LEarn - Învață să înveți - Learning Ecosystem
Skip to content
Dezvoltare personală

LEarn - Învață să înveți


Curs
Cantitate
Pentru altcineva
Cristian Negut
Cantitate
Pentru altcineva
Cumpărați pentru €250 sau introduceți codul de acces

LEarn te învață să fii liber, oferindu-ți controlul asupra minții și câștig în acțiunile tale.

(L)Earn te învață să fii liber, oferindu-ți controlul asupra minții și câștig în acțiunile tale.

(L)Earn este un curs care își propune să te învețe cum:

  • să intri în controlul minții tale (cursul de bază),
  • să exersezi dezvoltarea de abilități și să găsești soluții la orice problemă (cu Extensia - Activități practice și Feedback sau Extensia - Ecosistem de învățare),
  • să dezvolți comportamente dezirabile, să scapi de cele indezirabile și să monetizezi capacitățile tale (cu Extensia - Ecosistem de învățare).
De ce probleme scapi Descrierea produsului Ce câștigi
Ai timp să termini cursul liniștit. Parcursul Find oferă 30 de zile pentru parcurgerea tuturor lecțiilor.
Parcruslul Solve oferă 60 de zile pentru parcurgerea tuturor lecțiilor și temelor
Parcursul Grow oferă 90 de zile pentru un ecosistem de învățare complet.
Ai timp pentru formarea de abilități și obiceiuri.
Găsești soluții mai ușor la problemele tale. 80 lecții despre cum funcționează creierul și cum poți obține controlul minții tale cum poți memora mai bine, cum poți opri procastinarea și cum poți performa mai bine la examen. Înțelegi ce se întâmplă în mintea ta 
Scapi de regretele trecutului și exersezi cum să nu mai procastinezi sau să te pregătești pentru examen. 40 teme de rememorare și exerciții practice pentru controlul minții, feedback personalizat de la instructori pentru fiecare participant în parte pentru parcursulrile Solve sau Grow Găsești suport pentru tine și experimentezi cu feedback de la formatori abilități de memorare, concentrare, creativitate și control al minții.
Scapi de angoasele viitorului. Dezvolți propriul stil de viață, în acord cu tine și cu nevoile tale legate de controlul minții. Îți construiești propriul stil de viață câștigător.
Îți poți salva experiențele, temele și materialele lucrate pentru a avea acces la ele oricând. Portofoliu cu toate lucrările tale din timpul formării în parcrusul Solve sau Grow
78 resurse suplimentare 
la dispoziție ce pot fi salvate în portofoliu doar în parcursul Grow.
Ai materiale suplimentare suficiente să documentezi în amănunt tot ce ai învățat și pe care le poți salva pentru a le folosi oricând.
Ai parcursul cel mai potrivit nevoilor și nivelului în care te afli, pentru a rezolva problemele cu care te confrunți.

Învățare adaptativă, cursul folosește mecanisme de adaptare dinamică a conținutului propus astfel încât, să personalizeze învățarea pe baza acțiunilor anterioare ale participantului

Poți oricând alege între Find - parcursul care îți oferă doar lecțiile, Solve - parcurusl care adaugă și soluțiile practice sau Grow care adaugă pe lângă soulțiile practice și conținut suplimentar și un mediu de învățare socială cu o interactivitate foarte mare.

Pe baza analizei nevoilor, nivelului de măiestrie și a obiectivelor tale de învățare ai acces la cel mai bun traseu de formare.
Știi cum să te pregătești pentru examene. 6 întâlniri online față în față cu formatorii în care ai conținut nou și sesiune de Q&A, doar în parcursul Grow. Te relaxezi și simți bine în pielea ta.
Scapi de procrastinare și devii eficient în munca ta. O întreagă comunitate care te ajută să maximizezi tot ceea ce ai învățat, suporteri dedicați ție, forum și crowdsource, doar în parcursul Grow.  Gândești creativ și găsești soluții alternative.
Știi exact ce ai greșit.
Știi ce este nevoie să schimbi sau să întărești ca să obții rezultatele dorite de tine.

Critique, Feedback și Forward personalizat. Primești suportul formatorilor pe toate activitățile practice. 
* critique – evaluare și analiză detaliată a temei (activ. practice) într-o manieră analitică.
* feedback – explicitare a impactului pe care o are tema (activ. practică) asupra mediului extern al participantului.
* feedforward – oferirea de informații pentru ca participanul să poată merge mai departe spre o soluție dezirabilă.
Disponibile doar parcursul Solve și Grow ai posibilitatea exersezi 3 metode de memorare eficientă, 3 metode de eliminiare a procastinării, 20 exerciții de creativitate. În final îți construiești sub asistarea formatorilor

PROPRIUL SISTEM DE MONTEIZARE A ÎNVĂȚĂRII
(doar în parcursul Grow)

Știi cum percep alții ceea ce faci sau nu faci. Ai acces la trăirile celor din jur.
Poți corecta comportamente și obiceiuri legate de subiectul cursului. 
Poți intra în competiție cu mine însumi. Gamification în două variante de învățare prin joc și cu posibilitatea de monetizare a cursului, doar în parcrursul Grow. Ai posibilitatea de a câștiga, pachețele cu sinapse, cărți în domeniu, cursuri gratuite, posibilitatea de a colabora. Poti intra în competiție cu ceilalți și monetiza formarea mea.
Primești diplomă. Certificare disponibilă în oricare din cele trei parcursuri, dar pentru parcursul Solve și Grow, certificatul atestă și competențele dobândite. Primești certificarea competențelor.

Cursul poate fi parcurs în formatele Find, Solve sau Grow

Toate diferențele între cele trei parcursuri le poți vedea aici.

“De aceea pe copiii îi facem să învețe pe de rost maxime, pentru că mintea lor fragedă ajunge să le înțeleagă pe când nu este încă în stare de mai mult de atât. Pentru un adult este însă rușinos să caute să culeagă vorbe frumoase și să vrea să strălucească rostind câteva maxime, cele mai frumoase, bazându-se pe memorie: este de acum vremea să se sprijine pe sine însuși. Să rostească idei de felul acesta, nu se transmită ce-a învățat pe de rost. [...] Toți oamenii aceștia, care nu sunt niciodată autori, ci sunt întotdeauna interpreți stând ascunși în umbra altora, nu au în ei – după mine – simțiri pline de generozitate și nu au îndrăznit să facă măcar odată, ce au învățat o vreme îndelungată. Și-au exersat memoria cu ideile altora; una este însă să-ți amintești, și cu totul altceva este să știi. Să-ți amintești și să păstrezi ideile ține de memorie; să știi, însă, înseamnă să-ți construiești propriile tale idei fără să depinzi de modele și fără să privești mereu la un maestru. [...] Este o deosebire între tine și o carte: până când vei mai învăța?"

“La ce folosește să înfrângi atât de mulți atleți în încleștarea luptei ori în pugilat și să fii mai apoi biruit de mânie?”
“La ce folosește să mâni un cal sau să i se înfrâneze galopul, dacă ne lăsăm târâți de pasiunile cele mai desfrânate?”

Fragmente din scrisorile lui Seneaca către Lucilius.

Abilitățile de a învăța sunt fundamentale și definitorii pentru tot ceea ce vei face și vei realiza în viață.

Modul în care reușești să înveți îți definește deopotrivă viața personală, cariera și parcursul profesional.

Măiestria în învățare este cea care te va ajuta să transformi
fiecare experiență în
cunoștințe, abilități, obiceiuri și apoi, în
jobul ce te entuziasmează,
promovarea care te face să te simți apreciat și
independența de a decide asupra vieții tale.

A te lupta să înveți este o abordare greșită.
A explora propriile trăiri poate fi o bucurie și un drum plin de experiențe plăcute.

Învâțarea este ceea ce îți definește educația. Să înveți să înveți este ceea ce va face diferența consistentă între tine și ceilalți, între reușită și eșec, între bun și mediocru, între eficace și eficient, între inovație și invenție, între outcome și oputut.

Învățarea îți definește viața în tot ceea ce este ea. Vrei să fii mai bun? Vrei să ai soluții la probleme diverse? Vrei să știi să descoperi adevăratele oportunități din viața ta și să le folosești bine? Vrei să vorbești o limbă străină? Vrei să ai relații mai bune? Vrei să câștigi mai bine?  Ei bine, mai întâi e nevoie să înveți. 

(L)Earn este un ecosistem de învățare dedicat tuturor celor care doresc să se dezvolte personal și profesional continuu și vor să folosească ultimele descoperiri din educație, neuroplastie, alimentație, sport, gamification (mecanică de joc) și noile tehnologii pentru a-și crește performanțele de învățare personale și profesionale.

Cât de eficient este acest ecosistem de învățare? Este el un laborator de învățare autentic?
Ei bine, este chiar mai mult, căci într-un laborator nu primești șansa de a experimenta la discreție de oricâte ori vrei și să primești feedback de la cel puțin doi formatori profesioniști. Ecosistemul de învățre este mai mult decât un laborator, pentru că aici nu doar descoperi lucrurile, ci le exersezi până la măiestrie.


Aici am pregătit materiale informative, teme și activități care sa te ajute să întelegi cum funcționează creierul tau și să devii mai bun. Creierul tău este o mașinărie biochimică extraordinară, unica în lume, capabilă de lucruri formidabile. Singura problemă este că aceasta mașinarie nu vine și cu instrucțiuni de folosire. Ei bine noi le-am scris acum pentru tine. Acum poți să îți folosiești creierul la maximum, eficient și fără să obosești. 

Sperăm că astfel, frustrarea procesului anevoios de învățare să devină mai mică și chiar procesul în sine, să fie suficient de plăcut încât să te încânte ideea de a-l repeta în noi și noi domenii de învățare, fie ca e o nouă limbă străină, fie ca e un curs de chitară sau unul despre palmieri și chimie organică sau de ce nu, unul despre cum să lucrez mai bine în echipă, să fac o strategie mai bună, sau să gestionez un proiect mai eficient (pe care le găsești chiar pe platforma noastră).

Pe scurt, sperăm că tot ceea ce înveți în acest ecosistem să poți aplica ușor și eficient, oricărui proces de învățare nou din viața ta, astfel incât:

  • să îți îmbunătățești randamentul învățarii,
  • să trăiești bucuria unor experiențe inedite și plăcute.
  • să parcurgi o învățare blended learning modernă dar, și foarte eficientă.

Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula din această formare. Tot conținutul teoretic este disponibil imediat, activitățile practice sunt achiziționate separat cu extensia Aplicații practice & Feedbback.

Abordare a formării

  • Formarea este construită pe baza conceptului de învățare adaptativă (adaptative learning), adică oferă posibilitatea personalizării modulelor de lecții și activităților practice în mod dinamic în timp real pentru fiecare participant în parte. Acestă personalizare are la bază atât analiza de nevoi realizată la începutul formării, cât și acțiunile desfășurate de fiecare participant în curs. Astfel, parcursul de formare / dezvoltare al fiecărui participant este adaptat nevoilor sale specifice și performanțelor pe care le înregistrează direct în formare.
    • Spre exemplu, în măsura în care un cursant demonstrează anumite cunoștințe sau abilități pe baza unui test sau activitate din platformă, atunci modulele cu noțiuni de începător sunt ascunse, iar modulele cu noțiuni de avansat sunt puse la dispoziție. Astfel, obținem o adaptare a cursului la un nivel de personalizare individuală extrem de rar oferită de piața de formare din România și chiar internațional.

Întâlnește-ți formatorii:

Cristian Neguț     Cristina Elena Neguț


Lecții

Participanții au la dispoziție mai multe module de formare, numite generic Lecții.
Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare. Lecțiile rămân disponibile participantului pe toată durata formării.

Resurse

Toți participanții au acces la o gamă foarte variată de resurse (documente, link-uri, fișiere video) care întăresc, completează și dezvoltă subiectele abordate în curs. Pachetul de resurse rămâne la dispoziția participantului până la finalizarea formării și poate fi salvat în portofoliul propriu, unde va rămâne la dispoziția participantului și după încheierea formării. Portofoliul cu resurse poate fi descărcat oricând pe computerul propriu.

Microlearning

Microlearning înseamnă folosirea unor calupuri de concepte relativ scurte ce pot fi parcurse în 5-10 minute, spre deosebire de prezentările extinse ce necestiă 0,5 - 1-2 ore. Această abordare este ideală în soluționarea multor situații din practica de zi cu zi, legată de conceptul respectiv. De aceea, este foarte apreciată de practicieni sau de cei care se formează la locul de muncă. Utilitatea practică se vede cel mai bine la cei care folosesc microlearning ca instrument de acompaniere a deciziilor sau soluționare a situațiilor din activitatea lor.

Conformitate

Conformitatea este o facilitate utilă pentru organizațiile care doresc să se asigure că mențin un standard minim de calitate la nivelul angajaților instruiți. Astfel, angajații sunt certificați în urma formării pentru o perioadă definită de timp, după care vor trebui să repete formarea și să demonstreze capacitatea da a atinge din nou nivelul de măiestrie prevăzut de standard. Acest lucru se întâmplă pentru că este nevoie de practică constantă și de asemenea, este nevoie de momente periodice de re-memorare, re-antrenare a abilităților și corectare a comportamentelor alterate. Astfel, cursul asigură o garanție de 3 ani. După această perioadă diploma obținută nu mai este validă, pentru că neantrenat nu mai poate fi garantat nivelul de măiestrie. Platforma anunță participanții cu suficient timp înainte de expirarea conformității, iar participanții au posibilitatea de a relua formarea la un preț de 25% din prețul de listă.


Alte facilități

Lecții audio

Fiecare lecție este însoțită de un fișier audio, care "citește" textul, oferind posibilitatea ascultării lecțiilor în loc de a fi citite. Această facilitate este extrem de utilă pentru cei care vor să parcurgă conținutul lecțiilor în situații în care de obicei pierd timp, cum ar fi în trafic, la volan (în loc de radio) sau pur și simplu, întinși pe canapea cu ochii închiși.

Suport tehnic în română personalizat

Participanții au acces 24/7 - pe lângă suportul tehnic al MATRIX LMS - și la suport tehnic din partea Learning Ecosystem direct în limba română. Totodată, participanții au la dispoziție tutoriale video, în limba română, pentru toate facilitățile oferite de platformă.

Traducere automată a meniului: Participanții au posibilitatea de a opta pentru limba în care doresc să folosească meniurile din platformă și în care să primească suportul tehnic.

Logare cu un singur cont: În acest moment participanții se pot loga în platformă folosind propriul cont Google.

Iată schița clasei:

1. Introducere în curs

2 zile

Ecosistemul de învățare poate face foarte multe lucruri pentru tine, însă nu asta este important ci, ce poți face tu cu un ecosistem de învățare pentru a crește personal și profesional.

Secțiune Durata
class Introducere în platformă 2 zile
quiz PreTest
pieChart Care sunt așteptările tale

2. Învață susținut

1 hr, 42 min

Învățarea nu e ușoară, dar cine a spus că trebuie să o faci singur(ă)? Află cine și cum te poate ajuta.

Secțiune Durata
pageText Introducere 2 min
pageText De ce am nevoie de susținere? 3 min
pageText Fun clubul meu de învățare 4 min
pageText Burse de studiu 3 min
pageText Umple-ți tribunele
pieChart Hai să stabilim miza învățării 30 min
offline Înscrie un suporter 1 hr

3. Învață cu stil

46 min

Ai un stil vestimentar prin care transmiți ceva, ai un stil artistic prin care decodifici frumosul, de ce nu ai avea și un stil propriu de învățare?

Secțiune Durata
pageText Conceptul învățării cu stil 2 min
pageText Demersul 1: Somn odihnitor
pageText Demersul 2: Body Fitness 5 min
quiz De ce contează mișcarea? 4 min
comments Body fitness - exercitii
pageText Demersul 3: Brain Food 20 min
comments O gustare în stilul tău
pageText Demersul 4: Brain Fitness 5 min
comments Brain fitness - exerciții
comments Un exercitiu melodios
comments Schimbă emisfera
pageText Încarcă-ți bateriile! 3 min
thumbsUp Schimbă un obicei
pageText Mediul de învățare propice 4 min
pageText Sugestii pentru a învăța cu stil 3 min

4. Învață să înveți

2 hrs, 51 min

Este mai bine să știi să înveți decât să știi. De aceea, cei ce știu, știu mai întâi cum să știe. Manual de folosire eficientă a creierului.

Secțiune Durata
class Extensie - Solve to Grow
pageText Scurtă introducere funcționarea creierului 14 min
quiz Rememorare neuroplastie
pageText Neuro-miturile care ne încurcă 6 min
quiz Rememorare neuro-mituri
pageText Cum gândim 4 min
quiz Rememorare - Stii cum gândești?
pageText Cum folosim cele două tipuri de gândire 3 min
pencil Ce te ajută să folosești gândirea difuză?
pencil Ce poți face mai bun?
pageText Ce se întâmplă în creierul meu 6 min
pageText Tipuri de memorie 11 min
pageText Chunks sau Fracțiuni 18 min
pageText Atlasul creierului uman 2 min
pageText Somnul 8 min
quiz Rememorare - Tipuri de memorie
pencil Tu cum fracționezi?
pencil Ilustrează tipurile de memorie
pageText Iluzia competenței 9 min
comments Tu cum lupți cu iluzia competenței?
pageText Practica deliberată 1 min
pageText Cartoanele de învățare 5 min
pageText Chimia învățării 15 min
pageText Supraînvățarea 25 min
pencil Supraînvățarea și supozițiile tale
pageText Comportamente și obiceiuri 13 min
quiz Rememorare obicei
pageText Forța experienței trăite 15 min
thumbsUp Cât contează emoțiile tale?
pageText Timpul în ecuația învățării 6 min
quiz Tu cum stai cu timpul?
pageText Învățarea în echipă 10 min
group Grupul tău de studiu

5. Gândire creativă

36 min

Originalitatea este un "plagiat" încă nedescoperit. A gândi creativ este o abilitate personală și nu una înăscută.

Secțiune Durata
pageText Creativitatea 16 min
quiz Gândirea verticală vs gândirea laterală
pageText Gândirea creativă 8 min
pageText Brainstormingul 12 min
pencil DO IT - exersează gândirea creativă
comments 5 tehnici pentru o gandire creativă
comments 8 exerciții de scriere creativă

6. Mindfulness

Cum spui creierului să se oprească? Dar să se calmeze? Cum scapi de griji când ai griji?

pageText Concentrarea vs Multi-tasking
offline Exercițiu de concentrare
pageText Ce este mindfulness
pageText Cum pot practica mindfulness
pageText Diferența între mindfulnes, meditație și rugăciune
pageText Mindfulness - tehnica de bază
pageText Cei patru piloni ai unei minți sănătoase
pageText Controlul emoțiilor
pageText Rugăciunea
pageText Înțelegerea sensului rugăciunii
pageText Biaural beats
pageText Cum să devii mai iertător

7. Procrastinarea

Cum pot să nu mai amân ceea ce am de făcut și să fiu la timp cu toate?

pageText Procrastinarea
pageText Primii pași împotriva procastinării
thumbsUp Perfecționismul între bun și rău
pageText Perfecționismul
pageText Vrei obiceiuri bune? Construiește un sistem.
pageText Metoda bolocării tmpului
pageText Metoda celei mai importante sarcini
pageText Metoda Pomodoro
pageText Metoda celor 90 minute de focus
pageText Metoda somnului polifazic
pageText Abordarea stoică
pageText Tehnicile principale de pregătire

8. Pregătirea pentu examen

Cum să mă pregătesc pentru examen? ... și aș mai vrea să știu dacă există viață și după examen?

pageText Cum să învăț mai bine?
pageText Capcane ale studiului ineficient
pageText 10 reguli ale studiului eficient
pageText Sfaturi pentru examen de la specialiști
pencil Care este planul tău pentru examen?
pageText Folosirea cafelei

9. Tehnici de memorare

Acum că știi cum înveți, hai să găsim tehnicile care ți se potrivesc în a te ajuta să memorezi mai bine.

pageText Memoarea spațiată
pageText Memorarea vizuală
pageText Mnemonics
pageText Palatul memoriei
pageText Metafore și analogii
pageText 30 de secunde de reflexie
quiz Ce tehnici de memorare știți?
comments Tu ai 30" ?

10. Privind spre viitor

Acesta este abia începutul aventurii. Află ce mai urmează... Săptămâna: 4

pageText Rămâi productiv pe termen lung
pageText Conștiința de sine
pageText Ce câștig concret?
pageText The Grand Finale
pageText Controlul de sine

11. Crare obiceiuri dezirabile

pageText Trecerea de la ce la când?

12. Gândire critică

13. Inteligența

pageText Teoria inteligențelor multiple
pageText Antrenarea inteligenței
pageText Inteligența interpersonală
pageText Inteligența interpersonală
pageText Inteligența muzicală
pageText Inteligența spațială
pageText Inteligența lingvistică
pageText Inteligența naturalistă
pageText Inteligența logico-matematică
pageText Inteligența existențială
pageText Inteligența kinestezică

Finalizare

Următoarele certificate sunt acordate la finalizarea clasei:

Diplomă gândire creativă
Certificat obicei dezirabil
Înapoi sus