Terenul de joacă - Learning Ecosystem
Skip to content
Vizualizare calendar

Terenul de joacă


Curs
Cantitate
Pentru altcineva
Alisia Damian-Coanta
Cantitate
Pentru altcineva
Cumpărați pentru €50 sau introduceți codul de acces

Hai să ne jucăm împreună!

Stiați că joaca împreună, face viața mai bună? Pe Terenul de joacă din acest ecosistem de învățare, vei găsi un pachet de jocuri simple, special selectate pentru a-ți /a vă trezi pofta și interesul pentru acest fel de a petrece timpul în familie sau de ce nu, la o petrecere cu prietenii, poate într-o o zi ploioasă când trebuie să stați în casă, ori chiar în vacanță, etc. Este știut că timpul petrecut cu joc și joacă e o experiență care dă de fiecare dată cu plus, și s-ar putea să descoperi că bunica știe multe jocuri interesante…Dacă te simți bine, e bine, iar dacă ai impresia că varianta pe care o știi tu e de o mie de ori mai amuzantă decât jocul pe care l-am descris te rog să îmi dai și mie de veste.

Jocurile îi aduc pe oameni împreună, iar in spatele fiecarui joc reușit există un organizator care îi mobilizează pe toți, le oferă instrumentele necesare, îi învață regulile și în general, le pregătește terenul (acestea le vei regăsi descrise aici, pentru jocurile propuse de mine). Este important să ții cont că la joc nu prea contează cine începe și cine câștigă, ci mai mult contează CE și mai ales CUM se întâmplă de când începe și până când se termină jocul.

Ce-ar fi să nu mai stai pe gânduri și să fii tu cel/cea care pornește jocul în familie?

Fii tu organizatorul jocurilor!


Competențe ce pot fi exersate pentru măiestrie

Code

Name

Description

1

Cooperare

Are abilitatea de a lucra împreună obținând rezultate mai bune decât individual.

2

Atenție

Are abilitea de a se concentra la ce este important atât ca sracină, cât și ca proces, atât la sine cât și la ceilalți.

3

Socializare

Are abilitatea de a relaționa funcțional cu ceilalți în diferite situații și contexte.

4

Strategie

Are abilitatea de a construi și urma modele de acțiune predefinite și de a le adapta la context din mers, atât individual cât și în grup sau echipă.

 


Întâlnește-ți formatorii:

 Alisia Damian Coantă.


Certificare

La finalul formării fiecare participant obține Certificatul de absolvire și Anexa de mențiuni a performanțelor dobândite în fiecare curs. Certificatul este parte din demersurile pentru obținerea titlului Voievod al Ținuturilor de Sus. Obținerea acestor titluri reprezintă o certificare din partea formatorilor pentru măiestria dobândită.

Măiestrie: Formarea oferă monitorizarea cunoștințelor, abilităților și comportamentelor la nivel de grad de dobândire a măiestriei. Astfel, fiecare participant și manager de formare poate să se asigure că dezvoltarea atinge nivelul de măiestrie dorit și în timp real, să știe ce competențe mai este nevoie să fie lucrate. Formarea permite corelarea dintre lecții și activitățile practice parcurse și competențele dobândite, respectiv nivelul de măiestrie atins. Astfel, participantul știe la orice moment de timp ce mai are de făcut pentru a atinge nivelul de măiestrie dorit.

Carte de note: Fiecare participant își poate urmări în timp real, progresul realizat în timpul învățării, pe baza rezultatelor din activitățile și exercițiile realizate și are acces la statistici care îi prezintă parcursul și performanța.

Lecții

Participanții au la dispoziție mai multe module de formare, numite generic Lecții.
Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.
Toate lecțiile rămân la dispoziția participantului și după terminarea formării, atâta timp cât își păstrează contul. 

Activități și exerciții practice

Formarea cuprinde activități practice, teme pentru acasă sau exerciții, pe care generic le numim provocări, menite fie să asigure rememorarea conținutului și astfel, să crească nivelul de învățare de cunoștințe noi, fie să exerseze abilități și / sau să formeze / susțină comportamente dezirabile. După fiecare activitate, temă sau exercițiu practic realizat, fiecare participant primește feedback personalizat direct de la formatori, ceea ce diferențiază ecosistemul nostru de învățare de toate platformele de învățare uzuale. Toate temele pot fi salvate în portofoliul propriu. Participanții au acces 24/7 la activități, teme și exercițiile practice pe perioada formării și le pot repeta de până la 10 ori fiecare, iar după terminarea formării, au acces în continuare la ele și la feedback-ul primit, dar nu mai pot face teme noi.

Resurse

Toți participanții au acces la o gamă foarte variată de resurse (documente, link-uri, fișiere video) care întăresc, completează și dezvoltă subiectele abordate în curs. Pachetul de resurse rămâne la dispoziția participantului și după terminarea formării și poate fi salvat în portofoliul propriu.

Portofoliu

Portofoliul permite participanților să își salveze munca pe care au realizat-o în timpul formării, cu scopul de a o prezenta altora sau a face referire la ea în viitor. Întregul portofoliu de lucrări realizate de participant este confidențial (ceilalți participanți nu au acces la el) și poate fi descărcat oricând pe computerul propriu, inclusiv cu feedback-urile primite de la formatori. Portofoliul poate fi accesat oricând din contul participantului și de asemenea, poate conține rezultatele muncii grupate de diferitele formări parcurse, dacă beneficiarul a participat la mai multe formări diferite. Participanții își pot adăuga resurse în propriul portofoliu și și le pot organiza în foldere și fișiere.

Microlearning

Microlearning înseamnă folosirea unor calupuri de concepte relativ scurte ce pot fi parcurse în 5-10 minute, spre deosebire de prezentările extinse ce necestiă 0,5 - 1-2 ore. Această abordare este ideală în soluționarea multor situații din practica de zi cu zi, legată de conceptul respectiv. De aceea, este foarte apreciată de practicieni sau de cei care se formează la locul de muncă. Utilitatea practică se vede cel mai bine la cei care folosesc microlearning ca instrument de acompaniere a deciziilor sau soluționare a situațiilor din activitatea lor.


Iată schița clasei:

1. Jocuri în casă

5 min

Stai în casă? Asta nu te oprește să te joci.

Lecție Durata
INVITAȚIE 5 min
V-ați ascunselea pe dos
4,3,2,1,...Joy!
Împreună. Misiune posibilă
Știi să numeri? Să te văd!
Lăstari
Jocuri spontane în familie
Greierul și furnica
Shadenfreude
Numărătoarea boierului
Boierul serios

2. Jocuri în aer liber

Acest modul va deveni activ din toamnă. Ce să cauți tu afară acum?

3. Jocuri în mașină

Acest modul va deveni activ din toamnă. Unde să mergeți voi acum?

Înapoi sus