Skip to content
Super Team

Dupa_Furtuna@SuperTeam


Curs
Cantitate
For someone else
Cristian Negut
Cantitate
For someone else

Ai o echipă care stă mai mult la discuții decât produce. Sunt prea politicoși sau dimpotrivă în conflict. Cursul acesta e pentru ei.

Descrierea

Tocmai când credeai că totul va merge bine

Exact când totul părea că merge bine, rezultatele întârzie să apară, ba chiar mai mult, munca bate în regres, oamenii schimbă politețea cu acuze, judecăți de valoare, justificările devin normalitatea ce scuză lipsa de rezultate. Totul pare că o ia la vale, iar timpurile bune par de mult apuse. Deși ai sentimentul unui regres uriaș, în fapt ești în fața momentului de cotitură în care echipa ta va descătușa tot potențialul productiv pentru a-și atinge obiectivele. Dar mai este un pas, cel mai greu și în care tu ești cheia rezolvării. E nevoie să îi eliberezi pe membrii echipei de toate constrângerile ce îi țin pe loc, dependenți de tine și unii de alții. Ai în față furtuna, dar este singurul drum prin care cei cu adevărat pregătiți pentru echipa ta vor ieși căliți și capabili să împlinească obiectivele și scopul pentru care sunteți împreună.

Dincolo de furtună este un atelier de normare reală a echipei și trecere a acesteia în siguranță prinaceastă etapă firească: furtună. La finalul atelierului, fiecare participant își va cunoaște rolul în echipă, așteptările, contribuțiile și intoleranțele tuturor membrilor și va dezvolta relații vii profesionaleOrganizația va avea o echipă care a parcurs cea mai dificilă etapă de formare, în mod asistat profesionist și cu minimizarea costurilor acestui proces.

Ce este de făcut?

Faptul că oamenii tăi se întâlnesc și lucrează împreună nu îi face să fie o echipă. Dinamica grupului și mecanismele de echipă nu se rodează de la sine doar prin simpla lor prezență. Dimpotrivă, cu cât vor sta mai mult nenormați, relațiile profesionale se vor altera, iar rezultatele vor fi puse în spatele orgoliilor, agendelor personale sau temerii de a lucra deschis, creativ și inovativ.
Disfuncții precum lipsa încrederii, teama de conflict, lipsa angajamentului și inițiativei, neasumarea responsabilității și mai ales, lipsa rezultatelor pentru care echipa a fost creată încă de la început vor transforma totul într-o hemoragie de energie și resurse umane și financiare pentru organizație.

Ce rezultate obținem?

Dincolo de furtună este un program de normare reală a echipei și trecere în siguranță a acesteia prin etapa de furtună, producând la finalul său rezultate pe termen lung concretizate în abilități, comportamente și obiceiuri care asigură transformarea dintr-un grup amorf, într-o echipă funcțională.

La finalul atelierului, fiecare participant își va cunoaște rolul în echipă, așteptările, contribuțiile și intoleranțele tuturor membrilor și va dezvolta relații vii profesionale. Va face parte dintr-o echipă orientată spre performanță și își va depăși neîncrederea și teama de conflict.

Organizația va avea o echipă care a parcurs cea mai dificilă etapă de formare într-un mod asistat profesionist și cu minimizarea costurilor acestui proces. Echipa ajunge să lucreze într-un climat de încredere, va folosi conflictele de opinie pentru a fi mai inovativă și va depăși momentele dificile. Membrii echipei vor manifesta angajament pentru munca lor și vor trece de la munca pe sarcină la munca pe rezultate, fiind responsabili pentru munca lor bine făcută.

Cât durează

Atelierul de lucru cu tine si oamenii tăi durează 3 zile. Ideal este ca aceste trei zile să fie petrecute în regim rezidențial, adică în afara biroului, chiar și mai bine, în afara localității.

Cu o săptămână înainte de atelier și apoi, încă 5 săptămâni, tu și echipa ta veți primi asistență specializată în identificarea disfuncțiilor specifice și implementarea soluțiilor de remediere a lor. Întreg programul de asistență de la distanță se concentreză pe dezoltarea abilităților de lucru în echipă și crearea comportamentelor dezirabile, iar apoi transformarea lor în obiceiuri. Asistența online durează 6 săptămâni.

Coaching-ul pentru tine este format din 2 întâlniri față în față și 1-3 sesiuni de întâlniri de la distanță pentru a-ți oferi suportul în implementarea soluțiilor și gestionarea contextului. Acest proces durează în funcție de solicitările tale, cel mai frecvent se întinde pe aceeași perioadă de 6 săptămâni.

Deoarece știm că în viața oricărei echipe sunt momente importante de timp în care echipa este nevoie să-și dedice toată energia și concentrarea într-un singur punct, programul se poate calendariza după nevoile tale și ale echipei, inclusiv suspendarea programului pentru până la două săptămâni, fără costuri suplimentare.

Împreună sau separat?

Probabil cea mai frecventă întrebare pe care o primim este aceea legată de posibilitatea de a fi achiziționat un program format din mai puține componente. Ei bine da, fiecare dintre cele trei componente ale programului poate fi livrată separat și ea produce efecte semnficative. Cu alte cuvinte poți alege fie doar coaching-ul pentru tine, fie doar trainingul pentru echipa ta, fie doar un program online de formare. În prima situație, va fi nevoie să implementezi tu în echipă abilitățile, comportamentele și să le transformi în obiceiuri dezirabile. În cel de al doilea caz, va fi nevoie să rezolvi singur problemele ce apar în timpul implementării schimbărilor în echipă. În fine, în ultima variantă va fi nevoie să te ocupi singur de întregul proces din spatele dinamicii de echipă.

Știm că programul complet costă mai mult și poate părea destul de ușor cu mai puțin, dar noi recomandăm achiziționarea întregului pachet de formare pentru că:
În felul acesta ești în controlul tuturor elementelor interne care contează în acest proces de schimbare. In felul acesta dedici mai puțin timp construirii de procese și mecanisme de implementare a schimbării și implicit de monitorizare a ei. Și nu uita “time is money”.

Există termene de lucru scadente și un plan viabil de funcționare, care presupune că nu vei putea amâna procesele sau deciziile și te vei concentra pe rezultate.

Cât câștigi tu?

Să spunem că la 10 oameni plătiți cu salariul minim pe economie, într-un an, cheltuiești 50.000 € numai pe fondul de salarii, fără să mai socotim cât cheltuiești cu concedii medicale, angajări și toate resursele pe care le pui oamenilor la dispoziție. Știi prea bine că echipa ta va trebui să producă cel puțin banii aceștia, ca să poți spune că îți aduc plus valoare și că organizația nu este falimentară.
Astfel, o creștere de doar 15% a eficienței muncii lor va face ca întregul program să fie acoperit.
Ei bine, noi îți garantăm această creștere de 15%. Și între noi fie vorba, știm împreună că oamenii au salarii mai mari și vor lucra mai mult de un an pentru tine, deci investiția ta este chiar mai profitabilă.

NOTĂ: Garanția celor 15% este valabilă doar pentru programul integral și doar în cazul în care echipa nu este schimbată în perioada de referință pentru care se face calculul.

Deci, ce zici? Accepți provocarea?

Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.

Nivel de abordare a formării

  • Formarea este construită pe baza conceptului de învățare adaptativă (adaptative learning), adică oferă posibilitatea personalizării modulelor de lecții și activităților practice în mod dinamic în timp real pentru fiecare participant în parte. Acestă personalizare are la bază atât analiza de nevoi realizată la începutul formării, cât și acțiunile desfășurate de fiecare participant în curs. Astfel parcursul de formare / dezvoltare al fiecărui participant este adaptat nevoilor sale specifice și performanțelor pe care le înregistrează direct în formare. Spre exemplu, în măsura în care un cursant demonstrează anumite cunoștințe sau abilități pe baza unui test sau activitate din platformă, atunci module cu noțiuni de începător sunt ascunse, iar module cu noțiuni de avansat sunt puse la dispoziție. Astfel obținem o adaptare a cursului la un nivel de personalizare individuală extrem de rar oferită piața de formare din România și chiar internațional.

Selectează din tabul de deasupra acestei descrieri Lecții și verifică ce curriculă am pregătit pentru tine.


Întâlnește-ți formatorii:

Cristian Neguț     Cristina Elena Neguț


Cetificare

La finalul formării fiecare participant obține Certificatul de absolvire și Anexa de mențiuni a performanțelor dobândite. Obținerea Certificatului și mai ales a Diplomei, cu semnătura formatorilor și Anexa de mențiuni a performanțelor garantează o îmbunătățire considerabilă a CV-ului personal și o bonitate și credibilitate mai bună pentru viitori parteneri, finanțatori sau fonduri de investiții.

Măiestrie: Formarea oferă monitorizarea cunoștințelor, abilităților și comportamentelor la nivel de grad de dobândire a măiestriei. Astfel fiecare participant și manager de formare poate să se asigure că dezvoltarea atinge nivelul de măiestrie dorit și în timp real să se știe ce competențe există și ce competențe mai este nevoie să fie lucrate. Formarea permite corelarea dintre lecții și activitățile practice parcurse și competențele dobândite, respectiv nivelul de măiestrie atins. Astfel prticipantul știe la orice moment de timp ce mai are de făcut pentru a atinge niveul de măiestrie dorit.

Carte de note: Fiecare participant își poate urmării în timp real progresul realizat în timpul învățării, pe baza rezultatelor din activitățile și exercițiile realizate și are acces la statistici care îi prezintă parcursul și performanța.

Lecții

Participanții au la dispoziție mai multe module de formare, numie generic Lecții.
Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.
Toate lecțiile rămân la dispoziția participantului și după terminarea formării, atâta timp cât își păstrează contul. 

Activități și exerciții practice

Formarea cuprinde activități practice, teme pentru acasă sau exerciții menite fie să asigure rememorarea conținutului și astfel să crească nivelul de învățare de cunoștințe noi, fie să exerseze abilități și / sau să formeze comportamente dezirabile. După fiecare activitate, temă sau exercițiu practic realizat, fiecare participant primește feedback personalizat direct de la formatori. Toate temele pot fi salvate în portofoliul propriu. Participanții au acces 24/7 la activități, teme și exericițiile practice pe perioada formării și le pot repeta de până la 10 ori fiecare, iar după terminarea formării au acces la în continuare la ele și la feedback-ul primit, dar nu mai pot face teme noi.

Resurse

Toți participanții au acces la o gamă foarte variată de resurse (documente, link-uri, fișiere video) care întăresc, completează și dezvoltă subiectele abordate în curs. Pachetul de resurse rămâne la dispoziția participantului și după terminarea formării și poate fi salvat în portofoliul propriu.

Portofoliu

Portofoliul permite participanților să își salveze munca pe care au realiat-o în timpul formării cu scopul de a o prezenta altora sau a face referire la ea în viitor. Întregul portofoliu de lucrări realziate de participant este confidențial (ceilalți participanți nu au acces la el) și poate fi descărcat oricând pe computerul propriu, inclusiv cu feedback-urile primite de la formatori. Portofoliul poate fi accesat oricând din contul participantului și de asemnnea poate conține rezultatele muncii grupate de diferitele formări parucrse, dacă participantul a participat la mai multe formări diferite. Participanții își pot adăuga resurse în propriul portofoliu și și le pot organiza în forldere de fișiere.

Adaptative learning

Cursul oferă posibilitatea personalizării modulelor de lecții și activităților practice în mod dinamic pentru fiecare participant. Acestă personalizare are la bază atât analiza de nevoi realizată la începutul formării, cât și acțiunile desfășurate de fiecare participant în curs. Astfel parcursul de formare / dezvoltare al fiecărui participant este adaptat nevoilor sale specifice și performanțelor pe care le înregistrează direct în curs. Spre exemplu, în măsura în care un cursant demonstrează anumite cunoștințe sau abilități pe baza unui test, atunci module cu noțiuni de începător sunt ascunse, iar module cu noțiuni de avansat sunt puse la dispoziție. Astfel obținem o adaptare a cursului la un nivel de personalizare individuală extrem de rar în piața de formare.

Conformitate

Conformitatea este o facilitate utilă pentru organizațiile care doresc să se asigure că mențin un standard minim de calitate la nivelul angajaților instruiți. Astfel angajații sunt certificați în urma formării pentru o perioadă definită de timp, după care vor trebui să repete formarea și să demonstreze capacitatea da a atinge din nou nivelul de măiestrie prevăzut de standard. Acest lucru se întâmplă pentru că este nevoie de practică constantă și de asemenea este nevoie de momente periodice de re-memorare, re-antrenare a abilităților și corecatre a comportamentelor alterate. Astfel cursul asigură o garanție de 1 an. După această perioadă diploma obținută nu mai este validă, pentru că neantrenat nu mai poate fi garantat niveul de măiestrie. Platforma anunță participanții cu suficient timp înainte de expirarea conformității, iar participanții au posibilitatea de a relua formarea la un preț de 25% din prețul de listă.

Gamification

Formarea este parcursă pe baza unui scenariu epic, cu multiple posibilități de acțiune care să ducă la câștigarea de puncte, ecusoane, certificări, realizarea de sarcini și misiuni care în final permit înaintarea în formare. Răsturnările de situație, competiția cu sine sau cu ceilalți colegi de formare permite învățarea prin joc a participanților. Acest tip de formare oferă motivare intrinsecă, provoacă interacțiunile și stimulează perfecționarea. În plus, cine a spus că formarea trebuie să fie un demers plictisitor, linear și anost. Înveți într-o joacă nu mai este o expresie, ci a devenit realitatea acestei formări.

Microlearning

Microlearning înseamnă folosirea unor calupuri de concepte relativ scurte ce pot fi parcurse în 5-10 minute spre deosebire de prezentările extinse ce necestiă 0,5 - 1-2 ore. Această abordare este ideală în soluționarea multor situații din practica de zi cu zi, legată de conceptul respectiv. De aceea, este foarte apreciată de practicieni sau de cei care se formează la locul de muncă. Utilitatea practică se vede cel mai bine la cei care folosesc microlearning ca instrument de acompaniere a deciziilor sau soluționare a situațiilor din activitatea lor.


Alte facilități

Învățare socială

Blog: Formarea oferă posibilitatea de a scrie un bolog personal în care să consolidezi învățarea pe care o realizezi. Este jurnalul de învățare perfect de care ai nevoie pentru a consemna dezvoltarea ta personală, a da formă concretă (scrisă) gândurilor tale, ideilor tale. Poți decide dacă vrei ca blogul tău să fie privat (dor pentru tine și formatori) sau public (pentru toți participanții). Oricând te poți întoarce la jurnalul tău de formare. În plus gândurile valoroase pot fi promovate prin crowdsourcing și chiar monetizate prin crowdfounding.

Chat: Formarea oferă o cameră de chat care permite cursanților să comunice în timp real între ei sau cu formatorii mesaje de tip text. De asemnea, participantul are posibilitatea de a iniția discuții de tip chat cu orice alt user care este conecatat direct în platformă. Mesajele sunt reținute în sistem timp de 6 luni și pot fi consultate chiar și după terminarea cursului. De asemnea platforma permite participanților să vadă în timp real cine mai este prezent pe platformă și posibilitatea de a lua legătura direct.

Sesiuni striming live: Platforma în conjuncție cu calendarul și feed-ul de știri pun la dispozțiție posibilitatea întâlnirilor cu formatorul față în față de la distanță prin intermediul unor sesiuni Skype sau Zoom.

Formuri și dezbateri: Formarea oferă participanților posibilitatea de a participa în dezbateri și a își susține pozițiile votând argumente referitoare la concepte sau acțiuni specifice luate în discuție. Interactivitatea asigură participanților posibilitatea de a își testa ideile și a își șlefui argumentarea și gândirea critică. 

Wiki: Formarea oferă posibilitatea participanților de a genera pagini ce pot fi editate de fiecare dintre ei. Astfel munca contributivă ajunge să fie ușor folosită. De asemnea, se păstrează întregul istoric al contribuțiilor, astfel încât se vede contribuția fiecărui participant.

Grupuri de studiu: Participanții au la dispoziție un grup de studiu în care, dacă se înscriu, pot să foloseacă toate instrumentele de care au nevoie pentru a învăța împreună. 

Grupuri de lucru: Participanții au la dispoziție grupuri de lucru în care lucrează împreună în echipe pentru a rezolva activități specifice sau a dezvolta proiecte comune.

Manager de formare: Organizațiile care plătesc parțial sau total formarea pentru participanți, au posibilitatea de a desemna un manager de formare, respectiv pe cineva care monitorizează progresul fiecărui participant și susține crearea cadrului necesar punerii în practică a celor învățate în cadrul organizației.

Supoeteri: A învăța este o provocare și tocmai pentru că este o provocare este și dificil. Fie că ești în competiție cu alții, fie că ești în competiție cu tine însuți, a te dezvolta este un "sport" extrem de competitiv. Learning Ecosystem oferă posibilitatea ca fiecare participant să poată să aibă înscriși pe platformă gratuit până la 2 suporteri, persoane pe care el le alege dintre parteneri, colegi, preteni, rude etc.și care îl pot sprijini cu încurajări în momentele dificile și cu felicitări în momentele de succes, pe care participantul le înregistrează pe pracursul formării.

Lecții audio

Fiecare lecție este însoțită de un fișier audio, care "citește" textul, oferind posibilitatea ascultării lecțiilor în loc de a fi citite. Această facilitate este extrem de utilă pentru cei care vor să parcurgă conținutul lecțiilor în situații în care de obicei pierd timp, cum ar fi în trafic, la volan (în loc de radio) sau pur și simplu întinși pe canapea cu ochii închiși.

Grilă de evaluare și Răspuns corect

Formarea oferă sub diferite forme soluția ca răspuns corect pentru fiecare tip de activiate în parte, astfel încăt participantul știe exact de la bun început cum va fi evaluată activitatea propusă și după ce o realizează primește feedback imediat privind performanța. Unele activități conțin chiar exemple de bună practică oferite ca model în rezolvarea exercițiilor.

Network sites

Organizațiile care cumpără aceată formare pentru angajații și colaboratorii lor, pot organiza rețele interne (doar ale paraticipanților din cadrul organizației). Este o modalitate remarcabilă de a permite colaborarea, împărtășirea de resurse între participanții aceleiași organizații, chiar și atunci când sunt înscriși în formări diferite. De asemenea, departamentul de resurse umane are posibilitatea de a administra întreaga rețea de formare și chiar de a organiza participanții pe echipe similare cu strucutra proprie organizației.

Suport tehnic în română personalizat

Participanții au acces 24/7 - pe lângă suportul tehnic al MATRIX LMS - și la suport tehnic din partea Learning Ecosystem direct în limba română. Totodată participanții au la dispoziței tutoriale video în limba română pentru toate facilitățile oferite de platformă.

Știri & Calendar

Platforma oferă acces la un feed de știri în care sunt anunțate toate momentele și informațiile importante. Poți alege ca știrile să fie citite doar în platformă sau să fie trimise și pe e-mail direct în inbox. Firecare participant poate posta în feed-ul de știri propriile știri, invitații, propuneri etc. Cursul are de asemnea, la dispoziție un calendar de acțiuni care ajută participanții să se orienteze în prarcusul lor de formare și să își rezerve timpul pentru evenimentele importante cum ar fi întâlniri față în față sau evenimente de streaming online.

Intregrare

iColoud: Formarea permite încărcarea documenteleor și atașamentelor direct din contul personal al participantului. Acesta poate folosi Google Drive, GSuite, OneDrive sau OneDrive for Business.

Traducere automată: Participanții au posibilitatea de a opta pentru limba în care doresc să folosească meniurile din platformă și în care să primească suportul tehnic.

Logare cu un singur cont: În acest moment participanții se pot loga în platformă folosind propriul cont Google.

Crowdsourcing

Formarea oferă posibilitatea participanților de a contribui cu conținut de valoare la lecțiile din platformă. Acest conținut poate veni din cunoștințele sau experiența personală a participantului și îl poate transforma din participant în co-formator.

Crowdfounding

Platforma dă posibilitatea participanților de a monetiza atât cunoștințele și experiența pe care o au, cât și reteaua socială din care fac parte.

Here is the curs outline:

1. Disfuncții

Teoria încrederii și dezvoltarea grupului
Maturizarea grupurilor Personalized
5 disfuncții ale muncii în grup
Disfuncții ale muncii în grup
Evaluează cele 5 disfuncții ale grupului tău

2. Câștigarea încrederii

Disfuncția 1: absența încrederii
Neîncredere
Blogul tău
Exercițiul sinergiei
Trăiește experiențe împreună (draft)
Rolul liderului în construirea încrederii (draft)

3. Confruntarea conflictului

Disfuncția 2: teama de conflicte
Conflictul
Argumentează: cine plătește pentru misiunea noastră
Argumentează: exigența profesională
Argumentează: medicul ar trebui să vândă
ADEZI(V) (draft)
Rolul liderului în conflict (draft)

4. Creșterea angajamentului

Disfuncția 3: lipsa angajamentului
Angajament

5. Munca responsabilă

Disfuncția 4: evitarea responsabilităților
Responsabilitatea

6. Rezultate

Disfuncția 5: neatenția la rezultate
Rezultate
Back to top
Learning Ecosystem @ Noi cream mediul care te invata!