Skip to content
Super Profu' Vizualizare calendar

Educație creativă


Curs
Cantitate
Pentru altcineva
Cristina Elena Negut
Cantitate
Pentru altcineva
Cumpărați pentru €830 sau introduceți codul de acces

Construirea de soluții concrete și aplicate la clasă bazate pe o relaționare vie și re-descoperirea creativității în procesul de predare.
Curs hibrid: față în față + online asincron


Descriere

"De învăţat înveţi multe şi de la toţi. Dar profesor nu e decât cel care te învaţă să înveţi." Constantin Noica

Cursul oferă toate instrumentele, care să-ți facă accesul la nou, facil și eficient. Lecții, teme îngenioase, creative și adecvate unei învățări rapide, dar de durată totodată, sunt cuprinse în acest curs on-line. Vei obține astfel  îmbunătățirea abilităților tale de lucru cu copiii la clasă. Te vei surprinde pe tine chiar cu răspunsurile ingenioase și vei trăi bucuria de a învăța on-line. Noi vom fi mereu alături de tine pe tot parcursul formării.

Acest training face parte din ecosistemul de învățare EducațieCreativă@SuperTeam, dezvoltat și livrat în parteneriat de Learning Ecosystem srl și Asociația C.R.E.A.T.I.V.

Ce vei deprinde

  1. Bazele unei comunicări stimulative la clasă (metoda E.S.P.E.R.E în opoziție cu sistemul SAPPE)
  2. Capacitatea de a identifica nevoile relaționale fundamentale ale elevilor tăi, pentru ca apoi să construiești răspunsul adecvat și creativ cu care să-ți atingi obiectivele oricărei lecții, indiferent de materia pe care o predai.
  3. Motivația și abilitatea de a folosi adecvat metode non formale ca de pildă: vizualizarea, simbolizarea, metafora, povestea.
  4. Folosirea regulilor de igenă a comunicării la clasă în beneficiul unui mediu sănătos relațional.
  5. Abilitatea de a folosi jocul, ca instrument de lucru în sala de clasă (vei înțelege cum să alegi scopul, care este evoluția lui și cum să-l proiectezi mai potrivit).
  6. Puterea de a depăși barierele din calea folosirii jocului în învățare.
  7. Strategii de gandire creativă, instrumente de stimulare a creativității proprii.
  8. Elementele cu care să-ți construiești propriul proiect de lecție creativ.
  9. Bucuria de a fi învățat într-o lună cât alții într-o viață.
Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.

Nivel de abordare a formării

  • Formarea este construită pe baza conceptului de învățare adaptativă (adaptative learning), adică oferă posibilitatea personalizării modulelor de lecții și activităților practice în mod dinamic în timp real pentru fiecare participant în parte. Acestă personalizare are la bază atât analiza de nevoi realizată la începutul formării, cât și acțiunile desfășurate de fiecare participant în curs. Astfel parcursul de formare / dezvoltare al fiecărui participant este adaptat nevoilor sale specifice și performanțelor pe care le înregistrează direct în formare. Spre exemplu, în măsura în care un cursant demonstrează anumite cunoștințe sau abilități pe baza unui test sau activitate din platformă, atunci module cu noțiuni de începător sunt ascunse, iar module cu noțiuni de avansat sunt puse la dispoziție. Astfel obținem o adaptare a cursului la un nivel de personalizare individuală extrem de rar oferită piața de formare din România și chiar internațional.

Selectează din tabul de deasupra acestei descrieri Lecții și verifică ce curriculă am pregătit pentru tine.


Întâlnește-ți formatorii:

  Cristina Elena Neguț.        Alisia Damian Coantă


Cetificare

La finalul formării fiecare participant obține Certificatul de absolvire și Anexa de mențiuni a performanțelor dobândite. Obținerea Certificatului și mai ales a Diplomei, cu semnătura formatorilor și Anexa de mențiuni a performanțelor garantează o îmbunătățire considerabilă a CV-ului personal și o bonitate și credibilitate mai bună pentru viitori parteneri, finanțatori sau fonduri de investiții.

Măiestrie: Formarea oferă monitorizarea cunoștințelor, abilităților și comportamentelor la nivel de grad de dobândire a măiestriei. Astfel fiecare participant și manager de formare poate să se asigure că dezvoltarea atinge nivelul de măiestrie dorit și în timp real să se știe ce competențe există și ce competențe mai este nevoie să fie lucrate. Formarea permite corelarea dintre lecții și activitățile practice parcurse și competențele dobândite, respectiv nivelul de măiestrie atins. Astfel prticipantul știe la orice moment de timp ce mai are de făcut pentru a atinge niveul de măiestrie dorit.

Carte de note: Fiecare participant își poate urmării în timp real progresul realizat în timpul învățării, pe baza rezultatelor din activitățile și exercițiile realizate și are acces la statistici care îi prezintă parcursul și performanța.

Lecții

Participanții au la dispoziție mai multe module de formare, numie generic Lecții.
Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.
Toate lecțiile rămân la dispoziția participantului și după terminarea formării, atâta timp cât își păstrează contul. 

Activități și exerciții practice

Formarea cuprinde activități practice, teme pentru acasă sau exerciții menite fie să asigure rememorarea conținutului și astfel să crească nivelul de învățare de cunoștințe noi, fie să exerseze abilități și / sau să formeze comportamente dezirabile. După fiecare activitate, temă sau exercițiu practic realizat, fiecare participant primește feedback personalizat direct de la formatori. Toate temele pot fi salvate în portofoliul propriu. Participanții au acces 24/7 la activități, teme și exericițiile practice pe perioada formării și le pot repeta de până la 10 ori fiecare, iar după terminarea formării au acces la în continuare la ele și la feedback-ul primit, dar nu mai pot face teme noi.

Resurse

Toți participanții au acces la o gamă foarte variată de resurse (documente, link-uri, fișiere video) care întăresc, completează și dezvoltă subiectele abordate în curs. Pachetul de resurse rămâne la dispoziția participantului și după terminarea formării și poate fi salvat în portofoliul propriu.

Portofoliu

Portofoliul permite participanților să își salveze munca pe care au realiat-o în timpul formării cu scopul de a o prezenta altora sau a face referire la ea în viitor. Întregul portofoliu de lucrări realziate de participant este confidențial (ceilalți participanți nu au acces la el) și poate fi descărcat oricând pe computerul propriu, inclusiv cu feedback-urile primite de la formatori. Portofoliul poate fi accesat oricând din contul participantului și de asemnnea poate conține rezultatele muncii grupate de diferitele formări parucrse, dacă participantul a participat la mai multe formări diferite. Participanții își pot adăuga resurse în propriul portofoliu și și le pot organiza în forldere de fișiere.

Adaptative learning

Cursul oferă posibilitatea personalizării modulelor de lecții și activităților practice în mod dinamic pentru fiecare participant. Acestă personalizare are la bază atât analiza de nevoi realizată la începutul formării, cât și acțiunile desfășurate de fiecare participant în curs. Astfel parcursul de formare / dezvoltare al fiecărui participant este adaptat nevoilor sale specifice și performanțelor pe care le înregistrează direct în curs. Spre exemplu, în măsura în care un cursant demonstrează anumite cunoștințe sau abilități pe baza unui test, atunci module cu noțiuni de începător sunt ascunse, iar module cu noțiuni de avansat sunt puse la dispoziție. Astfel obținem o adaptare a cursului la un nivel de personalizare individuală extrem de rar în piața de formare.

Conformitate

Conformitatea este o facilitate utilă pentru organizațiile care doresc să se asigure că mențin un standard minim de calitate la nivelul angajaților instruiți. Astfel angajații sunt certificați în urma formării pentru o perioadă definită de timp, după care vor trebui să repete formarea și să demonstreze capacitatea da a atinge din nou nivelul de măiestrie prevăzut de standard. Acest lucru se întâmplă pentru că este nevoie de practică constantă și de asemenea este nevoie de momente periodice de re-memorare, re-antrenare a abilităților și corecatre a comportamentelor alterate. Astfel cursul asigură o garanție de 1 an. După această perioadă diploma obținută nu mai este validă, pentru că neantrenat nu mai poate fi garantat niveul de măiestrie. Platforma anunță participanții cu suficient timp înainte de expirarea conformității, iar participanții au posibilitatea de a relua formarea la un preț de 25% din prețul de listă.

Gamification

Formarea este parcursă pe baza unui scenariu epic, cu multiple posibilități de acțiune care să ducă la câștigarea de puncte, ecusoane, certificări, realizarea de sarcini și misiuni care în final permit înaintarea în formare. Răsturnările de situație, competiția cu sine sau cu ceilalți colegi de formare permite învățarea prin joc a participanților. Acest tip de formare oferă motivare intrinsecă, provoacă interacțiunile și stimulează perfecționarea. În plus, cine a spus că formarea trebuie să fie un demers plictisitor, linear și anost. Înveți într-o joacă nu mai este o expresie, ci a devenit realitatea acestei formări.

Microlearning

Microlearning înseamnă folosirea unor calupuri de concepte relativ scurte ce pot fi parcurse în 5-10 minute spre deosebire de prezentările extinse ce necestiă 0,5 - 1-2 ore. Această abordare este ideală în soluționarea multor situații din practica de zi cu zi, legată de conceptul respectiv. De aceea, este foarte apreciată de practicieni sau de cei care se formează la locul de muncă. Utilitatea practică se vede cel mai bine la cei care folosesc microlearning ca instrument de acompaniere a deciziilor sau soluționare a situațiilor din activitatea lor.


Alte facilități

Învățare socială

Blog: Formarea oferă posibilitatea de a scrie un bolog personal în care să consolidezi învățarea pe care o realizezi. Este jurnalul de învățare perfect de care ai nevoie pentru a consemna dezvoltarea ta personală, a da formă concretă (scrisă) gândurilor tale, ideilor tale. Poți decide dacă vrei ca blogul tău să fie privat (dor pentru tine și formatori) sau public (pentru toți participanții). Oricând te poți întoarce la jurnalul tău de formare. În plus gândurile valoroase pot fi promovate prin crowdsourcing și chiar monetizate prin crowdfounding.

Chat: Formarea oferă o cameră de chat care permite cursanților să comunice în timp real între ei sau cu formatorii mesaje de tip text. De asemnea, participantul are posibilitatea de a iniția discuții de tip chat cu orice alt user care este conecatat direct în platformă. Mesajele sunt reținute în sistem timp de 6 luni și pot fi consultate chiar și după terminarea cursului. De asemnea platforma permite participanților să vadă în timp real cine mai este prezent pe platformă și posibilitatea de a lua legătura direct.

Sesiuni striming live: Platforma în conjuncție cu calendarul și feed-ul de știri pun la dispozțiție posibilitatea întâlnirilor cu formatorul față în față de la distanță prin intermediul unor sesiuni Skype sau Zoom.

Formuri și dezbateri: Formarea oferă participanților posibilitatea de a participa în dezbateri și a își susține pozițiile votând argumente referitoare la concepte sau acțiuni specifice luate în discuție. Interactivitatea asigură participanților posibilitatea de a își testa ideile și a își șlefui argumentarea și gândirea critică. 

Wiki: Formarea oferă posibilitatea participanților de a genera pagini ce pot fi editate de fiecare dintre ei. Astfel munca contributivă ajunge să fie ușor folosită. De asemnea, se păstrează întregul istoric al contribuțiilor, astfel încât se vede contribuția fiecărui participant.

Grupuri de studiu: Participanții au la dispoziție un grup de studiu în care, dacă se înscriu, pot să foloseacă toate instrumentele de care au nevoie pentru a învăța împreună. 

Grupuri de lucru: Participanții au la dispoziție grupuri de lucru în care lucrează împreună în echipe pentru a rezolva activități specifice sau a dezvolta proiecte comune.

Manager de formare: Organizațiile care plătesc parțial sau total formarea pentru participanți, au posibilitatea de a desemna un manager de formare, respectiv pe cineva care monitorizează progresul fiecărui participant și susține crearea cadrului necesar punerii în practică a celor învățate în cadrul organizației.

Supoeteri: A învăța este o provocare și tocmai pentru că este o provocare este și dificil. Fie că ești în competiție cu alții, fie că ești în competiție cu tine însuți, a te dezvolta este un "sport" extrem de competitiv. Learning Ecosystem oferă posibilitatea ca fiecare participant să poată să aibă înscriși pe platformă gratuit până la 2 suporteri, persoane pe care el le alege dintre parteneri, colegi, preteni, rude etc.și care îl pot sprijini cu încurajări în momentele dificile și cu felicitări în momentele de succes, pe care participantul le înregistrează pe pracursul formării.

Lecții audio

Fiecare lecție este însoțită de un fișier audio, care "citește" textul, oferind posibilitatea ascultării lecțiilor în loc de a fi citite. Această facilitate este extrem de utilă pentru cei care vor să parcurgă conținutul lecțiilor în situații în care de obicei pierd timp, cum ar fi în trafic, la volan (în loc de radio) sau pur și simplu întinși pe canapea cu ochii închiși.

Grilă de evaluare și Răspuns corect

Formarea oferă sub diferite forme soluția ca răspuns corect pentru fiecare tip de activiate în parte, astfel încăt participantul știe exact de la bun început cum va fi evaluată activitatea propusă și după ce o realizează primește feedback imediat privind performanța. Unele activități conțin chiar exemple de bună practică oferite ca model în rezolvarea exercițiilor.

Network sites

Organizațiile care cumpără aceată formare pentru angajații și colaboratorii lor, pot organiza rețele interne (doar ale paraticipanților din cadrul organizației). Este o modalitate remarcabilă de a permite colaborarea, împărtășirea de resurse între participanții aceleiași organizații, chiar și atunci când sunt înscriși în formări diferite. De asemenea, departamentul de resurse umane are posibilitatea de a administra întreaga rețea de formare și chiar de a organiza participanții pe echipe similare cu strucutra proprie organizației.

Suport tehnic în română personalizat

Participanții au acces 24/7 - pe lângă suportul tehnic al MATRIX LMS - și la suport tehnic din partea Learning Ecosystem direct în limba română. Totodată participanții au la dispoziței tutoriale video în limba română pentru toate facilitățile oferite de platformă.

Știri & Calendar

Platforma oferă acces la un feed de știri în care sunt anunțate toate momentele și informațiile importante. Poți alege ca știrile să fie citite doar în platformă sau să fie trimise și pe e-mail direct în inbox. Firecare participant poate posta în feed-ul de știri propriile știri, invitații, propuneri etc. Cursul are de asemnea, la dispoziție un calendar de acțiuni care ajută participanții să se orienteze în prarcusul lor de formare și să își rezerve timpul pentru evenimentele importante cum ar fi întâlniri față în față sau evenimente de streaming online.

Intregrare

iColoud: Formarea permite încărcarea documenteleor și atașamentelor direct din contul personal al participantului. Acesta poate folosi Google Drive, GSuite, OneDrive sau OneDrive for Business.

Traducere automată: Participanții au posibilitatea de a opta pentru limba în care doresc să folosească meniurile din platformă și în care să primească suportul tehnic.

Logare cu un singur cont: În acest moment participanții se pot loga în platformă folosind propriul cont Google.

Crowdsourcing

Formarea oferă posibilitatea participanților de a contribui cu conținut de valoare la lecțiile din platformă. Acest conținut poate veni din cunoștințele sau experiența personală a participantului și îl poate transforma din participant în co-formator.

Crowdfounding

Platforma dă posibilitatea participanților de a monetiza atât cunoștințele și experiența pe care o au, cât și reteaua socială din care fac parte.

Iată schița clasei:

1. Nevoile relaționale

Avem 9 nevoi care se pot împlini doar în relațiile pe care le hrănim atent.

Nevoile relaționale ale elevilor mei
Rememorare #Nevoi Relaționale
Nevoile mele relaționale
Identificare la clasă a nevoilor relaționale
Acțiuni dezirabile de împlinit nevoile relaționale

2. Sistemul antirelațional

Cum sistemul antirelațional SAPPE intoxică mereu relațiile noastre la clasă

Demistificarea sistemului SAPPE
Rememorare SAPPE

3. Relații vii

Aceasta este lumea către care vrem să ne îndreptăm când e vorba de comunicare și relaționare în școală

Un alt mod de a comunica la clasă
Rememorare #comunicare altfel
Instrumentele unei comunicări vii
Rememorare #Instrumente
Conceptele structurante ale unei comunicări vii
Rememorare #Concepte
Reguli de igienă relațională
Rememorare E.S.P.E.R.E
Aplicație practică pentru o relație vie
Relație igienizată
Relația hrănită
Modalități de hrănire a relației
Cele 4 demersuri
Rememorare #Cele 4 demersuri
Demersurile în viața mea
Trecerea de la SAPPE la E.S.P.E.R.E

4. Cei 5 A ști

Cele 5 puncte cardinale esențiale pentru un dascăl

Puncte cardinale pentru dascăl
Aplicație acei 5 A STI
"A ști"-ul meu

5. Jocul

Elemente care compun universul jocului.

Jocul-concept
7 teorii despre joc
Rememorare concept joc
Sensul jocului
Rememorare sensul jocului
Jocul-etape de derulare
Desfășurarea jocului didactic
Rememorare derularea jocului
Categorii de jocuri
Alte activități ludice
Rememorare categoría de jocuri
Rolul și funcțiile jocului în învățare
Rememorare funcțiile jocului în învățare
Jocul preferat

6. Creativitatea

Elemente cheie privind creativitatea și rolul funcției creative în învățare.

Creativitatea în practică
Rememorare Creativitatea în practică
Câteva principii ale creativității în sala de clasă
Rememorare principii ale creativității
Eu și principiile creativității
Factorii creativității
Gândirea creatoare și alți factori intelectuali
Factorii creativității în sala de clasă
Rememorare factorii creativității
Ceea ce mă face mai CREATIV
Barierele creativității
Rememorare barierele creativitatii
Barierele creativității mele
Dascălii orientați către stimularea creativității

7. Fațetele jocului

Un fel de radiografie asupra diferitelor stadii și stări ale jocului in evoluție, de la ideea de joc până la închidere.

...de la joacă la joc
Lumea jocului- evoluția!
Rememorare evoluția lumii jocului
Componentele definitorii ale jocului
Rememorare componentele jocului

8. Proiectarea jocului

Despre cum poți proiecta jocuri în acord cu nevoilor de învățare actuale ale elevilor

Etapele proiectării
...și apoi pașii pentru trăirea jocului!
Misiune posibilă

9. Metode non-formale de învățare

Câteva exemple de activități pe care le poți folosi la clasă.

Ciclul lui Kolb
Rememorare Ciclul lui Kolb
Diade-triade
Acvariu
Joc de rol
Povestea
Rememorare Metode non-formale
Proiectul meu creativ de lectie

Finalizare

Următoarele certificate sunt acordate la finalizarea clasei:

Certificat Educație Creativă
Înapoi sus