SuperTeam - Learning Ecosystem
Skip to content
Vizualizare calendar

SuperTeam


Curs
Cantitate
Pentru altcineva
Cristian Negut
Cantitate
Pentru altcineva
Cumpărați pentru €281 sau introduceți codul de acces

Despre

Super@Team este contextul care accelerează procesul prin care oamenii tăi parcurg drumul de la un grup amorf, la o echipă eficientă și creativă.

SuperTeam este mai mult decât un curs, este un ecosistem de învățare.

Ce înțelegem prin asta? Pur și simplu este un mediu care te înconjoară pe tine și oamenii tăi, un mediu în care vă puteți scufunda pentru a învăța să lucrați ca o echipă. Concret, fiecare participant și întreaga echipă, o dată intrați în curs, vor fi evaluați privind nivelul de dezvoltare în care se află echipa lor. Pe baza acestei evaluări cursul vă propune o abordare adaptativă în care, atât curricula, cât și experiențele de învățare vor fi adaptate etapei de formare a echipei. Astfel, fiecare echipă în parte va începe de la etapa la care se află:


Formarea

Pur și simplu să strângi o mână de profesioniști în aceeași cameră și să îi numești echipă, este cea mai frecventă eroare ce aduce eșecul echipelor. Pentru că pur și simplu nu funcționează astfel. E nevoie să construiești această echipă, să o treci de la stadiul de mulțime, la cel de grup și apoi, la cel de echipă. Pentru asta este nevoie de timp și de context. Iar contextul potrivit poate accelera timpul astfel încât, să ajungi mai repede la rezultatul dorit: o echipă funcțională, capabilă să performeze.

Faptul că oamenii tăi se întâlnesc și lucrează împreună nu îi face să fie o echipă. Dinamica grupului și mecanismele de echipă nu se rodează de la sine doar prin simpla lor prezență. Dimpotrivă, cu cât vor sta mai mult nenormați, relațiile profesionale se vor altera, iar rezultatele vor fi puse în spatele orgoliilor, agendelor personale sau temerii de a lucra deschis, creativ și inovativ.
Disfuncții precum lipsa încrederii, teama de conflict, lipsa angajamentului și  a inițiativei, neasumarea responsabilității și mai ales, lipsa rezultatelor pentru care echipa a fost creată încă de la început, vor transforma totul într-o hemoragie de energie și resurse umane și financiare pentru organizație.

Acest curs propune exact crearea acestui context specific echipei tale, în care toate aceste disfuncții pot fi abordate rapid. Formatorii noștri vor facilita atent acest proces cu obiectivul de a conduce echipa spre performare. În acest ecosistem de învățare, veți descoperi cum să vă construiți echipa, să îmbunătățiți munca în echipă și colaborarea și să susțineți performanța echipei prin învățare și îmbunătățire continuă. Mai exact, veți învăța cele mai bune practici pentru compunerea unei echipe și alinierea obiectivelor individuale și ale echipei.


Furtuna

Ai o echipă care stă mai mult la discuții decât produce. Sunt prea politicoși sau dimpotrivă în conflict. Cursul acesta e pentru ei.

Exact când totul părea că merge bine, rezultatele întârzie să apară, ba chiar mai mult, munca bate în regres, oamenii schimbă politețea cu acuze, judecăți de valoare, justificările devin normalitatea ce scuză lipsa de rezultate. Totul pare că o ia la vale, iar timpurile bune par de mult apuse. Deși ai sentimentul unui regres uriaș, în fapt ești în fața momentului de cotitură în care echipa ta va descătușa tot potențialul productiv pentru a-și atinge obiectivele. Dar mai este un pas, cel mai greu și în care tu ești cheia rezolvării. E nevoie să îi eliberezi pe membrii echipei de toate constrângerile ce îi țin pe loc, dependenți de tine și unii de alții. Ai în față furtuna, dar este singurul drum prin care cei cu adevărat pregătiți pentru echipa ta vor ieși căliți și capabili să împlinească obiectivele și scopul pentru care sunteți împreună.

De asemenea, veți învăța cum să vă organizați, să stabiliți roluri, să construiți structuri și să gestionați luarea deciziilor, astfel încât echipa dvs. să exceleze. Acest curs vă va ajuta, de asemenea, să gestionați procesele critice ale echipei, cum ar fi soluționarea conflictelor și consolidarea încrederii, care au un impact profund asupra performanței echipei dvs. Vei discuta despre unele dintre cele mai bune modalități de a valorifica potențialul productiv al echipelor, reducând în același timp riscurile și capcanele muncii în echipă.


Normarea

SuperTeam este un atelier de normare reală a echipei și trecere a acesteia în siguranță prin această etapă firească: FURTUNA. La finalul cursului, fiecare participant își va cunoaște rolul în echipă, așteptările, contribuțiile și intoleranțele tuturor membrilor și va dezvolta relații vii profesionaleOrganizația va avea o echipă care a parcurs cea mai dificilă etapă a evoluției sale, în mod asistat profesionist și cu minimizarea costurilor acestui proces. Doar astfel va fi gata să performeze.

SuperTeam este un program de normare reală a echipei și trecere în siguranță a acesteia prin etapa de furtună, producând la finalul său rezultate pe termen lung concretizate în abilități, comportamente și obiceiuri care asigură transformarea dintr-un grup amorf, într-o echipă funcțională.

La finalul atelierului, fiecare participant își va cunoaște rolul în echipă, așteptările, contribuțiile și intoleranțele tuturor membrilor și va dezvolta relații vii profesionale. Va face parte dintr-o echipă orientată spre performanță și își va depăși neîncrederea și teama de conflict.

Echipa ajunge să lucreze într-un climat de încredere, va folosi conflictele de opinie pentru a fi mai inovativă și va depăși momentele dificile. Membrii echipei vor manifesta angajament pentru munca lor și vor trece de la munca pe sarcină, la munca pe rezultate, fiind responsabili pentru munca lor bine făcută.


Performarea

O dată ajunsă în această fază echipa va fi capabilă să discute despre modul în care poate face lucrurile din două perspective diferite dar, foarte valoroase pentru organizație:

  • să lucreze eficient pentru a gestiona resursele cu maximul de rezultate
  • să lucreze creativ pentru a depăși provocările ce le au în față.

În organizația modernă, cea mai mare parte a muncii se face în echipe, dar rezultatele muncii în echipă sunt excepțional de amestecate. Multe echipe sunt slab concepute și structurate, pline de conflicte disfuncționale, experimentează deficiențe de coordonare și provocări serioase de motivație. Drept urmare, multe echipe nu reușesc să-și realizeze potențialul și, în mod frecvent, nu își îndeplinesc performanțele. După finalizarea acestui ecosistem de învățare, veți dobândi un set de instrumente și practici care vă permit să vă configurați, să rulați, să evaluați și să vă îmbunătățiți în mod eficient echipa.

Astfel de informații vă vor face atât un lider de echipă mai eficient, cât și un contribuitor remarcabil la rezultatele echipei.


Capacitatea de a lucra remote (la distanță)

Lucrul unei echipe de la distanță este mult mai mult decât simpla implementare a unei politici de lucru de la domiciliu. În acest ecosistem, veți învăța și aplica cele mai bune practici de lucru la distanță, vă veți construi politica de lucru la distanță și vă veți pregăti echipa pentru succes.

Acest curs este ideal pentru actualii manageri, directori și profesioniști în resurse umane, care doresc să învețe cum să conducă și să susțină o echipă la distanță, funcțională și scalabilă. Însăși Learning Ecosystem este o companie care lucrează încă din 2012 totalmente remote cu angajați în mai multe țări. 

În acest stadiu veți putea:

  • Construi un mediu remote
  • Conduce într-un mediu remote
  • Construi o cultură organizațională bazată pe practici la distanță
  • Veți identifica soluțiile tehnologice necesare lucrului eficient la distanță

Detalii organizatorice:

  • Durata parcursului este variabilă în funcție de stadiul din care echipa pleacă și ritmul cu care învață să treacă mai departe.
  • Accesul online este la prețul de 137 € / 60 zile și la fiecare a 61 zi se reînnoiește.
  • Fiecare etapă poate adăuga până la 4 LEarning Synchronnous Learning (sesiuni de formare sincron în echipă, de la distanță cu durata de 3 ore) la prețul de 266 € pentru 10 membrii ai echipei
  • Fiecare etapă poate adăuga oricâte  LEarning Support Hours (consiliere individuală online) la prețul de 29 € / participant.

Nivel de abordare a formării

  • orice echipă poate participa, nu este nevoie de o pregătire specială.

Întâlnește-ți formatorii:

Cristian Neguț     Cristina Elena Neguț     Alisia Damian Coantă.    Doina Cerchină 


Certificare

La finalul formării fiecare participant obține Certificatul de absolvire și Anexa de mențiuni a performanțelor dobândite. Obținerea Certificatului și mai ales a Diplomei, cu semnătura formatorilor și Anexa de mențiuni a performanțelor garantează o îmbunătățire considerabilă a CV-ului personal și o bonitate și credibilitate mai bună pentru viitorii parteneri, finanțatori sau fonduri de investiții.

Obiective

La finalul atelierului participanții vor:

  • înțelege cum comunicăm eficient
  • exersa ascultarea activă
  • exersa comunicarea coerentă prin toate cele trei limbaje
  • exersa tehnici de încălzire a vocii și impostație
  • exersa frământări de limbă
  • exersa comunicarea coerentă pe toate cele trei registre: imaginar, realist, simbolic

Experiențe structurate de învățare

Echipa Learning Ecosystem oferă învățarea prin experiențe structurate de învățare, dezvoltate pe baza și procesate cu ajutorul ciclului lui Kolb. Acest tip de experiență reprezintă forma de învățare cea mai persistentă în timp și care oferă posibilitatea fiecărui participant să dezvolte propriile învățături și să integreze soluții de aplicare specifice contextului în care lucrează.

Resursele

Toți participanții au acces la o gamă variată de resurse (documente, link-uri, fișiere video) care întăresc, completează și dezvoltă subiectele abordate în curs. Pachetul de resurse rămâne la dispoziția participantului și după terminarea formării și poate fi salvat în portofoliul propriu.

Portofoliu

Portofoliul permite participanților să își salveze munca pe care au realizat-o în timpul formării, cu scopul de a o prezenta altora sau a face referire la ea în viitor. Întregul portofoliu de lucrări realizate de participant este confidențial (ceilalți participanți nu au acces la el) și poate fi descărcat oricând pe computerul propriu, inclusiv cu feedback-urile primite de la formatori. Portofoliul poate fi accesat oricând din contul participantului și de asemenea, poate conține rezultatele muncii grupate de diferitele formări parcurse, dacă participantul a beneficiat de mai multe formări diferite. Participanții își pot adăuga resurse în propriul portofoliu, cu posibilitatea de a și le organiza în foldere și fișiere.

Conformitate

Conformitatea este o facilitate utilă pentru organizațiile care doresc să se asigure că mențin un standard minim de calitate la nivelul angajaților instruiți. Astfel, angajații sunt certificați în urma formării pentru o perioadă definită de timp, după care va fi necesar să repete formarea și să demonstreze capacitatea da a atinge din nou nivelul de măiestrie prevăzut de standard. Acest lucru se întâmplă pentru că este nevoie de constantă practică și de asemenea, este nevoie de momente periodice de re-memorare, re-antrenare a abilităților și corectare a comportamentelor alterate. Astfel, cursul asigură o garanție de 1 an. După această perioadă diploma obținută nu mai este validă, pentru că neantrenat nu mai poate fi garantat nivelul de măiestrie.

Platforma anunță participanții cu suficient timp înainte de expirarea conformității, iar participanții au posibilitatea de a relua formarea la un preț de doar 25% din prețul de listă.


Alte facilități

Învățare socială

Blog: Formarea oferă posibilitatea de a scrie un blog personal în care să consolidezi învățarea pe care o realizezi. Este jurnalul de învățare perfect de care ai nevoie pentru a consemna dezvoltarea ta personală, a da formă concretă (scrisă) gândurilor tale, ideilor tale. Poți decide dacă vrei ca blogul tău să fie privat (doar pentru tine și formatori) sau public (pentru toți participanții). Oricând te poți întoarce la jurnalul tău de formare. În plus, gândurile valoroase pot fi promovate prin crowdsourcing și chiar monetizate prin crowdfounding.

Chat: Formarea oferă o cameră de chat, care permite cursanților să comunice în timp real, între ei sau cu formatorii, mesaje de tip text. De asemenea, participantul are posibilitatea de a iniția discuții de tip chat, cu orice alt user care este conectat direct în platformă. Mesajele sunt reținute în sistem timp de 6 luni și pot fi consultate chiar și după terminarea cursului. De asemenea, platforma permite participanților să vadă în timp real cine mai este prezent pe platformă și posibilitatea de a lua legătura direct.

Sesiuni streaming live: Platforma, în conjuncție cu calendarul și feed-ul de știri, pun la dispoziție posibilitatea întâlnirilor cu formatorul față în față, de la distanță prin intermediul unor sesiuni Skype sau Zoom.

Forum-uri și dezbateri: Formarea oferă participanților posibilitatea de a participa în dezbateri și a-și susține pozițiile, votând argumente referitoare la concepte sau acțiuni specifice luate în discuție. Interactivitatea asigură participanților posibilitatea de a-și testa ideile și a-și șlefui argumentarea și gândirea critică. 

Wiki: Formarea oferă posibilitatea participanților de a genera pagini ce pot fi editate de fiecare dintre ei. Astfel, munca contributivă ajunge să fie ușor folosită. De asemenea, se păstrează întregul istoric al contribuțiilor astfel încât, se vede contribuția fiecărui participant.

Grupuri de studiu: Participanții au la dispoziție un grup de studiu în care, dacă se înscriu, pot să folosească toate instrumentele de care au nevoie pentru a învăța împreună. 

Grupuri de lucru: Participanții au la dispoziție grupuri de lucru în care lucrează împreună, în echipe, pentru a rezolva activități specifice sau a dezvolta proiecte comune.

Manager de formare: Organizațiile - care plătesc parțial sau total formarea pentru participanți - au posibilitatea de a desemna un manager de formare, respectiv pe cineva care monitorizează progresul fiecărui participant și susține crearea cadrului necesar punerii în practică a celor învățate în cadrul organizației.

Network sites

Organizațiile care cumpără această formare pentru angajații și colaboratorii lor, pot organiza rețele interne (doar ale participanților din cadrul organizației). Este o modalitate remarcabilă de a permite colaborarea, împărtășirea de resurse între participanții aceleiași organizații, chiar și atunci când sunt înscriși în formări diferite. De asemenea, departamentul de resurse umane are posibilitatea de a administra întreaga rețea de formare și chiar de a organiza participanții pe echipe similare cu structura proprie organizației.

Suport tehnic personalizat în limba română

Participanții au acces 24/7 - pe lângă suportul tehnic al MATRIX LMS - și la suport tehnic din partea Learning Ecosystem direct în limba română.

Totodată, participanții au la dispoziție tutoriale video în limba română pentru toate facilitățile oferite de platformă.

 

Integrare

iCloud: Formarea permite încărcarea documentelor și atașamentelor direct din contul personal al participantului. Acesta poate folosi Google Drive, GSuite, OneDrive sau OneDrive for Business.

Traducere automată: Participanții au posibilitatea de a opta pentru limba în care doresc să folosească meniurile din platformă și în care să primească suportul tehnic.

Logare cu un singur cont: În acest moment, participanții se pot loga în platformă folosind propriul cont Google.

Înapoi sus