Family Building Gold - Learning Ecosystem
Skip to content
Vizualizare calendar

Family Building Gold


Traseu
Cristian Negut
Este necesar cod de acces
Înscriere

Ce-ar fi să stai acasă și să petreci timp calitativ cu familia ta?

Descriere

Am construit acest ecosistem de învățare pentru familiile cu unul sau mai mulți copii, dintre care măcar unul este adolescent. Scopul nostru a fost acela de a oferi acestor familii un cadru stimulativ pentru a petrece timp calitativ împreună, idei despre ce pot face împreună și, nu în ultimul rând, o altă formă de a învăța împreună lucruri folositoare pentru viața de zi cu zi.

Acest ecosistem de învățare este unul deschis, care oferă posibilitatea celor care vor să contribuie la ceea ce facem noi cu jocuri, idei de activități educative. Dar este și o platformă de crowd-source, căci fiecare familie participantă poate contribui cu propriile propuneri de jocuri, activități comune, decorațiuni sau provocări.

Ideea participării este simplă: un membru de familie (noi recomandăm un tânăr adolescent, dar în lipsa lui poate fi și un părinte, bunic, mătușă etc.) se înscrie în curs. Pentru asta are nevoie de o adresă de e-mail funcțională și acces la internet. Apoi își invită încă doi suporteri din familie, persoane care să îl ajute să conducă activitățile. Dacă cel care se înscrie este minor, atunci obligatoriu suporterul este nevoie să fie unul dintre părinți.

Acum, cei trei (participantul și cei doi suporteri) vor putea fi promotorii activităților în familie.

Participantul are acces din acest moment la toate lecțiile, provocările, forum, wiki, jocuri, nivele, știri și tot ce am mai pus pe platformă. Suporterii au acces la nivelele de măiestrie atinse și primesc notificări care să îi ajute să acționeze ca suporteri.

Participantul va conduce toate activitățile în familie și va propune familiei provocări, precum și, va nota progresul în platformă pentru a obține punctajul cu care avansează. De asemenea, participanții din fiecare familie pot comunica între ei și interacționa.

Gamification

Ecosistemul de învățare pe care îl propunem întregii familii are inclus o soluție de gamification, adică de învățare prin joc.

Ce poate fi mai fain decât să fii în competiție cu tine însuți sau cu alte familii, în funcție de cum alege fiecare participant și în același timp, să înveți lucruri folositoare? Tot ce vei face aici va fi sub forma unui joc bazat pe provocări de tot genul. Provocările îți vor aduce puncte sau cum le spunem noi taleri (thaler = monedă de argint folosită în evul mediu în Europa, deci și pe teritoriul României, între 1486 - 1908).

După prima provocare jucătorul devine țăran liber sau răzeș, iar fiecare nouă provocare îi aduce noi taleri. Pe baza "averii" câștigate va putea urca în diverse ranguri boierești, mai întâi boieri călărași, apoi boieri curteni, apoi boieri cu dregătorii, pentru ca în final, să ajungă Voievod pentru tot neamul. Între timp, în funcție de stategiile alese și măiestria dovedită, poți câștiga blazoane (ecusoane) și zapisuri de înscăunare (diplome).

Invitație pentru părinți

Invitație pentru tineri


    Nivel de abordare a formării

    • Formarea este construită pe baza conceptului de învățare adaptativă (adaptative learning), adică oferă posibilitatea personalizării modulelor de lecții și activităților practice în mod dinamic, în timp real, pentru fiecare familie în parte.

    Selectează din tabul de deasupra acestei descrieri Misiuni și verifică ce provocări am pregătit pentru tine.


    Întâlnește-ți formatorii:

    Cristian Neguț     Cristina Elena Neguț     Alisia Damian Coantă.

     Doina Cerchină.         Irina Maria Neguț   Nadia Capbătut


    Certificare

    La finalul formării fiecare participant obține Certificatul de absolvire și Anexa de mențiuni a performanțelor dobândite în fiecare curs. Certificatul este parte din demersurile pentru obținerea titlului Voievod al Ținuturilor de Sus. Obținerea acestor titluri reprezintă o certificare din partea formatorilor pentru măiestria dobândită.

    Măiestrie: Formarea oferă monitorizarea cunoștințelor, abilităților și comportamentelor la nivel de grad de dobândire a măiestriei. Astfel, fiecare participant și manager de formare poate să se asigure că dezvoltarea atinge nivelul de măiestrie dorit și în timp real, să știe ce competențe mai este nevoie să fie lucrate. Formarea permite corelarea dintre lecții și activitățile practice parcurse și competențele dobândite, respectiv nivelul de măiestrie atins. Astfel, participantul știe la orice moment de timp ce mai are de făcut pentru a atinge nivelul de măiestrie dorit.

    Carte de note: Fiecare participant își poate urmări în timp real, progresul realizat în timpul învățării, pe baza rezultatelor din activitățile și exercițiile realizate și are acces la statistici care îi prezintă parcursul și performanța.

    Lecții

    Participanții au la dispoziție mai multe module de formare, numite generic Lecții.
    Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.
    Toate lecțiile rămân la dispoziția participantului și după terminarea formării, atâta timp cât își păstrează contul. 

    Activități și exerciții practice

    Formarea cuprinde activități practice, teme pentru acasă sau exerciții, pe care generic le numim provocări, menite fie să asigure rememorarea conținutului și astfel, să crească nivelul de învățare de cunoștințe noi, fie să exerseze abilități și / sau să formeze / susțină comportamente dezirabile. După fiecare activitate, temă sau exercițiu practic realizat, fiecare participant primește feedback personalizat direct de la formatori, ceea ce diferențiază ecosistemul nostru de învățare de toate platformele de învățare uzuale. Toate temele pot fi salvate în portofoliul propriu. Participanții au acces 24/7 la activități, teme și exercițiile practice pe perioada formării și le pot repeta de până la 10 ori fiecare, iar după terminarea formării, au acces în continuare la ele și la feedback-ul primit, dar nu mai pot face teme noi.

    Resurse

    Toți participanții au acces la o gamă foarte variată de resurse (documente, link-uri, fișiere video) care întăresc, completează și dezvoltă subiectele abordate în curs. Pachetul de resurse rămâne la dispoziția participantului și după terminarea formării și poate fi salvat în portofoliul propriu.

    Portofoliu

    Portofoliul permite participanților să își salveze munca pe care au realizat-o în timpul formării, cu scopul de a o prezenta altora sau a face referire la ea în viitor. Întregul portofoliu de lucrări realizate de participant este confidențial (ceilalți participanți nu au acces la el) și poate fi descărcat oricând pe computerul propriu, inclusiv cu feedback-urile primite de la formatori. Portofoliul poate fi accesat oricând din contul participantului și de asemenea, poate conține rezultatele muncii grupate de diferitele formări parcurse, dacă beneficiarul a participat la mai multe formări diferite. Participanții își pot adăuga resurse în propriul portofoliu și și le pot organiza în foldere și fișiere.

    Microlearning

    Microlearning înseamnă folosirea unor calupuri de concepte relativ scurte ce pot fi parcurse în 5-10 minute, spre deosebire de prezentările extinse ce necestiă 0,5 - 1-2 ore. Această abordare este ideală în soluționarea multor situații din practica de zi cu zi, legată de conceptul respectiv. De aceea, este foarte apreciată de practicieni sau de cei care se formează la locul de muncă. Utilitatea practică se vede cel mai bine la cei care folosesc microlearning ca instrument de acompaniere a deciziilor sau soluționare a situațiilor din activitatea lor.


    Alte facilități

    Învățare socială

    Blog: Formarea oferă posibilitatea de a scrie un blog personal în care să consolidezi învățarea pe care o realizezi. Este jurnalul de învățare perfect de care ai nevoie pentru a consemna dezvoltarea ta personală, a da formă concretă (scrisă) gândurilor tale, ideilor tale. Poți decide dacă vrei ca blogul tău să fie privat (doar pentru tine și formatori) sau public (pentru toți participanții). Oricând te poți întoarce la jurnalul tău de formare. În plus, gândurile valoroase pot fi promovate prin crowdsourcing și chiar monetizate prin crowdfounding.

    Chat: Formarea oferă o cameră de chat care permite cursanților să comunice în timp real între ei sau cu formatorii mesaje de tip text. De asemnea, participantul are posibilitatea de a iniția discuții de tip chat cu orice alt user care este conecatat direct în platformă. Mesajele sunt reținute în sistem timp de 6 luni și pot fi consultate chiar și după terminarea cursului. De asemnea platforma permite participanților să vadă în timp real cine mai este prezent pe platformă și posibilitatea de a lua legătura direct.

    Sesiuni striming live: Platforma în conjuncție cu calendarul și feed-ul de știri pun la dispozțiție posibilitatea întâlnirilor cu formatorul față în față de la distanță prin intermediul unor sesiuni Skype sau Zoom.

    Forum-uri și dezbateri: Formarea oferă participanților posibilitatea de a participa în dezbateri și a își susține pozițiile votând argumente referitoare la concepte sau acțiuni specifice luate în discuție. Interactivitatea asigură participanților posibilitatea de a își testa ideile și a își șlefui argumentarea și gândirea critică. 

    Wiki: Formarea oferă posibilitatea participanților de a genera pagini ce pot fi editate de fiecare dintre ei. Astfel munca contributivă ajunge să fie ușor folosită. De asemnea, se păstrează întregul istoric al contribuțiilor, astfel încât se vede contribuția fiecărui participant.

    Grupuri de studiu: Participanții au la dispoziție un grup de studiu în care, dacă se înscriu, pot să foloseacă toate instrumentele de care au nevoie pentru a învăța împreună. 

    Grupuri de lucru: Participanții au la dispoziție grupuri de lucru în care colaborează împreună în echipe, pentru a rezolva activități specifice sau a dezvolta proiecte comune.

    Lecții audio

    Fiecare lecție este însoțită de un fișier audio, care "citește" textul, oferind posibilitatea ascultării lecțiilor în loc de a fi citite. Această facilitate este extrem de utilă pentru cei care vor să parcurgă conținutul lecțiilor în situații în care de obicei pierd timp, cum ar fi în trafic, la volan (în loc de radio) sau pur și simplu, întinși pe canapea cu ochii închiși.

    Grilă de evaluare și Răspuns corect

    Formarea oferă sub diferite forme soluția, ca răspuns corect pentru fiecare tip de activitate în parte, astfel încât participantul știe exact de la bun început cum va fi evaluată activitatea propusă și după ce o realizează primește feedback imediat privind performanța. Unele activități conțin chiar exemple de bună practică oferite ca model în rezolvarea exercițiilor.

    Network sites

    Organizațiile care cumpără această formare pentru angajații și colaboratorii lor, pot organiza rețele interne (doar ale participanților din cadrul organizației). Este o modalitate remarcabilă de a permite colaborarea, împărtășirea de resurse între participanții aceleiași organizații, chiar și atunci când sunt înscriși în formări diferite. De asemenea, departamentul de resurse umane are posibilitatea de a administra întreaga rețea de formare și chiar de a organiza participanții pe echipe similare cu structura proprie organizației. Această facilitate se cumpără separat.

    Suport tehnic în română personalizat

    Participanții au acces 24/7 - pe lângă suportul tehnic al MATRIX LMS - și la suport tehnic din partea Learning Ecosystem direct în limba română. Totodată, participanții au la dispoziție tutoriale video, în limba română, pentru toate facilitățile oferite de platformă.

    Știri & Calendar

    Platforma oferă acces la un feed de știri în care sunt anunțate toate momentele și informațiile importante. Poți alege ca știrile să fie citite doar în platformă sau să fie trimise și pe e-mail direct în inbox. Firecare participant poate posta în feed-ul de știri propriile știri, invitații, propuneri etc. Cursul are de asemenea, la dispoziție un calendar de acțiuni care ajută participanții să se orienteze în parcursul lor de formare și să își rezerve timpul pentru evenimentele importante, cum ar fi întâlniri față în față sau evenimente de streaming online.

    Intregrare

    iCloud: Formarea permite încărcarea documentelor și atașamentelor direct din contul personal al participantului. Acesta poate folosi Google Drive, GSuite, OneDrive sau OneDrive for Business.

    Traducere automată: Participanții au posibilitatea de a opta pentru limba în care doresc să folosească meniurile din platformă și în care să primească suportul tehnic.

    Logare cu un singur cont: În acest moment participanții se pot loga în platformă folosind propriul cont Google.

    Crowdsourcing

    Formarea oferă posibilitatea participanților de a contribui cu conținut de valoare la lecțiile din platformă. Acest conținut poate veni din cunoștințele sau experiența personală a participantului și îl poate transforma din participant în co-formator.

    Crowdfounding

    Platforma dă posibilitatea participanților de a monetiza: atât cunoștințele și experiența pe care o au, cât și rețeaua socială din care fac parte.

     

     

     

    Înapoi sus