Skip to content
Super Leader

(L)Earn


Curs
Cantitate
For someone else
Cristian Negut
Cantitate
For someone else

“Care să fie măsura cumpănită a bogăției? Mai întâi, să ai cât e necesar; apoi cât e îndestul.“ Seneca

Descriere

“De aceea pe copiii îi facem să învețe pe de rost maxime, pentru că mintea lor fragedă ajunge să le înțeleagă pe când nu este încă în stare de mai mult de atât. Pentru un adult este însă rușinos să caute să culeagă vorbe frumoase și să vrea să strălucească rostind câteva maxime, cele mai frumoase, bazându-se pe memorie: este de acum vremea să se sprijine pe sine însuși. Să rostească idei de felul acesta, nu se transmită ce-a învățat pe de rost. [...] Toți oamenii aceștia, care nu sunt niciodată autori, ci sunt întotdeauna interpreți stând ascunși în umbra altora, nu au în ei – după mine – simțiri pline de generozitate și nu au îndrăznit să facă măcar odată, ce au învățat o vreme îndelungată. Și-au exersat memoria cu ideile altora; una este însă să-ți amintești, și cu totul altceva este să știi. Să-ți amintești și să păstrezi ideile ține de memorie; să știi, însă, înseamnă să-ți construiești propriile tale idei fără să depinzi de modele și fără să privești mereu la un maestru. [...] Este o deosebire între tine și o carte: până când vei mai învăța?"

“La ce folosește să înfrângi atât de mulți atleți în încleștarea luptei ori în pugilat și să fii mai apoi biruit de mânie?”
“La ce folosește să mâni un cal sau să i se înfrâneze galopul, dacă ne lăsăm târâți de pasiunile cele mai desfrânate?”

Fragmente din scrisorile lui Seneaca către Lucilius.

Abilitățile de a învăța sunt fundamentale și definitorii pentru tot ceea ce vei face și vei realiza în viață.

Modul în care reușești să înveți îți definește deopotrivă viața personală, cariera și parcursul profesional.

Măiestria în învățare este cea care te va ajuta să transformi
fiecare experiență în
cunoștințe, abilități, obiceiuri și apoi, în
jobul ce te entuziasmează,
promovarea care te face să te simți apreciat și
independența de a decide asupra vieții tale.

A te lupta să înveți este o abordare greșită.
A explora propriile trăiri poate fi o bucurie și un drum plin de experiențe plăcute.

Învâțarea este ceea ce îți definește educația. Să înveți să înveți este ceea ce va face diferența consistentă între tine și ceilalți, între reușită și eșec, între bun și mediocru, între eficace și eficient, între inovație și invenție, între outcome și oputut.

Învățarea îți definește viața în tot ceea ce este ea. Vrei să fii mai bun? Vrei să ai soluții la probleme diverse? Vrei să știi să descoperi adevăratele oportunități din viața ta și să le folosești bine? Vrei să vorbești o limbă străină? Vrei să ai relații mai bune? Vrei să câștigi mai bine?  Ei bine, mai întâi e nevoie să înveți. 

(L)Earn este un ecosistem de învățare dedicat tuturor celor care doresc să se dezvolte personal și profesional continuu și vor să folosească ultimele descoperiri din educație, neuroplastie, alimentație, sport, gamification (mecanică de joc) și noile tehnologii pentru a-și crește performanțele de învățare personale și profesionale.

ecosistem de invatare


Aici am pregătit materiale informative, teme și activități care sa te ajute să întelegi cum funcționează creierul tau și să devii mai bun. Creierul tău este o mașinărie biochimică extraordinară, unica în lume, capabilă de lucruri formidabile. Singura problemă este că aceasta mașinarie nu vine și cu instrucțiuni de folosire. Ei bine noi le-am scris acum pentru tine. Acum poți să îți folosiești creierul la maximum, eficient și fără să obosești. 

Sperăm că astfel, frustrarea procesului anevoios de învățare să devină mai mică și chiar procesul în sine, să fie suficient de plăcut încât să te încânte ideea de a-l repeta în noi și noi domenii de învățare, fie ca e o nouă limbă străină, fie ca e un curs de chitară sau unul despre palmieri și chimie organică sau de ce nu, unul despre cum să lucrez mai bine în echipă, să fac o strategie mai bună, sau să gestionez un proiect mai eficient (pe care le găsești chiar pe platforma noastră).

Pe scurt, sperăm că tot ceea ce înveți în acest ecosistem să poți aplica ușor și eficient, oricărui proces de învățare nou din viața ta, astfel incât:

  • să îți îmbunătățești randamentul învățarii,
  • să trăiești bucuria unor experiențe inedite și plăcute.
  • să parcurgi o învățare blended learning modernă dar, și foarte eficientă.
Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.

Nivel de abordare a formării

  • Formarea este construită pe baza conceptului de învățare adaptativă (adaptative learning), adică oferă posibilitatea personalizării modulelor de lecții și activităților practice în mod dinamic în timp real pentru fiecare participant în parte. Acestă personalizare are la bază atât analiza de nevoi realizată la începutul formării, cât și acțiunile desfășurate de fiecare participant în curs. Astfel, parcursul de formare / dezvoltare al fiecărui participant este adaptat nevoilor sale specifice și performanțelor pe care le înregistrează direct în formare.
    • Spre exemplu, în măsura în care un cursant demonstrează anumite cunoștințe sau abilități pe baza unui test sau activitate din platformă, atunci modulele cu noțiuni de începător sunt ascunse, iar modulele cu noțiuni de avansat sunt puse la dispoziție. Astfel, obținem o adaptare a cursului la un nivel de personalizare individuală extrem de rar oferită de piața de formare din România și chiar internațional.

Cursul este parte a programului de formare Self_Development@SuperLeader, program ce poate fi accesat complet din Meniul principal (colțul stânga sus)/Locații/ Self_Development@SuperLeader.

Selectează din tabul de deasupra acestei descrieri Lecții și verifică ce curriculă am pregătit pentru tine.


Întâlnește-ți formatorii:

Cristian Neguț     Cristina Elena Neguț     Alisia Damian Coantă


Certificare

La finalul formării fiecare participant obține Certificatul de absolvire și Anexa de mențiuni a performanțelor dobândite. Certificatul este parte din demersurile pentru obținerea Diplomă LearnToEarn@SuperLeader. Obținerea Certificatului și mai ales a Diplomei, cu semnătura formatorilor și Anexa de mențiuni a performanțelor garantează o îmbunătățire considerabilă a CV-ului personal și o bonitate și credibilitate mai bună pentru viitori parteneri, finanțatori sau fonduri de investiții.

Măiestrie: Formarea oferă monitorizarea cunoștințelor, abilităților și comportamentelor la nivel de grad de dobândire a măiestriei. Astfel, fiecare participant și manager de formare poate să se asigure că dezvoltarea atinge nivelul de măiestrie dorit și în timp real, să se știe ce competențe există și ce competențe mai este nevoie să fie lucrate. Formarea permite corelarea dintre lecții și activitățile practice parcurse și competențele dobândite, respectiv nivelul de măiestrie atins. Astfel, participantul știe la orice moment de timp ce mai are de făcut pentru a atinge nivelul de măiestrie dorit.

Carte de note: Fiecare participant își poate urmări în timp real, progresul realizat în timpul învățării, pe baza rezultatelor din activitățile și exercițiile realizate și are acces la statistici care îi prezintă parcursul și performanța.

Lecții

Participanții au la dispoziție mai multe module de formare, numite generic Lecții.
Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.
Toate lecțiile rămân la dispoziția participantului și după terminarea formării, atâta timp cât își păstrează contul. 

Activități și exerciții practice

Formarea cuprinde activități practice, teme pentru acasă sau exerciții,  menite fie să asigure rememorarea conținutului și astfel, să crească nivelul de învățare de cunoștințe noi, fie să exerseze abilități și / sau să formeze comportamente dezirabile. După fiecare activitate, temă sau exercițiu practic realizat, fiecare participant primește feedback personalizat direct de la formatori. Toate temele pot fi salvate în portofoliul propriu. Participanții au acces 24/7 la activități, teme și exercițiile practice pe perioada formării și le pot repeta de până la 10 ori fiecare, iar după terminarea formării, au acces în continuare la ele și la feedback-ul primit, dar nu mai pot face teme noi.

Resurse

Toți participanții au acces la o gamă foarte variată de resurse (documente, link-uri, fișiere video) care întăresc, completează și dezvoltă subiectele abordate în curs. Pachetul de resurse rămâne la dispoziția participantului și după terminarea formării și poate fi salvat în portofoliul propriu.

Portofoliu

Portofoliul permite participanților să își salveze munca pe care au realizat-o în timpul formării, cu scopul de a o prezenta altora sau a face referire la ea în viitor. Întregul portofoliu de lucrări realizate de participant este confidențial (ceilalți participanți nu au acces la el) și poate fi descărcat oricând pe computerul propriu, inclusiv cu feedback-urile primite de la formatori. Portofoliul poate fi accesat oricând din contul participantului și de asemenea, poate conține rezultatele muncii grupate de diferitele formări parcurse, dacă beneficiarul a participat la mai multe formări diferite. Participanții își pot adăuga resurse în propriul portofoliu și și le pot organiza în foldere și fișiere.

Adaptative learning

Cursul oferă posibilitatea personalizării modulelor de lecții și activităților practice în mod dinamic pentru fiecare participant. Acestă personalizare are la bază atât analiza de nevoi realizată la începutul formării, cât și acțiunile desfășurate de fiecare participant în curs. Astfel parcursul de formare / dezvoltare al fiecărui participant este adaptat nevoilor sale specifice și performanțelor pe care le înregistrează direct în curs. Spre exemplu, în măsura în care un cursant demonstrează anumite cunoștințe sau abilități pe baza unui test, atunci module cu noțiuni de începător sunt ascunse, iar module cu noțiuni de avansat sunt puse la dispoziție. Astfel obținem o adaptare a cursului, la un nivel de personalizare individuală extrem de rar în piața de formare.

Conformitate

Conformitatea este o facilitate utilă pentru organizațiile care doresc să se asigure că mențin un standard minim de calitate la nivelul angajaților instruiți. Astfel, angajații sunt certificați în urma formării pentru o perioadă definită de timp, după care vor trebui să repete formarea și să demonstreze capacitatea da a atinge din nou nivelul de măiestrie prevăzut de standard. Acest lucru se întâmplă pentru că este nevoie de practică constantă și de asemenea, este nevoie de momente periodice de re-memorare, re-antrenare a abilităților și corectare a comportamentelor alterate. Astfel, cursul asigură o garanție de 1 an. După această perioadă diploma obținută nu mai este validă, pentru că neantrenat nu mai poate fi garantat nivelul de măiestrie. Platforma anunță participanții cu suficient timp înainte de expirarea conformității, iar participanții au posibilitatea de a relua formarea la un preț de 25% din prețul de listă.

Gamification

Formarea este parcursă pe baza unui scenariu epic, cu multiple posibilități de acțiune care să ducă la câștigarea de puncte, ecusoane, certificări, realizarea de sarcini și misiuni care, în final, permit înaintarea în formare. Răsturnările de situație, competiția cu sine sau cu ceilalți colegi de formare, permite învățarea prin joc a participanților. Acest tip de formare oferă motivare intrinsecă, provoacă interacțiunile și stimulează perfecționarea. În plus, cine a spus că formarea trebuie să fie un demers plictisitor, linear și anost. Înveți într-o joacă nu mai este o expresie, ci a devenit realitatea acestei formări.

Microlearning

Microlearning înseamnă folosirea unor calupuri de concepte relativ scurte ce pot fi parcurse în 5-10 minute, spre deosebire de prezentările extinse ce necestiă 0,5 - 1-2 ore. Această abordare este ideală în soluționarea multor situații din practica de zi cu zi, legată de conceptul respectiv. De aceea, este foarte apreciată de practicieni sau de cei care se formează la locul de muncă. Utilitatea practică se vede cel mai bine la cei care folosesc microlearning ca instrument de acompaniere a deciziilor sau soluționare a situațiilor din activitatea lor.


Alte facilități

Învățare socială

Blog: Formarea oferă posibilitatea de a scrie un bolog personal în care să consolidezi învățarea pe care o realizezi. Este jurnalul de învățare perfect de care ai nevoie pentru a consemna dezvoltarea ta personală, a da formă concretă (scrisă) gândurilor tale, ideilor tale. Poți decide dacă vrei ca blogul tău să fie privat (dor pentru tine și formatori) sau public (pentru toți participanții). Oricând te poți întoarce la jurnalul tău de formare. În plus gândurile valoroase pot fi promovate prin crowdsourcing și chiar monetizate prin crowdfounding.

Chat: Formarea oferă o cameră de chat care permite cursanților să comunice în timp real între ei sau cu formatorii mesaje de tip text. De asemnea, participantul are posibilitatea de a iniția discuții de tip chat cu orice alt user care este conecatat direct în platformă. Mesajele sunt reținute în sistem timp de 6 luni și pot fi consultate chiar și după terminarea cursului. De asemnea platforma permite participanților să vadă în timp real cine mai este prezent pe platformă și posibilitatea de a lua legătura direct.

Sesiuni striming live: Platforma în conjuncție cu calendarul și feed-ul de știri pun la dispozțiție posibilitatea întâlnirilor cu formatorul față în față de la distanță prin intermediul unor sesiuni Skype sau Zoom.

Forum-uri și dezbateri: Formarea oferă participanților posibilitatea de a participa în dezbateri și a își susține pozițiile votând argumente referitoare la concepte sau acțiuni specifice luate în discuție. Interactivitatea asigură participanților posibilitatea de a își testa ideile și a își șlefui argumentarea și gândirea critică. 

Wiki: Formarea oferă posibilitatea participanților de a genera pagini ce pot fi editate de fiecare dintre ei. Astfel munca contributivă ajunge să fie ușor folosită. De asemnea, se păstrează întregul istoric al contribuțiilor, astfel încât se vede contribuția fiecărui participant.

Grupuri de studiu: Participanții au la dispoziție un grup de studiu în care, dacă se înscriu, pot să foloseacă toate instrumentele de care au nevoie pentru a învăța împreună. 

Grupuri de lucru: Participanții au la dispoziție grupuri de lucru în care lucrează împreună în echipe pentru a rezolva activități specifice sau a dezvolta proiecte comune.

Manager de formare: Organizațiile care plătesc parțial sau total formarea pentru participanți, au posibilitatea de a desemna un manager de formare, respectiv pe cineva care monitorizează progresul fiecărui participant și susține crearea cadrului necesar punerii în practică a celor învățate în cadrul organizației.

Suporteri: A învăța este o provocare și tocmai pentru că este o provocare este și dificil. Fie că ești în competiție cu alții, fie că ești în competiție cu tine însuți, a te dezvolta este un "sport" extrem de competitiv. Learning Ecosystem oferă posibilitatea ca fiecare participant să poată să aibă înscriși pe platformă gratuit până la 2 suporteri, persoane pe care el le alege dintre parteneri, colegi, preteni, rude etc.și care îl pot sprijini cu încurajări în momentele dificile și cu felicitări în momentele de succes, pe care participantul le înregistrează pe pracursul formării.

Lecții audio

Fiecare lecție este însoțită de un fișier audio, care "citește" textul, oferind posibilitatea ascultării lecțiilor în loc de a fi citite. Această facilitate este extrem de utilă pentru cei care vor să parcurgă conținutul lecțiilor în situații în care de obicei pierd timp, cum ar fi în trafic, la volan (în loc de radio) sau pur și simplu, întinși pe canapea cu ochii închiși.

Grilă de evaluare și Răspuns corect

Formarea oferă sub diferite forme soluția, ca răspuns corect pentru fiecare tip de activitate în parte, astfel încât participantul știe exact de la bun început cum va fi evaluată activitatea propusă și după ce o realizează primește feedback imediat privind performanța. Unele activități conțin chiar exemple de bună practică oferite ca model în rezolvarea exercițiilor.

Network sites

Organizațiile care cumpără aceată formare pentru angajații și colaboratorii lor, pot organiza rețele interne (doar ale participanților din cadrul organizației). Este o modalitate remarcabilă de a permite colaborarea, împărtășirea de resurse între participanții aceleiași organizații, chiar și atunci când sunt înscriși în formări diferite. De asemenea, departamentul de resurse umane are posibilitatea de a administra întreaga rețea de formare și chiar de a organiza participanții pe echipe similare cu structura proprie organizației.

Suport tehnic în română personalizat

Participanții au acces 24/7 - pe lângă suportul tehnic al MATRIX LMS - și la suport tehnic din partea Learning Ecosystem direct în limba română. Totodată, participanții au la dispoziție tutoriale video, în limba română, pentru toate facilitățile oferite de platformă.

Știri & Calendar

Platforma oferă acces la un feed de știri în care sunt anunțate toate momentele și informațiile importante. Poți alege ca știrile să fie citite doar în platformă sau să fie trimise și pe e-mail direct în inbox. Firecare participant poate posta în feed-ul de știri propriile știri, invitații, propuneri etc. Cursul are de asemenea, la dispoziție un calendar de acțiuni care ajută participanții să se orienteze în parcursul lor de formare și să își rezerve timpul pentru evenimentele importante, cum ar fi întâlniri față în față sau evenimente de streaming online.

Intregrare

iCloud: Formarea permite încărcarea documentelor și atașamentelor direct din contul personal al participantului. Acesta poate folosi Google Drive, GSuite, OneDrive sau OneDrive for Business.

Traducere automată: Participanții au posibilitatea de a opta pentru limba în care doresc să folosească meniurile din platformă și în care să primească suportul tehnic.

Logare cu un singur cont: În acest moment participanții se pot loga în platformă folosind propriul cont Google.

Crowdsourcing

Formarea oferă posibilitatea participanților de a contribui cu conținut de valoare la lecțiile din platformă. Acest conținut poate veni din cunoștințele sau experiența personală a participantului și îl poate transforma din participant în co-formator.

Crowdfounding

Platforma dă posibilitatea participanților de a monetiza atât cunoștințele și experiența pe care o au, cât și rețeaua socială din care fac parte.

Here is the curs outline:

1. Introducere

Ecosistemul de învățare poate face foarte multe lucruri pentru tine, însă nu asta este important ci, ce poți face tu cu un ecosistem de învățare pentru a crește personal și profesional.

Cum să încep? 5 min
Ce pot face în această platformă? 15 min
Stiluri de învățare 4 min
Alege parcursul tău! 6 min
Așteptările mele 15 min
Parcurgerea unui curs în cercuri de învățăre 3 min
Cum e până acum? 5 min
Învățare prin feedback 5 min

2. Învață să înveți

Este mai bine să știi să înveți decât să știi. De aceea, cei ce știu, știu mai întâi cum să știe.

Neuro-miturile care ne încurcă 6 min
Rememorare neuro-mituri portal
Cum gândim 4 min
Rememorare - Stii cum gândești? portal
Cum folosim cele două tipuri de gândire 3 min
Ce te ajută să folosești gândirea difuză? Rubric portal
Ce se întâmplă în creierul meu 6 min
Salvarea informațiilor în memorie

3. Învață susținut

Învățarea nu e ușoară, dar cine a spus că trebuie să o faci singur(ă)? Săptămâna: 2

4. Învață cu stil

Ai un stil vestimentar prin care transmiți ceva, ai un stil artistic prin care decodifici frumosul, de ce nu ai avea și un stil propriu de învățare? Săptămâna: 3-6

Conceptul învățării cu stil
Etapa 1: Body Fitness
Etapa 2: Brain Food
Etapa 3: Brain Fitness

5. Gamification

Când te-ai jucat ultima dată? Dar când ai învățat în joacă utlima dată? Hai să te joci și să înveți în același timp. Ridică miza! Săptămâna: 4-6

6. Cum continui...

Acesta este abia începutul aventurii. Află ce mai urmează... Săptămâna: 4

Back to top
Learning Ecosystem @ Noi cream mediul care te invata!