Skip to content
Super Leader Vizualizare calendar

(L)Earn - Învață să înveți și câștigi (Grow)


Curs
Cantitate
For someone else
Cristian Negut
Cantitate
For someone else

(L)Earn te învață să fii liber, oferindu-ți controlul asupra minții și câștig în acțiunile tale.

(L)Earn este un curs care își propune să te învețe cum:

  • să intri în controlul minții tale (cursul de bază),
  • să exersezi dezvoltarea de abilități și să găsești soluții la orice problemă (cu Extensia - Activități practice și Feedback sau Extensia - Ecosistem de învățare),
  • să dezvolți comportamente dezirabile, să scapi de cele indezirabile și să monetizezi capacitățile tale (cu Extensia - Ecosistem de învățare).
De ce probleme scapi Descrierea produsului Ce câștigi
Ai timp să termini cursul liniștit. Cursul de bază oferă 30 de zile, Extensia - Activități practice & Feedback oferă o prelungire la 60 de zile, iar Extenisa - Ecosistem de învățare oferă o prelungire de 90 de zile. Ai timp pentru formarea de abilități și obiceiuri.
Găsești soluții mai ușor la problemele tale. 80 lecții despre cum funcționează creierul și cum poți obține controlul minții tale direct în cursul de bază. Înțelegi ce se întâmplă în mintea ta.
Scapi de regretele trecutului. 40 teme de rememorare și exerciții practice pentru controlul minții, feedback personalizat de la instructori pentru fiecare participant în parte (cu Extensia Activități practice & Feedback sau Extensia - Ecosistem de învățare). Găsești suport pentru tine.
Scapi de angoasele viitorului. Portofoliu cu toate lucrările tale din timpul formării (cu Extensia - Activități practice & Feedback sau Extensia - Ecosistem de învățare). Îți construiești propriul stil de viață câștigător.
Ai parcursul cel mai potrivit nevoilor și nivelului în care te afli, pentru a rezolva problemele cu care te confrunți. Învățare adaptativă, cursul folosește mecanisme de adaptare dinamică a conținutului propus astfel încât, să personalizeze învățarea pe baza acțiunilor anterioare ale participantului Pe baza analizei nevoilor, nivelului de măiestrie și a obiectivelor tale de învățare ai acces la cel mai bun traseu de formare.
Știi cum să te pregătești pentru examene. 8 Întâlniri online față în față de Q&A și conținut nou (cu Extensia - Activități practice & Feedback) sau 12 Întâlniri online sau Extensia - Ecosistem de învățare). Te relaxezi și simți bine în pielea ta.
Scapi de procrastinare și devii eficient în munca ta. O întreagă comunitate care te ajută să maximizezi tot ceea ce ai învățat, învățare prin joc, suporteri dedicați ție (cu Extensia - Ecosistem de învățare).  Gândești creativ și găsești soluții alternative.
Știi exact ce ai greșit.
Știi ce este nevoie să schimbi sau să întărești ca să obții rezultatele dorite de tine.

Critique, Feedback și Forward personalizat. Primești suportul formatorilor pe toate activitățile practice. 
* critique – evaluare și analiză detaliată a temei (activ. practice) într-o manieră analitică.
* feedback – explicitare a impactului pe care o are tema (activ. practică) asupra mediului extern al participantului.
* feedforward – oferirea de informații pentru ca participanul să poată merge mai departe spre o soluție dezirabilă.
(cu oricare dintre extensiile Activități practice & Feedback sau Ecosistem de învățare)

Știi cum percep alții ceea ce faci sau nu faci. Ai acces la trăirile celor din jur.
Poți corecta comportamente și obiceiuri legate de subiectul cursului. 
Poți intra în competiție cu mine însumi. Gamification în două variante de învățare prin joc. (cu oricare dintre extensiile Activități practice & Feedback sau Ecosistem de învățare) Poti intra în competiție cu ceilalți.
Primești diplomă. Certificare (cu oricare dintre extensiile Activități practice & Feedback sau Ecosistem de învățare) Primești certificarea competențelor.

Toate diferențele între cursul de bază și extensii le poți vedea aici.

“De aceea pe copiii îi facem să învețe pe de rost maxime, pentru că mintea lor fragedă ajunge să le înțeleagă pe când nu este încă în stare de mai mult de atât. Pentru un adult este însă rușinos să caute să culeagă vorbe frumoase și să vrea să strălucească rostind câteva maxime, cele mai frumoase, bazându-se pe memorie: este de acum vremea să se sprijine pe sine însuși. Să rostească idei de felul acesta, nu se transmită ce-a învățat pe de rost. [...] Toți oamenii aceștia, care nu sunt niciodată autori, ci sunt întotdeauna interpreți stând ascunși în umbra altora, nu au în ei – după mine – simțiri pline de generozitate și nu au îndrăznit să facă măcar odată, ce au învățat o vreme îndelungată. Și-au exersat memoria cu ideile altora; una este însă să-ți amintești, și cu totul altceva este să știi. Să-ți amintești și să păstrezi ideile ține de memorie; să știi, însă, înseamnă să-ți construiești propriile tale idei fără să depinzi de modele și fără să privești mereu la un maestru. [...] Este o deosebire între tine și o carte: până când vei mai învăța?"

“La ce folosește să înfrângi atât de mulți atleți în încleștarea luptei ori în pugilat și să fii mai apoi biruit de mânie?”
“La ce folosește să mâni un cal sau să i se înfrâneze galopul, dacă ne lăsăm târâți de pasiunile cele mai desfrânate?”

Fragmente din scrisorile lui Seneaca către Lucilius.

Abilitățile de a învăța sunt fundamentale și definitorii pentru tot ceea ce vei face și vei realiza în viață.

Modul în care reușești să înveți îți definește deopotrivă viața personală, cariera și parcursul profesional.

Măiestria în învățare este cea care te va ajuta să transformi
fiecare experiență în
cunoștințe, abilități, obiceiuri și apoi, în
jobul ce te entuziasmează,
promovarea care te face să te simți apreciat și
independența de a decide asupra vieții tale.

A te lupta să înveți este o abordare greșită.
A explora propriile trăiri poate fi o bucurie și un drum plin de experiențe plăcute.

Învâțarea este ceea ce îți definește educația. Să înveți să înveți este ceea ce va face diferența consistentă între tine și ceilalți, între reușită și eșec, între bun și mediocru, între eficace și eficient, între inovație și invenție, între outcome și oputut.

Învățarea îți definește viața în tot ceea ce este ea. Vrei să fii mai bun? Vrei să ai soluții la probleme diverse? Vrei să știi să descoperi adevăratele oportunități din viața ta și să le folosești bine? Vrei să vorbești o limbă străină? Vrei să ai relații mai bune? Vrei să câștigi mai bine?  Ei bine, mai întâi e nevoie să înveți. 

(L)Earn este un ecosistem de învățare dedicat tuturor celor care doresc să se dezvolte personal și profesional continuu și vor să folosească ultimele descoperiri din educație, neuroplastie, alimentație, sport, gamification (mecanică de joc) și noile tehnologii pentru a-și crește performanțele de învățare personale și profesionale.

Cât de eficient este acest ecosistem de învățare? Este el un laborator de învățare autentic?
Ei bine, este chiar mai mult, căci într-un laborator nu primești șansa de a experimenta la discreție de oricâte ori vrei și să primești feedback de la cel puțin doi formatori profesioniști. Ecosistemul de învățre este mai mult decât un laborator, pentru că aici nu doar descoperi lucrurile, ci le exersezi până la măiestrie.


Aici am pregătit materiale informative, teme și activități care sa te ajute să întelegi cum funcționează creierul tau și să devii mai bun. Creierul tău este o mașinărie biochimică extraordinară, unica în lume, capabilă de lucruri formidabile. Singura problemă este că aceasta mașinarie nu vine și cu instrucțiuni de folosire. Ei bine noi le-am scris acum pentru tine. Acum poți să îți folosiești creierul la maximum, eficient și fără să obosești. 

Sperăm că astfel, frustrarea procesului anevoios de învățare să devină mai mică și chiar procesul în sine, să fie suficient de plăcut încât să te încânte ideea de a-l repeta în noi și noi domenii de învățare, fie ca e o nouă limbă străină, fie ca e un curs de chitară sau unul despre palmieri și chimie organică sau de ce nu, unul despre cum să lucrez mai bine în echipă, să fac o strategie mai bună, sau să gestionez un proiect mai eficient (pe care le găsești chiar pe platforma noastră).

Pe scurt, sperăm că tot ceea ce înveți în acest ecosistem să poți aplica ușor și eficient, oricărui proces de învățare nou din viața ta, astfel incât:

  • să îți îmbunătățești randamentul învățarii,
  • să trăiești bucuria unor experiențe inedite și plăcute.
  • să parcurgi o învățare blended learning modernă dar, și foarte eficientă.

Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula din această formare. Tot conținutul teoretic este disponibil imediat, activitățile practice sunt achiziționate separat cu extensia Aplicații practice & Feedbback.

Abordare a formării

  • Formarea este construită pe baza conceptului de învățare adaptativă (adaptative learning), adică oferă posibilitatea personalizării modulelor de lecții și activităților practice în mod dinamic în timp real pentru fiecare participant în parte. Acestă personalizare are la bază atât analiza de nevoi realizată la începutul formării, cât și acțiunile desfășurate de fiecare participant în curs. Astfel, parcursul de formare / dezvoltare al fiecărui participant este adaptat nevoilor sale specifice și performanțelor pe care le înregistrează direct în formare.
    • Spre exemplu, în măsura în care un cursant demonstrează anumite cunoștințe sau abilități pe baza unui test sau activitate din platformă, atunci modulele cu noțiuni de începător sunt ascunse, iar modulele cu noțiuni de avansat sunt puse la dispoziție. Astfel, obținem o adaptare a cursului la un nivel de personalizare individuală extrem de rar oferită de piața de formare din România și chiar internațional.

Întâlnește-ți formatorii:

Cristian Neguț     Cristina Elena Neguț


Lecții

Participanții au la dispoziție mai multe module de formare, numite generic Lecții.
Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare. Lecțiile rămân disponibile participantului pe toată durata formării.

Resurse

Toți participanții au acces la o gamă foarte variată de resurse (documente, link-uri, fișiere video) care întăresc, completează și dezvoltă subiectele abordate în curs. Pachetul de resurse rămâne la dispoziția participantului până la finalizarea formării și poate fi salvat în portofoliul propriu, unde va rămâne la dispoziția participantului și după încheierea formării. Portofoliul cu resurse poate fi descărcat oricând pe computerul propriu.

Microlearning

Microlearning înseamnă folosirea unor calupuri de concepte relativ scurte ce pot fi parcurse în 5-10 minute, spre deosebire de prezentările extinse ce necestiă 0,5 - 1-2 ore. Această abordare este ideală în soluționarea multor situații din practica de zi cu zi, legată de conceptul respectiv. De aceea, este foarte apreciată de practicieni sau de cei care se formează la locul de muncă. Utilitatea practică se vede cel mai bine la cei care folosesc microlearning ca instrument de acompaniere a deciziilor sau soluționare a situațiilor din activitatea lor.

Conformitate

Conformitatea este o facilitate utilă pentru organizațiile care doresc să se asigure că mențin un standard minim de calitate la nivelul angajaților instruiți. Astfel, angajații sunt certificați în urma formării pentru o perioadă definită de timp, după care vor trebui să repete formarea și să demonstreze capacitatea da a atinge din nou nivelul de măiestrie prevăzut de standard. Acest lucru se întâmplă pentru că este nevoie de practică constantă și de asemenea, este nevoie de momente periodice de re-memorare, re-antrenare a abilităților și corectare a comportamentelor alterate. Astfel, cursul asigură o garanție de 3 ani. După această perioadă diploma obținută nu mai este validă, pentru că neantrenat nu mai poate fi garantat nivelul de măiestrie. Platforma anunță participanții cu suficient timp înainte de expirarea conformității, iar participanții au posibilitatea de a relua formarea la un preț de 25% din prețul de listă.


Alte facilități

Lecții audio

Fiecare lecție este însoțită de un fișier audio, care "citește" textul, oferind posibilitatea ascultării lecțiilor în loc de a fi citite. Această facilitate este extrem de utilă pentru cei care vor să parcurgă conținutul lecțiilor în situații în care de obicei pierd timp, cum ar fi în trafic, la volan (în loc de radio) sau pur și simplu, întinși pe canapea cu ochii închiși.

Suport tehnic în română personalizat

Participanții au acces 24/7 - pe lângă suportul tehnic al MATRIX LMS - și la suport tehnic din partea Learning Ecosystem direct în limba română. Totodată, participanții au la dispoziție tutoriale video, în limba română, pentru toate facilitățile oferite de platformă.

Traducere automată a meniului: Participanții au posibilitatea de a opta pentru limba în care doresc să folosească meniurile din platformă și în care să primească suportul tehnic.

Logare cu un singur cont: În acest moment participanții se pot loga în platformă folosind propriul cont Google.

Here is the curs outline:

1. Introducere în curs

Ecosistemul de învățare poate face foarte multe lucruri pentru tine, însă nu asta este important ci, ce poți face tu cu un ecosistem de învățare pentru a crește personal și profesional.

Introducere în platformă (not required) 2 zile
Așteptările mele Competențe 15 min
PreTest
PostTest
Cum e până acum? Competențe 5 min

2. Învață susținut

Învățarea nu e ușoară, dar cine a spus că trebuie să o faci singur(ă)? Află cine și cum te poate ajuta.

Introducere 2 min
De ce am nevoie de susținere? 3 min
Fun clubul meu de învățare 4 min
Burse de studiu 3 min
Umple-ți tribunele
Hai să stabilim miza învățării Criteriu completare 30 min

3. Învață să înveți

Este mai bine să știi să înveți decât să știi. De aceea, cei ce știu, știu mai întâi cum să știe. Manual de folosire eficientă a creierului.

Extensie - Ecosistem de învățare (not required)
Scurtă introducere funcționarea creierului 14 min
Rememorare neuroplastie Criteriu completare Competențe
Neuro-miturile care ne încurcă 6 min
Rememorare neuro-mituri Criteriu completare Competențe
Cum gândim 4 min
Rememorare - Stii cum gândești? Criteriu completare Competențe
Cum folosim cele două tipuri de gândire 3 min
Ce te ajută să folosești gândirea difuză? Rubrică Criteriu completare Competențe
Ce poți face mai bun?
Ce se întâmplă în creierul meu 6 min
Tipuri de memorie 11 min
Chunks sau Fracțiuni 18 min
Atlasul creierului uman 2 min
Somnul 8 min
Rememorare - Tipuri de memorie Competențe
Tu cum fracționezi? Rubrică Criteriu completare Competențe
Ilustrează tipurile de memorie Rubrică Criteriu completare Competențe
Iluzia competenței 9 min
Tu cum lupți cu iluzia competenței? Rubrică Criteriu completare Competențe
Practica deliberată 1 min
Cartoanele de învățare 5 min
Chimia învățării 15 min
Supraînvățarea 25 min
Supraînvățarea și supozițiile tale Rubrică Criteriu completare Competențe
Comportamente și obiceiuri 13 min
Rememorare obicei Criteriu completare Competențe
Forța experienței trăite 15 min
Cât contează emoțiile tale? Rubrică Criteriu completare Competențe
Timpul în ecuația învățării 6 min
Tu cum stai cu timpul? Criteriu completare Competențe
Învățarea în echipă 10 min
Grupul tău de studiu Rubrică Criteriu completare Competențe

4. Învață cu stil

Ai un stil vestimentar prin care transmiți ceva, ai un stil artistic prin care decodifici frumosul, de ce nu ai avea și un stil propriu de învățare?

Conceptul învățării cu stil 2 min
Demersul 1: Body Fitness 5 min
De ce contează mișcarea? Criteriu completare Competențe
Body fitness - exercitii Rubrică Criteriu completare Competențe
Demersul 2: Brain Food 20 min
O gustare în stilul tău Rubrică Criteriu completare Competențe
Demersul 3: Brain Fitness 5 min
Brain fitness - exerciții Rubrică Criteriu completare Competențe
Un exercitiu melodios Rubrică Criteriu completare Competențe
Schimbă emisfera Rubrică Criteriu completare Competențe
Încarcă-ți bateriile! 3 min
Schimbă un obicei Rubrică Competențe
Mediul de învățare propice 4 min
Sugestii pentru a învăța cu stil 3 min

5. Gândire creativă

Originalitatea este un "plagiat" încă nedescoperit. A gândi creativ este o abilitate personală și nu una înăscută.

Creativitatea 16 min
Gândirea verticală vs gândirea laterală Criteriu completare Competențe
Gândirea creativă 8 min
Brainstormingul 12 min
DO IT - exersează gândirea creativă Rubrică Criteriu completare Competențe
5 tehnici pentru o gandire creativă Rubrică Criteriu completare Competențe
8 exerciții de scriere creativă Rubrică Criteriu completare Competențe

6. Mindfulness

Cum spui creierului să se oprească? Dar să se calmeze? Cum scapi de griji când ai griji?

Concentrarea vs Multi-tasking
Exercițiu de concentrare Rubrică Criteriu completare
Ce este mindfulness
Cum pot practica mindfulness
Diferența între mindfulnes, meditație și rugăciune
Mindfulness - tehnica de bază
Cei patru piloni ai unei minți sănătoase
Controlul emoțiilor
Rugăciunea
Înțelegerea sensului rugăciunii
Biaural beats

7. Procrastinarea

Cum pot să nu mai amân ceea ce am de făcut și să fiu la timp cu toate?

Procrastinarea
Perfecționismul între bun și rău Competențe
Perfecționismul
Vrei obiceiuri bune? Construiește un sistem.
Metoda bolocării tmpului
Metoda celei mai importante sarcini
Metoda Pomodoro
Metoda celor 90 minute de focus
Metoda somnului polifazic
Abordarea stoică
Tehnicile principale de pregătire

8. Pregătirea pentu examen

Cum să mă pregătesc pentru examen? ... și aș mai vrea să știu dacă există viață și după examen?

Cum să învăț mai bine?
Capcane ale studiului ineficient
10 reguli ale studiului eficient
Sfaturi pentru examen de la specialiști
Care este planul tău pentru examen? Rubrică Criteriu completare Competențe
Folosirea cafelei

9. Tehnici de memorare

Acum că știi cum înveți, hai să găsim tehnicile care ți se potrivesc în a te ajuta să memorezi mai bine.

Memoarea spațiată
Memorarea vizuală
Mnemonics
Palatul memoriei
Metafore și analogii
30 de secunde de reflexie
Ce tehnici de memorare știți? Criteriu completare Competențe
Tu ai 30" ? Rubrică Criteriu completare Competențe

10. Privind spre viitor

Acesta este abia începutul aventurii. Află ce mai urmează... Săptămâna: 4

Rămâi productiv pe termen lung
Conștiința de sine
Ce câștig concret?
The Grand Finale
Controlul de sine

Finalizare

The following certificates are awarded when the curs is completed:

Diplomă gândire creativă
Certificat obicei dezirabil
Înapoi sus
Learning Ecosystem @ Noi cream mediul care te invata!