe care tehnologia ni le pune la îndemână, pentru a face din învățare ceea ce e firesc sa fie: demersul prin care să cresc, să mă dezvolt personal, profesional și spiritual.

Învățarea A-Mestecată (S)
Învățarea A-Mestecată (C)
Tu ce ai înțeles din amestecătura asta?
Puterea Blended Learning (S)
Puterea Blended Learning (C)
Participă la dezbatere
Tipuri de blended learning (S)
Tipuri de blended learning (C)
(A)Mestecă în echipă
Experiență relevantă pentru participant
Cine este responsabil?
Rolul dascălului (S)
Rolul formatorului (C)
Școala românească
Mâiestria
Cum stai cu măiestria?
Experiențe structurate de învățare
Ce se întâmplă cu echipa?
Învățarea socială
E timpul să fii model
Tehnologia
Ce tehnologie folosești?

3. Evenimente live

O experiență autentică se trăiește față în față. Vino să fii parte din învățarea experiențială trăită pe viu! Vei avea ocazia să înțelegi cum construim și livrăm experiențele structurate de învățare pe care le folosim în traininguri și ateliere de lucru. Vino să trăiești pe viu experiența unei învățări A-Mestecate! (Blended Learning). Sau poate că agenda ta nu se potrivește cu calendarul nostru, sau poate ești mai comod decât ne așteptăm noi. Atunci ai ocazia să testezi pe viu întâlnirile online.

Întâlnirea amestecată față în față
Calendar eveniment față în față
Cum mă pregătesc pentru evenimentul față în față
Training: Jurnal de învățare
Atelier: Planul meu pentru o dorință
Întâlnirea hangout Relația cu timpul și învățarea
Calendar Hangout
Îmi caut stilul de învățare
Stabilire ambasade
Suport Relația mea cu timpul

4. Încheiere

Aici se termină varianta ecosistemul tău "Învață să înveți" și se deschide poarta către cele peste 10 ecosisteme originale cercetate, inovate, dezvoltate și livrate de Learning Ecosystem pentru profesioniști ca tine. Îți mulțumim că ai fost parte dintr-o experiență de viață efervescentă și eficiență! Învățarea noastră a tuturor a trăit momente relevante și va aduce schimbări bune și frumoase în tot ce vom face de acum înainte! Acum știi ce ai de făcut pentru a face diferență!

Cum îmi păstrez noile obiceiuri?
Vreau obiceiuri noi!
Construiește-ți propriul plan de învățare
Provocarea viitorului
La revedere!
Înapoi sus