Skip to content
Super Team (pentru echipe)

DincoloDeFurtună@SuperTeam**


Curs
Cantitate
For someone else
Cristian Negut
Cantitate
For someone else

Tocmai când credeai că totul va merge bine

Exact când totul părea că merge bine, rezultatele întârzie să apară, ba chiar mai mult, munca bate în regres, oamenii schimbă politețea cu acuze, judecăți de valoare, justificările devin normalitatea ce scuză lipsa de rezultate. Totul pare că o ia la vale, iar timpurile bune par de mult apuse. Deși ai sentimentul unui regres uriaș, în fapt ești în fața momentului de cotitură în care echipa ta va descătușa tot potențialul productiv pentru a-și atinge obiectivele. Dar mai este un pas, cel mai greu și în care tu ești cheia rezolvării. E nevoie să îi eliberezi pe membrii echipei de toate constrângerile ce îi țin pe loc, dependenți de tine și unii de alții. Ai în față furtuna, dar este singurul drum prin care cei cu adevărat pregătiți pentru echipa ta vor ieși căliți și capabili să împlinească obiectivele și scopul pentru care sunteți împreună.

Dincolo de furtună este un atelier de normare reală a echipei și trecere în siguranță a acesteia prin furtună. La finalul atelierului, fiecare participant își va cunoaște rolul în echipă, așteptările, contribuțiile și intoleranțele tuturor membrilor și va dezvolta relații vii profesionaleOrganizația va avea o echipă care a parcurs cea mai dificilă etapă de formare în mod asistat profesionist și cu minimizarea costurilor acestui proces.

Ce este de făcut?

Faptul că oamenii tăi se întâlnesc și lucrează împreună nu îi face să fie o echipă. Dinamica grupului și mecanismele de echipă nu se rodează de la sine doar prin simpla lor prezență. Dimpotrivă, cu cât vor sta mai mult nenormați relațiile profesionale se vor altera, iar rezultatele vor fi puse în spatele orgoliilor, agendelor personale sau temerii de a lucra deschis, creativ și inovativ.
Disfuncții precum lipsa încrederii, teama de conflict, lipsa angajamentului și inițiativei, neasumarea responsabilității și mai ales, lipsa rezultatelor pentru care echipa a fost creată încă de la început vor transforma totul într-o hemoragie de energie și resurse umane și financiare pentru organizație.

Ce rezultate obținem?

Dincolo de furtună este un program de normare reală a echipei și trecere în siguranță a acesteia prin etapa de furtună, producând la finalul său rezultate pe termen lung concretizate în abilități, comportamente și obiceiuri care asigură transformarea dintr-un grup amorf, într-o echipă funcțională.

La finalul atelierului, fiecare participant își va cunoaște rolul în echipă, așteptările, contribuțiile și intoleranțele tuturor membrilor și va dezvolta relații vii profesionale. Va face parte dintr-o echipă orientată spre performanță și își va depăși neîncrederea și teama de conflict.

Organizația va avea o echipă care a parcurs cea mai dificilă etapă de formare într-un mod asistat profesionist și cu minimizarea costurilor acestui proces. Echipa ajunge să lucreze într-un climat de încredere, va folosi conflictele de opinie pentru a fi mai inovativă și va depăși momentele dificile. Membrii echipei vor manifesta angajament pentru munca lor și vor trece de la munca pe sarcină la munca pe rezultate, fiind responsabili pentru munca lor bine făcută.

Cât durează

Atelierul de lucru cu tine si oamenii tăi durează 3 zile. Ideal este ca aceste trei zile să fie petrecute în regim rezidențial, adică în afara biroului, chiar și mai bine, în afara localității.

Cu o săptămână înainte de atelier și apoi, încă 5 săptămâni, tu și echipa ta veți primi asistență specializată în identificarea disfuncțiilor specifice și implementarea soluțiilor de remediere a lor. Întreg programul de asistență de la distanță se concentreză pe dezoltarea abilităților de lucru în echipă și crearea comportamentelor dezirabile, iar apoi transformarea lor în obiceiuri. Asistența online durează 6 săptămâni.

Coaching-ul pentru tine este format din 2 întâlniri față în față și 1-3 sesiuni de întâlniri de la distanță pentru a-ți oferi suportul în implementarea soluțiilor și gestionarea contextului. Acest proces durează în funcție de solicitările tale, cel mai frecvent se întinde pe aceeași perioadă de 6 săptămâni.

Deoarece știm că în viața oricărei echipe sunt momente importante de timp în care echipa este nevoie să-și dedice toată energia și concentrarea într-un singur punct, programul se poate calendariza după nevoile tale și ale echipei, inclusiv suspendarea programului pentru până la două săptămâni, fără costuri suplimentare.

Împreună sau separat?

Probabil cea mai frecventă întrebare pe care o primim este aceea legată de posibilitatea de a fi achiziționat un program format din mai puține componente. Ei bine da, fiecare dintre cele trei componente ale programului poate fi livrată separat și ea produce efecte semnficative. Cu alte cuvinte poți alege fie doar cocaching-ul pentru tine, fie doar trainingul pentru echipa ta, fie doar un program online de formare. În prima situație, va fi nevoie să implementezi tu în echipă abilitățile, comportamentele și să le transformi în obiceiuri dezirabile. În cel de al doilea caz, va fi nevoie să rezolvi singură problemele ce apar în timpul implementării schimbărilor în echipă. În fine, în ultima variantă va fi nevoie să te ocupi singură de întregul proces din spatele dinamicii de echipă.

Știm că programul complet costă mai mult și poate părea destul de ușor cu mai puțin, dar noi recomandăm achiziționarea întregului pachet de formare pentru că:
În felul acesta ești în controlul tuturor elementelor interne care contează în acest proces de schimbare. In felul acesta dedici mai puțin timp construirii de procese și mecanisme de implementare a schimbării și implicit de monitorizare a ei. Și nu uita “time is money”.

Există termene de lucru scadente și un plan viabil de funcționare, care presupune că nu vei putea amâna procesele sau deciziile și te vei concentra pe rezultate.

Cum arată investiția?

Costurile pe componente ale programului de formare sunt:

  • Coaching - 1.122 €
  • Asistență online - 105 € / participant
  • Atelier 3 zile 327 € / participant

Toate sumele reprezintă coturi finale, prețul include TVA. Prețul nu include transportul, cazarea și masa formatorilor sau participanților.

Cât câștigi tu?

Să spunem că la 10 oameni plătiți cu salariul mimim pe economie, într-un an, cheltuiești 50.000 € numai pe fondul de salarii, fără să mai socotim cât cheltuiești cu concedii medicale, angajări și toate resursele pe care le pui oamenilor la dispoziție. Știi prea bine că echipa ta va trebui să producă cel puțin banii aceștia, ca să poți spune că îți aduc plus valoare și că organizația nu este falimentară.
Astfel, o creștere de doar 15% a eficienței muncii lor va face ca întregul program să fie acoperit.
Ei bine, noi îți garantăm această creștere de 15%. Și între noi fie vorba, știm împreună că oamenii au salarii mai mari și vor lucra mai mult de un an pentru tine, deci investiția ta este chiar mai profitabilă.

NOTĂ: Garanția celor 15% este valabilă doar pentru programul integral și doar în cazul în are echipa nu este schimbată în perioada de referință pentru care se face calculul.

Deci, ce zici? Accepți provocarea?

Here is the curs outline:

1. Disfuncții

Teoria încrederii și dezvoltarea grupului
Maturizarea grupurilor Personalized
5 disfuncții ale muncii în grup
Disfuncții ale muncii în grup
Evaluează cele 5 disfuncții ale grupului tău

2. Câștigarea încrederii

Disfuncția 1: absența încrederii
Neîncredere
Blogul tău
Exercițiul sinergiei
Trăiește experiențe împreună (draft)
Rolul liderului în construirea încrederii (draft)

3. Confruntarea conflictului

Disfuncția 2: teama de conflicte
Conflictul
Argumentează: cine plătește pentru misiunea noastră
Argumentează: exigența profesională
Argumentează: medicul ar trebui să vândă
ADEZI(V) (draft)
Rolul liderului în conflict (draft)

4. Creșterea angajamentului

Disfuncția 3: lipsa angajamentului
Angajament

5. Munca responsabilă

Disfuncția 4: evitarea responsabilităților
Responsabilitatea

6. Rezultate

Disfuncția 5: neatenția la rezultate
Rezultate
Back to top
Learning Ecosystem @ Noi cream mediul care te invata!