Team Building - StarTrak Next Generation - Learning Ecosystem
Skip to content
Vizualizare calendar

Team Building - StarTrak Next Generation


Curs
Cristian Negut
Pentru informaţii despre cum să vă înscrieţi într-un curs, apăsaţi mai jos.
Contactează-ne

Despre

Team buildingul ce transformă diferențele din echipă în avantaje competitive ale echipei și în plus, îi completează reciproc pe membri.

STAR TREK NEXT GENERATION

Probabil consideri, la fel ca majoritatea managerilor de top, că diversitatea poate fi “cornul abundenţei” pentru echipa ta! Sau poate ai auzit de celebrul antreprenor Henry Forbes, CEO-ul concernului jurnalistic ce îi poartă numele, cum spunea despre diversitate că ar fi “arta de a gândi independent, împreună”.

Oamenii se adună în echipe deoarece mizează pe faptul că, lucrând astfel, vor obţine rezultate cu mult superioare eforturilor individuale însumate. Acest lucru devine posibil în momentul în care diferenţele care aduc împreună membrii unei echipe servesc, cu adevărat, scopurilor acesteia!  Iar acesta este un deziderat pentru care chiar merită să îţi duci echipa până la capătul galaxiei!

Team Building StarTrak Next Generation este dedicat echipelor care se confruntă cu diferențe culturale, de gândire, o diversitate prea mare sau sunt în fața unor schimbări semnificative. De asemenea, în cadrul programului pot fi adresate discuții precum: teama de conflict sau lipsa angajamentului. La finalul formării, participanții vor depăși bariere culturale sau de diversitate, precum și disfuncții ale muncii în echipă care le blochează productivitatea și eficiența în munca lor de echipăOrganizația va obține la finalul formării o echipă care soluționează barierele culturale sau de diversitate care o împiedică să performeze.

INTRODUCEREA:

Star Trek Next Generation este un eveniment care pune în prim-plan un subiect delicat: diversitatea! Unanim acceptată ca fiind cel mai bun lucru care i se poate întâmpla unei echipe, lucrurile se complică atunci când trecem de la teorie la practică: confruntată cu schimbarea, firea noastră umană scoate la iveală reacţii involuntare de rezistenţă, lucru care, în lipsa unei abordări structurate, poate duce la neînţelegeri şi chiar la conflicte.

Timp de 2 zile, vom călători până spre marginile Cosmosului pentru a descoperi că ceea ce ne diferenţiază este de fapt scopul pentru care merită să fim în aceeaşi echipă. Mai mult decât atât, vom încerca să punem aceste diferenţe în armonie. Vom explora planete noi şi vom face cunoștinţă cu locuitorii lor, învăţând din acest periplu să ne deschidem faţă de diferenţe cu încrederea şi curajul de a descoperi “lumi noi”, în ceilalţi şi în noi înşine.

La finalul acestei Călătorii Intergalactice, fiecare participant va:

  1. Conştientiza că diversitatea este necesară, fiind principalul motiv pentru care echipa se formează şi lucrează împreună
  2. Identifica contribuţia unică a fiecărui membru la munca echipei
  3. Va afla despre diferite tipuri de personalitate şi modurile de relaţionare preferate de acestea
  4. Va avea o cunoaştere mai profundă a propriei persoane cât şi a colegilor, înţelegând care sunt contextele în care îşi pot pune cel mai bine în valoare calităţile

...iar fiecare echipă participantă va:

  1. Parcurge drumul de la grup la echipă
  2. Fi formată structurat şi va putea să se normeze
  3. Putea parcurge etapa de furtună pentru a intra în performare,

Organizaţia, per total, va:

  1. Beneficia de un grup transformat în echipă matură, normată şi aptă să performeze
  2. Elimina conflictele şi neînţelegerile inerente procesului de formare a unei echipe
  3. Reduce costurile de formare a echipei şi pierderile colaterale de membri.

Activitățile presupun lucrul în echipe mari sau echipe mici, solicită colaborarea sau competiția între echipe, necesită o bună coordonare, implicare a tuturor membrilor, posibilitatea alternării rolurilor în echipă și alternarea între activitățile preponderent cognitive cu cele preponderent fizice.

Detalii organizatorice:

  • Durata optimă de desfăşurare: 2 zile
  • Disponibilitate la mișcare, exercițiu fizic ușor.
  • Număr de participanţi: oricâte grupuri intre 10 – 15 persoane.
  • Mediu: recomandat OUTDOOR (cu posibilitatea de INDOOR în funcţie de condiţiile meteorologice) 

Pentru durate de desfăsurare diferite, calendarizare, stabilirea numărului total de participanţi şi a grupelor de lucru recomandăm să contactaţi un ambasador Learning Ecosystem pentru a opţine cele mai avantajoase.

Activitățile presupun lucrul în echipe mari sau echipe mici, solicită colaborarea sau competiția între echipe, necesită o bună coordonare, implicare a tuturor membrilor, posibilitatea alternării rolurilor în echipă și alternarea între activitățile preponderent cognitive cu cele preponderent fizice. Fiecare experiență structurată de învățare propusă este în egală măsură provocatoare, distractivă și sigură pentru integritatea participanților, fiecare grup de 10-15 participanți fiind asistați de un formator care va facilita și debrifarea experienței structurată de învățare.

Prețul este exprimat per participant, este preț ferm și final (nu include TVA deoarece Learning Ecosystem nu e plătitoare de TVA).

Prețul nu include transportul, cazarea și masa formatorilor sau participanților.

 

Înapoi sus