ARe - Atragere de resurse / Strângere de fonduri (v.Solve) - Learning Ecosystem
Skip to content
Dezvoltare profesională

ARe - Atragere de resurse / Strângere de fonduri (v.Solve)


Curs
Cantitate
Pentru altcineva
Cristian Negut
Cantitate
Pentru altcineva
Cumpărare sau introduceți codul de acces

Cum să strângi în mod creativ resursele materiale și financiare de care ai nevoie pentru proiectele tale.

Descrierea

Ce valoare au un plan, direcțiile strategice, deciziile importante, viziunea și misiunea, dacă nimeni nu le susține financiar? O strategie bună este o strategie care poate fi dusă până la capăt cu succes. Și pentru asta e nevoie să fie susținută financiar. Resursele nu vin singure, de la sine, doar pentru că ai o strategie bună. Este nevoie să fie atrase, mobilizate, folosite.

Dacă vrei să afli cum, vino să căutăm soluții împreună!

Astăzi din ce în ce mai multe soluții implică mulțimea, participarea ei. Companiile nu fac excepție. Au invitat clienții să participe la generarea de conținut, de produs, de soluții. Acum s-a trecut la pasul următor, clientul vrea să devină jucător, vrea să investească, vrea să participe. Poți să îl mobilizezi în crearea de resurse pentru inițiative din planul tău strategic?

Vino să afli cu noi, într-un atelier la finalul căruia vei putea porni propria campanie originală de crowdfunding.

Learning Ecosystem oferă un proces participativ prin care participanții descoperă instrumente diverse de strângere de fonduri și le folosește pentru a agrega un plan valoros de strângere de fonduri, sau își construiesc propria campanie pentru una dintre inițiativele strategice.

Atelierul are nevoie de un grup de minim 5 și maxim 15 participanți, dispuși să lucreze de la 9 dimineața până la 6 seara.

Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.

Nivelul de abordare a formării

  • Formarea este construită pe baza conceptului de învățare adaptativă (adaptative learning), adică oferă posibilitatea personalizării modulelor de lecții și activităților practice în mod dinamic, în timp real pentru fiecare participant în parte. Această personalizare are la bază atât analiza de nevoi realizată la începutul formării, cât și acțiunile desfășurate de fiecare participant în curs. Astfel, parcursul de formare / dezvoltare al fiecărui participant este adaptat nevoilor sale specifice și performanțelor pe care le înregistrează direct în formare.
    • Spre exemplu, în măsura în care un cursant demonstrează anumite cunoștințe sau abilități pe baza unui test sau activitate din platformă, atunci modulele cu noțiuni de începător sunt ascunse, iar modulele cu noțiuni de avansat sunt puse la dispoziție. Astfel, obținem o adaptare a cursului la un nivel de personalizare individuală extrem de rar oferită pe piața de formare din România și chiar internațional.

Selectează din tabul de deasupra acestei descrieri, Lecții și verifică ce curriculă am pregătit pentru tine.


Întâlnește-ți formatorii:

Cristian Neguț     Cristina Elena Neguț  Anna Ceban.


Certificarea

La finalul formării fiecare participant obține Certificatul de absolvire și Anexa de mențiuni a performanțelor dobândite. Obținerea Certificatului și mai ales, a Diplomei, cu semnătura formatorilor și Anexa de mențiuni a performanțelor garantează o îmbunătățire considerabilă a CV-ului personal și o bonitate și credibilitate mai bună pentru viitorii parteneri, finanțatori sau fonduri de investiții.

Măiestrie: Formarea oferă monitorizarea cunoștințelor, abilităților și comportamentelor la nivel de grad de dobândire a măiestriei. Astfel, fiecare participant și manager de formare poate să se asigure că dezvoltarea atinge nivelul de măiestrie dorit și în timp real să se știe ce competențe există și ce competențe mai este nevoie să fie lucrate. Formarea permite corelarea dintre lecții și activitățile practice parcurse și competențele dobândite, respectiv nivelul de măiestrie atins. Astfel, participantul știe la orice moment de timp ce mai are de făcut pentru a atinge nivelul de măiestrie dorit.

Carte de note: Fiecare participant își poate urmări în timp real progresul realizat în timpul învățării, pe baza rezultatelor din activitățile și exercițiile realizate și are acces la statistici care îi prezintă parcursul și performanța.

Lecțiile

Participanții au la dispoziție mai multe module de formare, numite generic Lecții.
Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.
Toate lecțiile rămân la dispoziția participantului și după terminarea formării, atâta timp cât își păstrează contul. 

Activitățile și exercițiile practice

Formarea cuprinde activități practice, teme pentru acasă sau exerciții menite:

  • fie să asigure rememorarea conținutului și astfel, să crească nivelul de învățare de cunoștințe noi,
  • fie să exerseze abilități și / sau să formeze comportamente dezirabile.

După fiecare activitate, temă sau exercițiu practic realizat, fiecare participant primește feedback personalizat direct de la formatori. Toate temele pot fi salvate în portofoliul propriu. Participanții au acces 24/7 la activități, teme și exercițiile practice pe perioada formării și le pot repeta de până la 10 ori fiecare, iar după terminarea formării au acces în continuare la ele și la feedback-ul primit, dar nu mai pot face teme noi.

Resursele

Toți participanții au acces la o gamă foarte variată de resurse (documente, link-uri, fișiere video) care întăresc, completează și dezvoltă subiectele abordate în curs. Pachetul de resurse rămâne la dispoziția participantului și după terminarea formării și poate fi salvat în portofoliul propriu.

Portofoliul

Portofoliul permite participanților să își salveze munca pe care au realizat-o în timpul formării cu scopul de a o prezenta altora sau a face referire la ea în viitor. Întregul portofoliu de lucrări realizat de participant este confidențial (ceilalți participanți nu au acces la el) și poate fi descărcat oricând pe computerul propriu, inclusiv cu feedback-urile primite de la formatori. Portofoliul poate fi accesat oricând din contul participantului și de asemenea, poate conține rezultatele muncii grupate de diferitele formări parcurse, dacă participantul a participat la mai multe formări diferite. Participanții își pot adăuga resurse în propriul portofoliu și și le pot organiza în foldere și fișiere.

Adaptative learning

Cursul oferă posibilitatea personalizării modulelor de lecții și activităților practice în mod dinamic pentru fiecare participant. Această personalizare are la bază: atât analiza de nevoi realizată la începutul formării, cât și acțiunile desfășurate de fiecare participant în curs. Astfel, parcursul de formare / dezvoltare al fiecărui participant este adaptat nevoilor sale specifice și performanțelor pe care le înregistrează direct în curs. Spre exemplu, în măsura în care un cursant demonstrează anumite cunoștințe sau abilități pe baza unui test, atunci module cu noțiuni de începător sunt ascunse, iar module cu noțiuni de avansat sunt puse la dispoziție. Astfel, obținem o adaptare a cursului la un nivel de personalizare individuală extrem de rar în piața de formare.

Conformitatea

Conformitatea este o facilitate utilă pentru organizațiile care doresc să se asigure că mențin un standard minim de calitate la nivelul angajaților instruiți. Astfel, angajații sunt certificați în urma formării pentru o perioadă definită de timp, după care vor trebui să repete formarea și să demonstreze capacitatea da a atinge din nou nivelul de măiestrie prevăzut de standard. Acest lucru se întâmplă pentru că este nevoie de practică constantă și de asemenea, este nevoie de momente periodice de re-memorare, re-antrenare a abilităților și corectare a comportamentelor alterate. Astfel cursul asigură o garanție de 1 an. După această perioadă diploma obținută nu mai este validă, pentru că neantrenat nu mai poate fi garantat nivelul de măiestrie. Platforma anunță participanții cu suficient timp înainte de expirarea conformității, iar participanții au posibilitatea de a relua formarea la un preț de 25% din prețul de listă.

Gamification-ul

Formarea este parcursă pe baza unui scenariu epic, cu multiple posibilități de acțiune care să ducă la câștigarea de puncte, ecusoane, certificări, realizarea de sarcini și misiuni care în final, permit înaintarea în formare. Răsturnările de situație, competiția cu sine sau cu ceilalți colegi de formare permite învățarea prin joc a participanților. Acest tip de formare oferă motivarea intrinsecă, provoacă interacțiunile și stimulează perfecționarea. În plus, cine a spus că formarea trebuie să fie un demers plictisitor, linear și anost. Înveți într-o joacă nu mai este o expresie, ci a devenit realitatea acestei formări în ecosistemul nostru.

Microlearning-ul

Microlearning înseamnă folosirea unor calupuri de concepte relativ scurte ce pot fi parcurse în 5-10 minute spre deosebire de prezentările extinse ce necesită 0,5 - 1-2 ore. Această abordare este ideală în soluționarea multor situații din practica de zi cu zi, legată de conceptul respectiv. De aceea, este foarte apreciată de practicieni sau de cei care se formează la locul de muncă. Utilitatea practică se vede cel mai bine la cei care folosesc microlearning drept instrument de acompaniere a deciziilor sau soluționare a situațiilor din activitatea lor.


Facilități stimulative ale învățării

Învățare socială

Blogul: Formarea oferă posibilitatea de a scrie un blog personal în care să consolidezi învățarea pe care o realizezi. Este jurnalul de învățare perfect de care ai nevoie pentru a-ți consemna propria dezvoltare personală, a da formă concretă (scrisă) gândurilor tale, ideilor tale. Poți decide dacă vrei ca blogul tău să fie privat (doar pentru tine și formatori) sau public (pentru toți participanții). Oricând te poți întoarce la jurnalul tău de formare. În plus, gândurile valoroase pot fi promovate prin crowdsourcing și chiar monetizate prin crowdfounding.

Chatul: Formarea oferă o cameră de chat care permite cursanților să comunice în timp real între ei sau cu formatorii, mesaje de tip text. De asemenea, participantul are posibilitatea de a iniția discuții de tip chat cu orice alt user care este conectat direct în platformă. Mesajele sunt reținute în sistem timp de 6 luni și pot fi consultate chiar și după terminarea cursului. De asemenea, platforma permite participanților să vadă în timp real cine mai este prezent pe platformă și îi oferă posibilitatea de a lua legătura direct.

Sesiunile de strimming live: Platforma, în conjuncție cu calendarul și feed-ul de știri, pun la dispoziție posibilitatea întâlnirilor cu formatorul față în față, de la distanță prin intermediul unor sesiuni Skype sau Zoom.

Forumurile și dezbaterile: Formarea oferă participanților posibilitatea de a participa în dezbateri și a-și susține pozițiile votând argumente referitoare la concepte sau acțiuni specifice luate în discuție. Interactivitatea asigură participanților posibilitatea de a-și testa ideile și a-și șlefui argumentarea și gândirea critică. 

Wiki-ul: Formarea oferă posibilitatea participanților de a genera pagini ce pot fi editate de fiecare dintre ei. Astfel, munca contributivă ajunge să fie ușor folosită. De asemenea, se păstrează întregul istoric al contribuțiilor, astfel încât se vede contribuția fiecărui participant.

Grupurile de studiu: Participanții au la dispoziție un grup de studiu în care, dacă se înscriu, pot să foloseacă toate instrumentele de care au nevoie pentru a învăța împreună. 

Grupurile de lucru: Participanții au la dispoziție grupuri de lucru în care lucrează împreună în echipe pentru a rezolva activități specifice sau a dezvolta proiecte comune.

Managerul de formare: Organizațiile care plătesc parțial sau total formarea pentru participanți, au posibilitatea de a desemna un manager de formare, respectiv pe cineva care monitorizează progresul fiecărui participant și susține crearea cadrului necesar punerii în practică a celor învățate în cadrul organizației.

Suporterii: A învăța este o provocare și tocmai pentru că este o provocare este și dificil. Fie că ești în competiție cu alții, fie că ești în competiție cu tine însuți, a te dezvolta este un "sport" extrem de competitiv. Learning Ecosystem oferă posibilitatea fiecărui participant să poată avea înscriși pe platformă, gratuit până la 2 suporteri, persoane pe care el le alege dintre parteneri, colegi, prieteni, rude, oameni care îl pot sprijini cu încurajări în momentele dificile sau cu felicitări în momentele de succes, pe care participantul le înregistrează pe pracursul formării.

Lecțiile audio

Fiecare lecție este însoțită de un fișier audio, care "citește" textul, oferind posibilitatea ascultării lecțiilor în loc de a fi citite. Această facilitate este extrem de utilă pentru cei care vor să parcurgă conținutul lecțiilor în situații în care de obicei pierd timp, cum ar fi în trafic, la volan (în loc de radio) sau pur și simplu, întinși pe canapea cu ochii închiși.

Grila de evaluare și Răspunsul corect

Formarea oferă sub diferite forme soluția ca răspuns corect pentru fiecare tip de activitate în parte, astfel încât participantul știe exact de la bun început cum va fi evaluată activitatea propusă și după ce o realizează primește feedback imediat privind performanța. Unele activități conțin chiar exemple de bună practică oferite ca model în rezolvarea exercițiilor.

Network sites

Organizațiile care cumpără această formare pentru angajații și colaboratorii lor, pot organiza rețele interne (doar ale participanților din cadrul organizației). Este o modalitate remarcabilă de a permite colaborarea, împărtășirea de resurse între participanții aceleiași organizații, chiar și atunci când sunt înscriși în formări diferite. De asemenea, departamentul de resurse umane are posibilitatea de a administra întreaga rețea de formare și chiar de a organiza participanții pe echipe similare cu structura proprie organizației.

Suportul tehnic personalizat și în română

Participanții au acces 24/7 - pe lângă suportul tehnic al MATRIX LMS - și la suport tehnic din partea Learning Ecosystem direct în limba română. Totodată participanții au la dispoziței tutoriale video în limba română pentru toate facilitățile oferite de platformă.

Știrile & Calendarul

Platforma oferă acces la un feed de știri în care sunt anunțate toate momentele și informațiile importante. Poți alege ca știrile să fie citite doar în platformă sau să fie trimise și pe e-mail direct în inbox. Fiecare participant poate posta în feed-ul de știri propriile știri, invitații, propuneri etc. Cursul are de asemenea, la dispoziție un calendar de acțiuni care ajută participanții să se orienteze în parcusul lor de formare și să își rezerve timpul pentru evenimentele importante cum ar fi întâlnirile față în față sau evenimente de streaming online.

Integrarea

iCloudul: Formarea permite încărcarea documentelor și atașamentelor direct din contul personal al participantului. Acesta poate folosi Google Drive, GSuite, OneDrive sau OneDrive for Business.

Traducerea automată: Participanții au posibilitatea de a opta pentru limba în care doresc să folosească meniurile din platformă și în care să primească suportul tehnic.

Logarea cu un singur cont: În acest moment participanții se pot loga în platformă folosind propriul cont Google.

Crowdsourcingul

Formarea oferă posibilitatea participanților de a contribui cu conținut de valoare la lecțiile din platformă. Acest conținut poate veni din cunoștințele sau experiența personală a participantului și îl poate transforma din participant în co-formator.

Crowdfoundingul

Platforma dă posibilitatea participanților de a monetiza atât cunoștințele și experiența pe care o au, cât și rețeaua socială din care fac parte.

Iată schița clasei:

1. Ce îi motivează pe donatori

55 min
Secțiune Durata
pageText Ce este atragerea de resurse?
quiz Rememorare: ce este atragerea de resurse? 20 min
pageText Bani sau resurse (Cristian)
pageText Tipuri de donatori
pageText Principiile de bază ale donării
pageText Ce îi motivează pe donatorii individuali
pageText Ce le motivează pe firme să doneze
pageText Factori favorizanți pentru implicarea firmelor
quiz Rememorare: Tipurile de donatori şi motivaţiile lor 20 min
pageText Piedicile unei donații
quiz Rememorare: piedicile unui donaţii 15 min

2. Profilare donator

3. Metode de bază pentru atragerea de resurse

21 hrs, 45 min
Secțiune Durata
pageText Metodele ARe general (Cristian)
pageText Sponsorizarea
pageText Parteneriatele cu mediul de afaceri
pageText Sfaturi pentru sponsorizări
quiz Rememorare: Sponsorizarea 20 min
pageText Evenimentele speciale
pageText Concerte, Baluri, Petreceri câmpenești
pageText Tombole, licitaţii
quiz Rememorare: Evenimentele speciale 25 min
pageText Donații (persoane fizice)
quiz Rememorare: Donaţiile de la persoane fizice 15 min
pageText Abordare directă
pageText Scrisoare de solicitare
pageText Întâlnirea față în față
quiz Rememorare: Solicitările directe 20 hrs
pencil Pretătirea scrisorii de solicitare
folderUp Redactarea scrisorii
pageText Abordare de la distanță
pageText 2%
quiz Rememorare: Abordarea de la distanţă 20 min
pageText Solicitări în locuri publice
pageText Colecta stradală
pageText Cutia de donații
pageText Solicitările din ușă în ușă
quiz Rememorare: Solicitările în locuri publice 25 min
folderUp Managementul atragerii de resurse
quiz Construiește o cutie de donații
pencil Pregătrște solicitare din ușă în ușă

4. Metode avansate pentru atragerea de resurse

5. Creare și motivare echipă atragere resurse

6. Culegere și prelucrare primară de date

20 min
Secțiune Durata
pageText Care sunt datele relevante?
pageText Cum și de unde culeg datele relevante
pageText Prelucrarea datelor (Cristian)
quiz Rememorare: Culegere şi prelucrare de date 20 min

7. Culegere date, analiză, evaluare și planificare în atragerea de resurse

8. Etica în atragerea de resurse

15 min
Secțiune Durata
pageText Etica în Atragerea de Resurse
pencil Etica în echipa mea_draft
quiz Rememorare: Etica în atragere de resurse 15 min

9. Fundamentele comunicării în ARe

20 min
Secțiune Durata
class Fundamentele comunicării
pageText Principii fundamentale în comunicarea cu donatorii
pageText Tipuri de canale de comunicare la îndemâna ta
pageText Instrumente de comunicare
pageText Tipuri de mesaje de Atragere de resurse
quiz Rememorare: Fundamentele comunicării 20 min

10. Comunicare externă cu impact

Înapoi sus