Fundamentele comunicării - Learning Ecosystem
Skip to content
Dezvoltare personală Vizualizare calendar

Fundamentele comunicării


Curs
Cantitate
Pentru altcineva
Cristian Negut
Cantitate
Pentru altcineva
Cumpărare sau introduceți codul de acces

Curs de bază pentru orice comunicare.

Fundamentele comunicării este cursul marca Learning Ecosystem
care te ajută să comunici eficient, să te faci înțeles și să dai calitate dialogului.

Acest curs este disponibil în două variante:

  • Find, respectiv doar conținutul teoretic. Această variantă este de fapt un conținut de tip e-learning care conține doar lecțiile disponibile pentru 30 de zile.
  • Solve, respectiv varianta completă. Această variantă include pe lângă lecțiile disponibile și un pachet de resurse suplimentare, acces la teme de lucru pentru exersarea competențelor, feedback imediat și feedback din partea celor doi instructori, acces la sistemul de competențe profesionale și certificarea nivelului de măiestrie. Toate acestea sunt disponibile timp de 90 de zile.

Pentru a accesa cursul pe care îl dorești verifică mai jos descrierea și apoi alege din caseta Select option opțiunea dorită, iar apoi apasă butonul de achiziție.


Acest curs prezintă bazele comunicării axându-se pe trei abilități de bază:

  1. ascultarea ca premiza fundamentală pentru o comunicare adecvată
  2. comunicarea clară și specifică fundamentală pentru o comunicare eficientă
  3. cerere și oferirea de feedback descriptiv ca premisă fundamentală pentru o comunicare eficace.

Suma acestor abilități reprezintă premiza construirii unor relații vii.

Cursul folosește o abordare asincron, permițând participantului să învețe și să exerseze atunci când are timp și disponibilitatea emoțională și psihică de a o face. Astfel, se potențează capacitatea de învățare.

Cursul are incluse un set de teste de rememorare ce permit participanților să verifice oricând și de oricâte ori vor noțiunile învățate. Întreaga formare se bazează pe învățarea pe bază de competențe.

Cursul prezintă cunoștințele necesare în 18 lecții teoretice.

Totodată cursul permite formarea, exersarea și cizelarea abilităților de comunicare prin intermediul a 6 teme, acoperind cele 6 competențe dezvoltate.

Competențele dezvoltate în cadrul acestui curs sunt:

  1. Ascultarea activă
  2. Construirea unui mesaj clar
  3. Argumentarea
  4. Oferirea de feedback descriptiv
  5. Primirea unui feedback evaluativ
  6. Primirea unui feedback descriptiv.

Durata cursului este de 30 de zile, timp în care participanții pot da testele de oricâte ori vor, și pot lucra la temele lor primind feedback imediat și feedback de la formatori. Fiecare temă poate fi exersată de oricâte ori dorește participantul și de fiecare dată primește feedback de la formatori. Acest lucru permite participanților care lucrează intensiv să dezvolte comportamente dezirabile, cizelate pe baza feedback-urilor primite de la formatori.


Întâlnește-ți formatorii:

Cristian Neguț     Cristina Elena Neguț


Certificare

La finalul formării fiecare participant obține Diplomă și Anexa de mențiuni a performanțelor. Acestea definesc nivelul abilităților de comunicare și constituie o îmbunătățire a CV-ului personal.

Carte de note: Fiecare participant își poate urmări în timp real progresul realizat pe parcursul ecosistemului Analiză Personală, pe baza rezultatelor din activitățile și exercițiile realizate și are acces la statistici care îi prezintă parcursul și performanța.

Lecții

Participanții au la dispoziție mai multe module de formare, numite generic Lecții.
Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.
Toate lecțiile se deschid pe baza progresului participantului și vor rămâne deschise până la final cursului.

Activități și exerciții practice

Formarea cuprinde activități practice, teme pentru acasă sau exerciții menite fie să asigure rememorarea conținutului și astfel să crească nivelul de învățare de cunoștințe noi, fie să exerseze abilități și / sau să formeze comportamente dezirabile. După fiecare activitate, temă sau exercițiu practic realizat, fiecare participant primește feedback personalizat direct de la formatori. Toate temele pot fi salvate în portofoliul propriu. Participanții au acces 24/7 la activități, teme și exercițiile practice pe perioada formării și le pot repeta ori de câte ori doresc. Toate temele pot fi salvate în portofoliu și descărcate de pe platformă în computerul propriu.

Portofoliu

Portofoliul permite participanților să își salveze munca pe care au realiat-o în timpul formării cu scopul de a o prezenta altora sau a face referire la ea în viitor. Întregul portofoliu de lucrări realziate de participant este confidențial (ceilalți participanți nu au acces la el) și poate fi descărcat oricând pe computerul propriu, inclusiv cu feedback-urile primite de la formatori. Portofoliul poate fi accesat oricând din contul participantului și de asemnnea poate conține rezultatele muncii grupate de diferitele formări parucrse, dacă participantul a participat la mai multe formări diferite. Participanții își pot adăuga resurse în propriul portofoliu și și le pot organiza în forldere de fișiere.

Microlearning

Microlearning înseamnă folosirea unor calupuri de concepte relativ scurte ce pot fi parcurse în 5-10 minute spre deosebire de prezentările extinse ce necesitiă 1-2 ore. Această abordare este ideală în soluționarea multor situații din practica de zi cu zi, legată de conceptul respectiv. De aceea, este foarte apreciată de practicieni sau de cei care se formează la locul de muncă. Utilitatea practică se vede cel mai bine la cei care folosesc microlearning ca instrument de acompaniere a deciziilor sau soluționare a situațiilor din activitatea lor.


Soluții de finanțare și acces la formare

Noi înțelegem constrângerile financiare, pentru că și noi avem parte de ele. Dacă tu crezi că acest curs este pentru tine și că ai nevoie de el, noi te vrem alături de noi cu drag și bucurie.

Este nevoie de un echilibru între noi, este nevoie de o relație vie bazată pe un aport onest și asumat de efort. Astfel, tu nu vei prețui ceea ce noi îți oferim, iar noi nu vom mai putea oferi și altora din ceea ce oferim acum. Formatorii noștri cercetează, dezvoltă și concep programe de formare, pe care le perfecționează permanent și le livrează dedicându-și tot timpul lor disponibil.
De aceea, pentru a veni și în ajutorul tău, dar a ne respecta și munca noastră îți propunem soluții accesibile pentru formare.


Alte facilități ale platformei de învățare:

Învățare socială

Chat: Formarea oferă o cameră de chat care permite cursanților să comunice în timp real între ei sau cu formatorii mesaje de tip text. De asemnea, participantul are posibilitatea de a iniția discuții de tip chat cu orice alt user care este conecatat direct în platformă. Mesajele sunt reținute în sistem timp de 6 luni și pot fi consultate chiar și după terminarea cursului. De asemnea platforma permite participanților să vadă în timp real cine mai este prezent pe platformă și posibilitatea de a lua legătura direct.

Suporteri: A învăța este o provocare și tocmai pentru că este o provocare este și dificil. Fie că ești în competiție cu alții, fie că ești în competiție cu tine însuți, a te dezvolta este un "sport" extrem de competitiv. Learning Ecosystem oferă posibilitatea ca fiecare participant să poată să aibă înscriși pe platformă gratuit până la 2 suporteri, persoane pe care el le alege dintre parteneri, colegi, preteni, rude etc.și care îl pot sprijini cu încurajări în momentele dificile și cu felicitări în momentele de succes, pe care participantul le înregistrează pe pracursul formării.

Grilă de evaluare și Răspuns corect

Formarea oferă sub diferite forme soluția ca răspuns corect pentru fiecare tip de activiate în parte, astfel încăt participantul știe exact de la bun început cum va fi evaluată activitatea propusă și după ce o realizează primește feedback imediat privind performanța. Unele activități conțin chiar exemple de bună practică oferite ca model în rezolvarea exercițiilor.

Suport tehnic în română personalizat

Participanții au acces 24/7 - pe lângă suportul tehnic al MATRIX LMS - și la suport tehnic din partea Learning Ecosystem direct în limba română. Totodată participanții au la dispoziței tutoriale video în limba română pentru toate facilitățile oferite de platformă.

Integrare

iCloud: Formarea permite încărcarea documenteleor și atașamentelor direct din contul personal al participantului. Acesta poate folosi Google Drive, GSuite, OneDrive sau OneDrive for Business.

Traducere automată: Participanții au posibilitatea de a opta pentru limba în care doresc să folosească meniurile din platformă și în care să primească suportul tehnic.

Logare din Google: În acest moment participanții se pot loga în platformă folosind propriul cont Google.

Iată schița clasei:

1. Ascultă

1 hr, 9 min

Ce este ascultarea activă și cum mă ajută să fiu autentic și eficient în comunicare.

Lecție Durata
Comunicarea 5 min
Rememorare comunicare 5 min
Ascultarea activă 12 min
Rememorare ascultare activă 5 min
Rememorare - Ascultarea activă 5 min
Bariere în comunicare 3 min
Rememorare - Bariere în comunicare 5 min
Tipuri de reacții la ascultarea activă 4 min
Rememorare - Tipuri de reacții în ascultarea activă 2 min
Ghid despre formularea întrebărilor clarificatoare 7 min
Rememorare - Formularea întrebărilor clarificatoare 3 min
Verificarea percepției 8 min
Rememorare - Verificarea percepției 5 min

2. Comunică

1 hr, 32 min

Decriptezi corect limbajele și identifici regiștrii comunicării. Mesajul tău va avea profunzime.

Lecție Durata
Noțiuni de bază 10 min
Exprimarea 5 min
Diferența între exprimare și comunicare. 2 min
Un alt mod de a comunica 6 min
Comunicarea prin 3 limbaje 3 min
Limbajul verbal 12 min
Rememorare #Limbaj Verbal 5 min
Limbajul non-verbal 8 min
Limbajul non-verbal: mimica 3 min
Limbajul paraverbal 10 min
Rememorare #Limbaj ParaVerbal 5 min
Stiluri de comunicare 4 min
Comunicarea prin 3 registre 3 min
Rememorare # 3 Regiștri 5 min
Cum să obții atenția în conversație 5 min
Comunicarea nonviolentă 6 min

3. Cere și oferă feedback

52 min

Mesajul tău va trece de la o simplă comunicare la deschiderea spectrul larg al relaționării.

Lecție Durata
Ce este și ce nu este feedbackul 5 min
Feedback descriptiv 7 min
Alte forme de feedback 8 min
Evitarea feed-back-ului conflictual 6 min
Rememorare - Feed-back 20 min
4 provocări ale managerilor când dau feedback 6 min

4. Conversații curajoase

5 min

În timp ce oferi feedback, navighezi prin conflicte sau livrezi mesaje complicate, comunici cu impact, fără a afecta relațiile d muncă, familiare sau prietenie.

Lecție Durata
Importanța conversațiilor curajoase 5 min
Înapoi sus