Managementul timpului - Learning Ecosystem
Skip to content
Vizualizare calendar

Managementul timpului


Curs
Cantitate
Pentru altcineva
Cristian Negut
Cantitate
Pentru altcineva
Cumpărați pentru €29 sau introduceți codul de acces

Acest curs nu este despre cum să gestionezi timpul. Acest curs e despre cum să dai valoare timpului tău.

Descrierea

Timpul curge indiferent de ce faci tu.

Acasă și la locul de muncă, fiecare poate beneficia de noi modalități de a folosi timpul cât mai eficient posibil. De aceea, noi știm că nu poate fi nici controlat și nici gestionat. Nu este o resursă obișnuită pe care poți să o chibzuiești sau să o economisești. Întrebarea la care vom căuta răspunsul împreună este ce poți face tu pe parcursul acestei curgeri a timpului. Cum vei face ca trecerea timpului să conteze și să adune cât mai multe roade. Am dezvoltat acest ecosistem de învățare pentru a te însoți pas cu pas într-un program de îmbunătățire a modului în care îți folosești tu timpul.

  • Pornind de la, identificarea modului în care percepi curgerea timpului și până la, identificarea instrumentelor care ți se potrivesc, vom lucra împreună abilitățile, dar mai ales obiceiurile care pot face diferența în performanța ta.
  • Pornind de la obiceiul de a procrastina (amâna) și continuând cu eliminarea timpilor morți din întâlniri, călătoriile de afaceri sau întreruperile de lucru, vom adresa fiecare componentă a muncii tale.
  • Nu fără importanță, ne vom apleca și asupra modului în care folosești timpul în raport cu superiorii, colegii, subordonații și partenerii de muncă.
  • Vom limpezi și elimina obiceiurile ce te afectează sau dimpotrivă îi afectează căci, profesionist fiind, ești responsabil și de modul în care folosești timpul șefilor și subalternilor tăi.

Timpul

Obiectivele formării

La finalul formării participanții:

  • vor înțelege timpul, analizând tiparele proprii de acțiune și percepții
  • vor aborda modul în care dau valoare timpului din 12 perspective diferite, identificând propriile resurse disponibile
  • vor construi propriul plan de preluare a controlului modului în care dau valoare timpului
  • vor exersa consecvent abilitățile și comportamentele din acest plan pentru a le transforma în obiceiuri care să dea calitate trecerii timpului.
  • vor aborda modul în care dau valoare timpului din 4 perspective diferite în relația cu ceilalți (șefi, colegi, subalterni sau parteneri).
  • vor găsi echilibrul necesar unei vieți bine balansate (personale și profesionale)
  • vor găsi răspunsuri pentru gestionarea stresului.
Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.

Nivel de abordare a formării

  • Formarea este construită pe baza conceptului de învățare adaptativă (adaptative learning), adică oferă posibilitatea personalizării modulelor de lecții și activităților practice în mod dinamic, în timp real pentru fiecare participant în parte. Această personalizare are la bază atât analiza de nevoi realizată la începutul formării, cât și acțiunile desfășurate de fiecare participant în curs. Astfel, parcursul de formare / dezvoltare al fiecărui participant este adaptat nevoilor sale specifice și performanțelor pe care le înregistrează direct în formare.
    • Spre exemplu, în măsura în care un cursant demonstrează anumite cunoștințe sau abilități pe baza unui test sau activitate din platformă, atunci module cu noțiuni de începător sunt ascunse, iar module cu noțiuni de avansat sunt puse la dispoziție. Astfel, obținem o adaptare a cursului la un nivel de personalizare individuală extrem de rar oferită pe piața de formare din România și chiar internațional.

Selectează din tabul de deasupra acestei descrieri Lecții și verifică ce curriculă am pregătit pentru tine.


Întâlnește-ți formatorul:

Cristian Neguț    


Certificarea

La finalul formării fiecare participant obține Certificatul de absolvire și Anexa de mențiuni a performanțelor dobândite.  Obținerea Certificatului și mai ales a Diplomei, cu semnătura formatorilor și Anexa de mențiuni a performanțelor garantează o îmbunătățire considerabilă a CV-ului personal și o bonitate și credibilitate mai bună pentru viitori parteneri, finanțatori sau fonduri de investiții.

Măiestrie: Formarea oferă monitorizarea cunoștințelor, abilităților și comportamentelor la nivel de grad de dobândire a măiestriei. Astfel, fiecare participant și manager de formare poate să se asigure că dezvoltarea atinge nivelul de măiestrie dorit și în timp real să se știe ce competențe există și ce competențe mai este nevoie să fie lucrate. Formarea permite corelarea dintre lecții și activitățile practice parcurse și competențele dobândite, respectiv nivelul de măiestrie atins. Astfel, participantul știe la orice moment de timp ce mai are de făcut pentru a atinge nivelul de măiestrie dorit.

Carte de note: Fiecare participant își poate urmări în timp real progresul realizat în timpul învățării, pe baza rezultatelor din activitățile și exercițiile realizate și are acces la statistici care îi prezintă parcursul și performanța.

Lecțiile

Participanții au la dispoziție mai multe module de formare, numite generic Lecții.
Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.
Toate lecțiile rămân la dispoziția participantului și după terminarea formării, atâta timp cât își păstrează contul. 

Activitățile și exercițiile practice

Formarea cuprinde activități practice, teme pentru acasă sau exerciții menite: - fie să asigure rememorarea conținutului și astfel, să crească nivelul de învățare de cunoștințe noi, - fie să exerseze abilități și / sau să formeze comportamente dezirabile. După fiecare activitate, temă sau exercițiu practic realizat, fiecare participant primește feedback personalizat direct de la formatori. Toate temele pot fi salvate în portofoliul propriu. Participanții au acces 24/7 la activități, teme și exercițiile practice pe perioada formării și le pot repeta de până la 10 ori fiecare, iar după terminarea formării au acces în continuare la ele și la feedback-ul primit, dar nu mai pot face teme noi.

Resursele

Toți participanții au acces la o gamă foarte variată de resurse (documente, link-uri, fișiere video) care întăresc, completează și dezvoltă subiectele abordate în curs. Pachetul de resurse rămâne la dispoziția participantului și după terminarea formării și poate fi salvat în portofoliul propriu.

Portofoliul

Portofoliul permite participanților să își salveze munca pe care au realizat-o în timpul formării cu scopul de a o prezenta altora sau a face referire la ea în viitor. Întregul portofoliu de lucrări realizat de participant este confidențial (ceilalți participanți nu au acces la el) și poate fi descărcat oricând pe computerul propriu, inclusiv cu feedback-urile primite de la formatori. Portofoliul poate fi accesat oricând din contul participantului și de asemenea, poate conține rezultatele muncii grupate de diferitele formări parcurse, dacă participantul a participat la mai multe formări diferite. Participanții își pot adăuga resurse în propriul portofoliu și și le pot organiza în foldere și fișiere.

Adaptative learning

Cursul oferă posibilitatea personalizării modulelor de lecții și activităților practice în mod dinamic pentru fiecare participant. Acestă personalizare are la bază atât analiza de nevoi realizată la începutul formării, cât și acțiunile desfășurate de fiecare participant în curs. Astfel, parcursul de formare / dezvoltare al fiecărui participant este adaptat nevoilor sale specifice și performanțelor pe care le înregistrează direct în curs. Spre exemplu, în măsura în care un cursant demonstrează anumite cunoștințe sau abilități pe baza unui test, atunci module cu noțiuni de începător sunt ascunse, iar module cu noțiuni de avansat sunt puse la dispoziție. Astfel, obținem o adaptare a cursului la un nivel de personalizare individuală extrem de rar în piața de formare.

Conformitatea

Conformitatea este o facilitate utilă pentru organizațiile care doresc să se asigure că mențin un standard minim de calitate la nivelul angajaților instruiți. Astfel, angajații sunt certificați în urma formării pentru o perioadă definită de timp, după care vor trebui să repete formarea și să demonstreze capacitatea da a atinge din nou nivelul de măiestrie prevăzut de standard. Acest lucru se întâmplă pentru că este nevoie de practică constantă și de asemenea, este nevoie de momente periodice de re-memorare, re-antrenare a abilităților și corectare a comportamentelor alterate. Astfel cursul asigură o garanție de 1 an. După această perioadă diploma obținută nu mai este validă, pentru că neantrenat nu mai poate fi garantat nivelul de măiestrie. Platforma anunță participanții cu suficient timp înainte de expirarea conformității, iar participanții au posibilitatea de a relua formarea la un preț de 25% din prețul de listă.

Gamification-ul

Formarea este parcursă pe baza unui scenariu epic, cu multiple posibilități de acțiune care să ducă la câștigarea de puncte, ecusoane, certificări, realizarea de sarcini și misiuni care în final, permit înaintarea în formare. Răsturnările de situație, competiția cu sine sau cu ceilalți colegi de formare permite învățarea prin joc a participanților. Acest tip de formare oferă motivarea intrinsecă, provoacă interacțiunile și stimulează perfecționarea. În plus, cine a spus că formarea trebuie să fie un demers plictisitor, linear și anost. Înveți într-o joacă nu mai este o expresie, ci a devenit realitatea acestei formări în ecosistemul nostru.

Microlearning-ul

Microlearning înseamnă folosirea unor calupuri de concepte relativ scurte ce pot fi parcurse în 5-10 minute spre deosebire de prezentările extinse ce necesită 0,5 - 1-2 ore. Această abordare este ideală în soluționarea multor situații din practica de zi cu zi, legată de conceptul respectiv. De aceea, este foarte apreciată de practicieni sau de cei care se formează la locul de muncă. Utilitatea practică se vede cel mai bine la cei care folosesc microlearning drept instrument de acompaniere a deciziilor sau soluționare a situațiilor din activitatea lor.


Facilități stimulative ale învățării

Învățare socială

Blogul: Formarea oferă posibilitatea de a scrie un blog personal în care să consolidezi învățarea pe care o realizezi. Este jurnalul de învățare perfect de care ai nevoie pentru a-ți consemna propria dezvoltare personală, a da formă concretă (scrisă) gândurilor tale, ideilor tale. Poți decide dacă vrei ca blogul tău să fie privat (doar pentru tine și formatori) sau public (pentru toți participanții). Oricând te poți întoarce la jurnalul tău de formare. În plus, gândurile valoroase pot fi promovate prin crowdsourcing și chiar monetizate prin crowdfounding.

Chatul: Formarea oferă o cameră de chat care permite cursanților să comunice în timp real între ei sau cu formatorii, mesaje de tip text. De asemenea, participantul are posibilitatea de a iniția discuții de tip chat cu orice alt user care este conectat direct în platformă. Mesajele sunt reținute în sistem timp de 6 luni și pot fi consultate chiar și după terminarea cursului. De asemenea, platforma permite participanților să vadă în timp real cine mai este prezent pe platformă și îi oferă posibilitatea de a lua legătura direct.

Sesiunile de strimming live: Platforma, în conjuncție cu calendarul și feed-ul de știri, pun la dispoziție posibilitatea întâlnirilor cu formatorul față în față, de la distanță prin intermediul unor sesiuni Skype sau Zoom.

Forumurile și dezbaterile: Formarea oferă participanților posibilitatea de a participa în dezbateri și a-și susține pozițiile votând argumente referitoare la concepte sau acțiuni specifice luate în discuție. Interactivitatea asigură participanților posibilitatea de a-și testa ideile și a-și șlefui argumentarea și gândirea critică. 

Wiki-ul: Formarea oferă posibilitatea participanților de a genera pagini ce pot fi editate de fiecare dintre ei. Astfel, munca contributivă ajunge să fie ușor folosită. De asemenea, se păstrează întregul istoric al contribuțiilor, astfel încât se vede contribuția fiecărui participant.

Grupurile de studiu: Participanții au la dispoziție un grup de studiu în care, dacă se înscriu, pot să foloseacă toate instrumentele de care au nevoie pentru a învăța împreună. 

Grupurile de lucru: Participanții au la dispoziție grupuri de lucru în care lucrează împreună în echipe pentru a rezolva activități specifice sau a dezvolta proiecte comune.

Managerul de formare: Organizațiile care plătesc parțial sau total formarea pentru participanți, au posibilitatea de a desemna un manager de formare, respectiv pe cineva care monitorizează progresul fiecărui participant și susține crearea cadrului necesar punerii în practică a celor învățate în cadrul organizației.

Suporterii: A învăța este o provocare și tocmai pentru că este o provocare este și dificil. Fie că ești în competiție cu alții, fie că ești în competiție cu tine însuți, a te dezvolta este un "sport" extrem de competitiv. Learning Ecosystem oferă posibilitatea fiecărui participant să poată avea înscriși pe platformă, gratuit până la 2 suporteri, persoane pe care el le alege dintre parteneri, colegi, prieteni, rude, oameni care îl pot sprijini cu încurajări în momentele dificile sau cu felicitări în momentele de succes, pe care participantul le înregistrează pe pracursul formării.

Lecțiile audio

Fiecare lecție este însoțită de un fișier audio, care "citește" textul, oferind posibilitatea ascultării lecțiilor în loc de a fi citite. Această facilitate este extrem de utilă pentru cei care vor să parcurgă conținutul lecțiilor în situații în care de obicei pierd timp, cum ar fi în trafic, la volan (în loc de radio) sau pur și simplu, întinși pe canapea cu ochii închiși.

Grila de evaluare și Răspunsul corect

Formarea oferă sub diferite forme soluția ca răspuns corect pentru fiecare tip de activitate în parte, astfel încât participantul știe exact de la bun început cum va fi evaluată activitatea propusă și după ce o realizează primește feedback imediat privind performanța. Unele activități conțin chiar exemple de bună practică oferite ca model în rezolvarea exercițiilor.

Network sites

Organizațiile care cumpără această formare pentru angajații și colaboratorii lor, pot organiza rețele interne (doar ale participanților din cadrul organizației). Este o modalitate remarcabilă de a permite colaborarea, împărtășirea de resurse între participanții aceleiași organizații, chiar și atunci când sunt înscriși în formări diferite. De asemenea, departamentul de resurse umane are posibilitatea de a administra întreaga rețea de formare și chiar de a organiza participanții pe echipe similare cu structura proprie organizației.

Suportul tehnic personalizat și în română

Participanții au acces 24/7 - pe lângă suportul tehnic al MATRIX LMS - și la suport tehnic din partea Learning Ecosystem direct în limba română. Totodată participanții au la dispoziței tutoriale video în limba română pentru toate facilitățile oferite de platformă.

Știrile & Calendarul

Platforma oferă acces la un feed de știri în care sunt anunțate toate momentele și informațiile importante. Poți alege ca știrile să fie citite doar în platformă sau să fie trimise și pe e-mail direct în inbox. Fiecare participant poate posta în feed-ul de știri propriile știri, invitații, propuneri etc. Cursul are de asemenea, la dispoziție un calendar de acțiuni care ajută participanții să se orienteze în parcusul lor de formare și să își rezerve timpul pentru evenimentele importante cum ar fi întâlnirile față în față sau evenimente de streaming online.

Intregrarea

iCloudul: Formarea permite încărcarea documentelor și atașamentelor direct din contul personal al participantului. Acesta poate folosi Google Drive, GSuite, OneDrive sau OneDrive for Business.

Traducerea automată: Participanții au posibilitatea de a opta pentru limba în care doresc să folosească meniurile din platformă și în care să primească suportul tehnic.

Logarea cu un singur cont: În acest moment participanții se pot loga în platformă folosind propriul cont Google.

Crowdsourcingul

Formarea oferă posibilitatea participanților de a contribui cu conținut de valoare la lecțiile din platformă. Acest conținut poate veni din cunoștințele sau experiența personală a participantului și îl poate transforma din participant în co-formator.

Crowdfoundingul

Platforma dă posibilitatea participanților de a monetiza atât cunoștințele și experiența pe care o au, cât și rețeaua socială din care fac parte.

Iată schița clasei:

1. Alt timp nu am

Training cu durata de 2 zile, respectiv 8 sesiuni de lucru. În cadrul cursului vor fi abordate toate aspectele teoretice ale modului prin care dăm valoare timpului, inclusiv cele 12 perspective de abordare individuală și 4 perspective de abordare în relațiile pe care le construim cu cei din jurul nostru. Cursul oferă suportul teoretic necesar identificării tiparelor comportamentale ce ar putea fi îmbunătățite și realizării unui plan pentru acest lucru. Acest program de formare poate fi achiziționat distinct, ca program de formare de sine stătător, dar oferă doar cadrul teoretic și înțelegerea proceselor implicate, însă pentru oferirea asistenței necesare în construirea unui plan se completează perfect cu programul de coaching "Cum dai valoare timpului". Preț la achiziționarea separată: 178 €.

2. Cum dai valoare timpului

Program de coaching, folosind metoda GROW. În cadrul programului fiecare participant va fi asistat în construirea unui plan individual de acțiune pentru a crește valoarea pe care o dă curgerii timpului. Astfel, fiecare participant va avea o sesiune de analiză personală, o sesiune de stabilire a obiectivelor și acțiunilor programului propriu și o sesiune de asistență în implementarea acestui program. Acest program de formare poate fi achiziționat distinct, ca program de formare de sine stătător, dar funcționează optim dacă este pregătit prin cursul de formare "Alt timp nu am" care oferă cadrul teoretic și o înțelegere completă a proceselor implicate. Preț la achiziționarea separată: 259 €.

Environmental Design

3. Schimbarea ce dă valoare timpului

Program de formare a obiceiurilor dezirabile prin gamification. Folosirea mecanicii de joc în invățare (gamification) asigură toate ingredientele necesare pentru a fi motivat și proactiv în construirea obiceiurilor dezirabile. Acest program funcționează perfect în completarea cursului "Alt timp nu am" și programului de coaching "Cum dai valoare timpului". Achiziționat separat gamification poate funcționa ca o competiție între participanți pe un program standard de formare de obiceiuri. Achiziționat împreună cu trainingul și coachingul, gamificationul va fi canalizat pe adevărata competiție: lupta cu obiceiurile indezirabile, competiția cu tine însuți. Preț la achiziționarea separată: 144 €.

Live Without Creating Any More Time
Lucru în modul focus
Înapoi sus