Skip to content
Super Leader

Angajament@SuperLeader


Curs
Cantitate
For someone else
Cristian Negut
Cantitate
For someone else

Fă din angajații tăi niște oameni angajați. Transformă dezangajamentul și ne angajamentul în plus valoare.

Descrierea

Fă din oamenii tăi grupul performant pe care ți-l dorești.

Cuvântul angajat vine de la angajament.

 1. Cum pot face ca acest lucru să nu fie uitat imediat după perioada de probă?
 2. Cum pot păstra angajamentul, motivarea, entuziasmul și creativitatea la cotele de care compania are nevoie?
 3. Cine este responsabil pentru acest proces?
 4. Și dacă este responsabil, ce poate face concret?
 5. Cine și cum îi poate ajuta pe cei responsabili în acest demers?
 6. Cum pot gestiona diferențele între generații de angajați (în special gestiona millenials)?

Acestea sunt cele 6 întebări ce își găsec răspunsul în acest ecosistem de învățare. Learning Ecosystem cercează, dezvoltă continuu și livrează acest ecosistem pentru echipe mixte de manageri și angjați. La finalul formării participanții vor avea grupuri de angajați care vor fi mai motivați să lucreze, vor înțelege impactul muncii lor în organizație, se vor regăsi în munca lor și în vor putea acționa direct pentru a:

 • crește profitabilitatea muncii lor
 • satisfacția clienților (interni si/sau externi)
 • crește retenția de personal

În mod unic pentru un singur program de formare, aceată formare este parcursă împreună, dar fiecare categorie de participanți (management vs angajați) au pachete comune și pachete specifice de lucru, teme diferite și programe de acțiune specifice poziției lor în organizație.

Întregul program de formare se bazează în foarte mare parte pe aplicabilitate, abilități și exerciții practice, conținând un conținut teoretic minimal.

Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.

Nivelul de abordare a formării

 • Formarea este construită pe baza conceptului de învățare adaptativă (adaptative learning), adică oferă posibilitatea personalizării modulelor de lecții și activităților practice în mod dinamic, în timp real pentru fiecare participant în parte. Această personalizare are la bază atât analiza de nevoi realizată la începutul formării, cât și acțiunile desfășurate de fiecare participant în curs. Astfel, parcursul de formare / dezvoltare al fiecărui participant este adaptat nevoilor sale specifice și performanțelor pe care le înregistrează direct în formare.
  • Spre exemplu, în măsura în care un cursant demonstrează anumite cunoștințe sau abilități pe baza unui test sau activitate din platformă, atunci module cu noțiuni de începător sunt ascunse, iar module cu noțiuni de avansat sunt puse la dispoziție. Astfel, obținem o adaptare a cursului la un nivel de personalizare individuală extrem de rar oferită pe piața de formare din România și chiar internațional.

Selectează din tabul de deasupra acestei descrieri Lecții și verifică ce curriculă am pregătit pentru tine.


Întâlnește-ți formatorii:

Cristian Neguț    


Certificarea

La finalul formării fiecare participant obține Certificatul de absolvire și Anexa de mențiuni a performanțelor dobândite. Obținerea Certificatului și mai ales, a Diplomei, cu semnătura formatorilor și Anexa de mențiuni a performanțelor garantează o îmbunătățire considerabilă a CV-ului personal și o bonitate și credibilitate mai bună pentru viitori parteneri, finanțatori sau fonduri de investiții.

Măiestrie: Formarea oferă monitorizarea cunoștințelor, abilităților și comportamentelor la nivel de grad de dobândire a măiestriei. Astfel, fiecare participant și manager de formare poate să se asigure că dezvoltarea atinge nivelul de măiestrie dorit și în timp real să se știe ce competențe există și ce competențe mai este nevoie să fie lucrate. Formarea permite corelarea dintre lecții și activitățile practice parcurse și competențele dobândite, respectiv nivelul de măiestrie atins. Astfel, participantul știe la orice moment de timp ce mai are de făcut pentru a atinge nivelul de măiestrie dorit.

Carte de note: Fiecare participant își poate urmări în timp real progresul realizat în timpul învățării, pe baza rezultatelor din activitățile și exercițiile realizate și are acces la statistici care îi prezintă parcursul și performanța.

Lecțiile

Participanții au la dispoziție mai multe module de formare, numite generic Lecții.
Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.
Toate lecțiile rămân la dispoziția participantului și după terminarea formării, atâta timp cât își păstrează contul. 

Activitățile și exercițiile practice

Formarea cuprinde activități practice, teme pentru acasă sau exerciții menite: - fie să asigure rememorarea conținutului și astfel, să crească nivelul de învățare de cunoștințe noi, - fie să exerseze abilități și / sau să formeze comportamente dezirabile. După fiecare activitate, temă sau exercițiu practic realizat, fiecare participant primește feedback personalizat direct de la formatori. Toate temele pot fi salvate în portofoliul propriu. Participanții au acces 24/7 la activități, teme și exercițiile practice pe perioada formării și le pot repeta de până la 10 ori fiecare, iar după terminarea formării au acces în continuare la ele și la feedback-ul primit, dar nu mai pot face teme noi.

Resursele

Toți participanții au acces la o gamă foarte variată de resurse (documente, link-uri, fișiere video) care întăresc, completează și dezvoltă subiectele abordate în curs. Pachetul de resurse rămâne la dispoziția participantului și după terminarea formării și poate fi salvat în portofoliul propriu.

Portofoliul

Portofoliul permite participanților să își salveze munca pe care au realizat-o în timpul formării cu scopul de a o prezenta altora sau a face referire la ea în viitor. Întregul portofoliu de lucrări realizat de participant este confidențial (ceilalți participanți nu au acces la el) și poate fi descărcat oricând pe computerul propriu, inclusiv cu feedback-urile primite de la formatori. Portofoliul poate fi accesat oricând din contul participantului și de asemenea, poate conține rezultatele muncii grupate de diferitele formări parcurse, dacă participantul a participat la mai multe formări diferite. Participanții își pot adăuga resurse în propriul portofoliu și și le pot organiza în foldere și fișiere.

Adaptative learning

Cursul oferă posibilitatea personalizării modulelor de lecții și activităților practice în mod dinamic pentru fiecare participant. Acestă personalizare are la bază atât analiza de nevoi realizată la începutul formării, cât și acțiunile desfășurate de fiecare participant în curs. Astfel, parcursul de formare / dezvoltare al fiecărui participant este adaptat nevoilor sale specifice și performanțelor pe care le înregistrează direct în curs. Spre exemplu, în măsura în care un cursant demonstrează anumite cunoștințe sau abilități pe baza unui test, atunci module cu noțiuni de începător sunt ascunse, iar module cu noțiuni de avansat sunt puse la dispoziție. Astfel, obținem o adaptare a cursului la un nivel de personalizare individuală extrem de rar în piața de formare.

Conformitatea

Conformitatea este o facilitate utilă pentru organizațiile care doresc să se asigure că mențin un standard minim de calitate la nivelul angajaților instruiți. Astfel, angajații sunt certificați în urma formării pentru o perioadă definită de timp, după care vor trebui să repete formarea și să demonstreze capacitatea da a atinge din nou nivelul de măiestrie prevăzut de standard. Acest lucru se întâmplă pentru că este nevoie de practică constantă și de asemenea, este nevoie de momente periodice de re-memorare, re-antrenare a abilităților și corectare a comportamentelor alterate. Astfel cursul asigură o garanție de 1 an. După această perioadă diploma obținută nu mai este validă, pentru că neantrenat nu mai poate fi garantat nivelul de măiestrie. Platforma anunță participanții cu suficient timp înainte de expirarea conformității, iar participanții au posibilitatea de a relua formarea la un preț de 25% din prețul de listă.

Gamification-ul

Formarea este parcursă pe baza unui scenariu epic, cu multiple posibilități de acțiune care să ducă la câștigarea de puncte, ecusoane, certificări, realizarea de sarcini și misiuni care în final, permit înaintarea în formare. Răsturnările de situație, competiția cu sine sau cu ceilalți colegi de formare permite învățarea prin joc a participanților. Acest tip de formare oferă motivarea intrinsecă, provoacă interacțiunile și stimulează perfecționarea. În plus, cine a spus că formarea trebuie să fie un demers plictisitor, linear și anost. Înveți într-o joacă nu mai este o expresie, ci a devenit realitatea acestei formări în ecosistemul nostru.

Microlearning-ul

Microlearning înseamnă folosirea unor calupuri de concepte relativ scurte ce pot fi parcurse în 5-10 minute spre deosebire de prezentările extinse ce necesită 0,5 - 1-2 ore. Această abordare este ideală în soluționarea multor situații din practica de zi cu zi, legată de conceptul respectiv. De aceea, este foarte apreciată de practicieni sau de cei care se formează la locul de muncă. Utilitatea practică se vede cel mai bine la cei care folosesc microlearning drept instrument de acompaniere a deciziilor sau soluționare a situațiilor din activitatea lor.


Facilități stimulative ale învățării

Învățare socială

Blogul: Formarea oferă posibilitatea de a scrie un blog personal în care să consolidezi învățarea pe care o realizezi. Este jurnalul de învățare perfect de care ai nevoie pentru a-ți consemna propria dezvoltare personală, a da formă concretă (scrisă) gândurilor tale, ideilor tale. Poți decide dacă vrei ca blogul tău să fie privat (doar pentru tine și formatori) sau public (pentru toți participanții). Oricând te poți întoarce la jurnalul tău de formare. În plus, gândurile valoroase pot fi promovate prin crowdsourcing și chiar monetizate prin crowdfounding.

Chatul: Formarea oferă o cameră de chat care permite cursanților să comunice în timp real între ei sau cu formatorii, mesaje de tip text. De asemenea, participantul are posibilitatea de a iniția discuții de tip chat cu orice alt user care este conectat direct în platformă. Mesajele sunt reținute în sistem timp de 6 luni și pot fi consultate chiar și după terminarea cursului. De asemenea, platforma permite participanților să vadă în timp real cine mai este prezent pe platformă și îi oferă posibilitatea de a lua legătura direct.

Sesiunile de strimming live: Platforma, în conjuncție cu calendarul și feed-ul de știri, pun la dispoziție posibilitatea întâlnirilor cu formatorul față în față, de la distanță prin intermediul unor sesiuni Skype sau Zoom.

Forumurile și dezbaterile: Formarea oferă participanților posibilitatea de a participa în dezbateri și a-și susține pozițiile votând argumente referitoare la concepte sau acțiuni specifice luate în discuție. Interactivitatea asigură participanților posibilitatea de a-și testa ideile și a-și șlefui argumentarea și gândirea critică. 

Wiki-ul: Formarea oferă posibilitatea participanților de a genera pagini ce pot fi editate de fiecare dintre ei. Astfel, munca contributivă ajunge să fie ușor folosită. De asemenea, se păstrează întregul istoric al contribuțiilor, astfel încât se vede contribuția fiecărui participant.

Grupurile de studiu: Participanții au la dispoziție un grup de studiu în care, dacă se înscriu, pot să foloseacă toate instrumentele de care au nevoie pentru a învăța împreună. 

Grupurile de lucru: Participanții au la dispoziție grupuri de lucru în care lucrează împreună în echipe pentru a rezolva activități specifice sau a dezvolta proiecte comune.

Managerul de formare: Organizațiile care plătesc parțial sau total formarea pentru participanți, au posibilitatea de a desemna un manager de formare, respectiv pe cineva care monitorizează progresul fiecărui participant și susține crearea cadrului necesar punerii în practică a celor învățate în cadrul organizației.

Suporterii: A învăța este o provocare și tocmai pentru că este o provocare este și dificil. Fie că ești în competiție cu alții, fie că ești în competiție cu tine însuți, a te dezvolta este un "sport" extrem de competitiv. Learning Ecosystem oferă posibilitatea fiecărui participant să poată avea înscriși pe platformă, gratuit până la 2 suporteri, persoane pe care el le alege dintre parteneri, colegi, prieteni, rude, oameni care îl pot sprijini cu încurajări în momentele dificile sau cu felicitări în momentele de succes, pe care participantul le înregistrează pe pracursul formării.

Lecțiile audio

Fiecare lecție este însoțită de un fișier audio, care "citește" textul, oferind posibilitatea ascultării lecțiilor în loc de a fi citite. Această facilitate este extrem de utilă pentru cei care vor să parcurgă conținutul lecțiilor în situații în care de obicei pierd timp, cum ar fi în trafic, la volan (în loc de radio) sau pur și simplu, întinși pe canapea cu ochii închiși.

Grila de evaluare și Răspunsul corect

Formarea oferă sub diferite forme soluția ca răspuns corect pentru fiecare tip de activitate în parte, astfel încât participantul știe exact de la bun început cum va fi evaluată activitatea propusă și după ce o realizează primește feedback imediat privind performanța. Unele activități conțin chiar exemple de bună practică oferite ca model în rezolvarea exercițiilor.

Network sites

Organizațiile care cumpără această formare pentru angajații și colaboratorii lor, pot organiza rețele interne (doar ale participanților din cadrul organizației). Este o modalitate remarcabilă de a permite colaborarea, împărtășirea de resurse între participanții aceleiași organizații, chiar și atunci când sunt înscriși în formări diferite. De asemenea, departamentul de resurse umane are posibilitatea de a administra întreaga rețea de formare și chiar de a organiza participanții pe echipe similare cu structura proprie organizației.

Suportul tehnic personalizat și în română

Participanții au acces 24/7 - pe lângă suportul tehnic al MATRIX LMS - și la suport tehnic din partea Learning Ecosystem direct în limba română. Totodată participanții au la dispoziței tutoriale video în limba română pentru toate facilitățile oferite de platformă.

Știrile & Calendarul

Platforma oferă acces la un feed de știri în care sunt anunțate toate momentele și informațiile importante. Poți alege ca știrile să fie citite doar în platformă sau să fie trimise și pe e-mail direct în inbox. Fiecare participant poate posta în feed-ul de știri propriile știri, invitații, propuneri etc. Cursul are de asemenea, la dispoziție un calendar de acțiuni care ajută participanții să se orienteze în parcusul lor de formare și să își rezerve timpul pentru evenimentele importante cum ar fi întâlnirile față în față sau evenimente de streaming online.

Integrarea

iCloudul: Formarea permite încărcarea documentelor și atașamentelor direct din contul personal al participantului. Acesta poate folosi Google Drive, GSuite, OneDrive sau OneDrive for Business.

Traducerea automată: Participanții au posibilitatea de a opta pentru limba în care doresc să folosească meniurile din platformă și în care să primească suportul tehnic.

Logarea cu un singur cont: În acest moment participanții se pot loga în platformă folosind propriul cont Google.

Crowdsourcingul

Formarea oferă posibilitatea participanților de a contribui cu conținut de valoare la lecțiile din platformă. Acest conținut poate veni din cunoștințele sau experiența personală a participantului și îl poate transforma din participant în co-formator.

Crowdfoundingul

Platforma dă posibilitatea participanților de a monetiza atât cunoștințele și experiența pe care o au, cât și rețeaua socială din care fac parte.

Here is the curs outline:

1. Cum performăm împreună

Care este sensul angajamentului, modul în care este măsurat și cum îl poți crește? Cum se împarte responsabilitatea între management și angajat?

Introducere în economia emoțională
Un ocean roșu
Un ocean albastru
Angajat vine de la angajament
Cum stai cu angajamentul? Competencies
Ieși din oceanul roșu cu o inovație Rubric portal Competencies
Rememorare angajament portal
Chestionarul Q12 Rubric portal
Rezultate
Sistemul de opinii anti-emoționale portal
Tipuri de angajament
Rememorare tipuri de angajament portal Competencies
Angajați implicați, neimplicați și dezinteresați
Rememoare tipuri de angajați portal Competencies

2. Escaladarea unui munte

Performanța este dată de angajament prin 4 chei. O dată creat cadrul ce la împlinește, performanța nu întârzie să apară.

Escaladarea unui munte
34 de talente
Învață să asculți
Feedback descriptiv
Alte forme de feedback
Evitarea feed-back-ului conflictual
ADEZIV
Includere (draft)
Pregătește-ți ADEZIV-ul portal Competencies
Nevoi - Dorințe - Planul pentru dorință (draft)
Întâlnirile tale
Sparge regulile (draft)
Mobilizează-ți echipa! (draft)
APA - Aprecierea performanțelor angajatului (draft)
Chestionarul AAA (draft)
Rezultate (draft)
Care este planul tău? (draft)

3. Cheile managementului

Care sunt cheile managerului prin care poate crește și menține angajamentul oamenilor săi?

Capacitatea de generare a angajamentului Rubric portal
Alege după talent (draft)
Definește rezultatele (draft)
Concentrează-te pe punctele tari (draft)
Omul potrivit la locul potrivit (draft)
Pune un De în fața lui Ce!

4. SuperAngajament

5 tentații îl țin pe manager departe de performanță. Cum pot scăpa de ele?

5 tentații ale managerului (draft)
5 tentații
Alege încrederea în locul invulnerabilității (draft)
Încredere vs invulnerabilitate
Alege conflictul în locul armoniei
Conflict vs Armonie
Alege claritatea în locul certitudinii
Claritatea vs Certitudinea
Alege responsabilitatea în locul popularității
Responsabilitate vs Popularitate
Alege rezultatele în locul statutului
Rezultate vs Statut
Back to top
Learning Ecosystem @ Noi cream mediul care te invata!