Înveți dinamic și vizual metode și instrumente cu care să însuflețești fiecare oră la clasă.
Curs față în față.
Descriere
"Învăţat se cheamă un om care e bucuros să tot înveţe." Nicolae Iorga
Cursul acesta se derulează față în față și urmărește să-ți aducă îmbunătățiri ale propriilor abilități de lucru cu copiii la clasă. E important să mai știi că folosește tehnici alternative, dinamice de predare din orizontul formării nonformale. Punctele centrale sunt cele ce aduc elemente revoluționare de construire și gestionare a relațiilor vii cu elevii tăi la clasă. Cursul se sprijină pe integrarea celor mai noi descoperiri ale neuroștiinței privind învățarea accelerată și cu plăcere a noțiunilor.
Acest training face parte din ecosistemul de învățare EducațieCreativă@SuperTeam, dezvoltat și livrat în parteneriat de Learning Ecosystem srl și Asociația C.R.E.A.T.I.V.
Obiectivele de învățare propuse:
La finalul trainingului:
- Vei cunoaște bazele unei comunicări stimulative la clasă (metoda E.S.P.E.R.E în opoziție cu sistemul SAPPE)
- Vei putea identifica nevoile relaționale fundamentale ale elevilor tăi și îți vei fi construit răspunsuri adecvate și creative cu scopul de a-ți atingere obiectivele de învățare pentru orice lecție.
- Vei fi exersat metode non formale, ca de pildă: exeperiența structurată de învăare, lucrul în triade, fish-bowl-ul, jocul de rol, vizualizarea, simbolizarea, metafora, povestea, discuția facilitată.
- Vei cunoaște regulile de igienă relațională de bază utile la clasă.
- Îți vei fi crescut abilitățile cu privire la: arta de a pune întrebări, crearea spațiului, utilizarea limbajelor specifice.
- Vei face o simulare a unei soluționări, cu elementele proaspăt învățate.
- Vei trăi împlinirea învățării (grație deprinderii unor elemente extrem de utile, vitale care te vor ajuta să-ți construiești propria stare de bine, pentru tine ca dascăl.)
Detalii organizatorice:
- Durata optimă de desfăşurare: 3 zile
- Număr de participanţi: oricâte grupuri intre 10 – 15 persoane.
- Mediu: recomandat în afara organizației.
Pentru durate de desfășurare diferite, calendarizare, stabilirea numărului total de participanţi şi a grupelor de lucru recomandăm să contactaţi un ambasador Learning Ecosystem pentru a discuta opţiunile cele mai avantajoase.
Prețul este exprimat per participant, este preț ferm și final (nu include TVA deoarece Learning Ecosystem nu e plătitoare de TVA).
Prețul nu include transportul, cazarea și masa formatorilor sau participanților.
Întâlnește-ți formatorii:
https://www.linkedin.com/in/cristina-elena-negut-2bb59ba8/
Cetificare
La finalul formării fiecare participant obține Certificatul de absolvire și Anexa de mențiuni a performanțelor dobândite. Obținerea Certificatului și mai ales a Diplomei, cu semnătura formatorilor și Anexa de mențiuni a performanțelor garantează o îmbunătățire considerabilă a CV-ului personal și o bonitate și credibilitate mai bună pentru viitori parteneri, finanțatori sau fonduri de investiții.
Obiective
La finalul atelierului participanții vor învăța practic un instrument care:
- Generează ideei evitând greșeli comune ce derivă din brainstorming
- Oferă un proces concis, eficient ca timp investit
- Dezvoltă un context în care stimulează persoanele creative și evită disuțiile neproductive.
Experiențe structurate de învățare
Echipa Learning Ecosystem oferă învățarea prin experiențe structurate de învățare, dezvoltate pe baza și procesate cu ajutorul ciclului lui Kolb. Acest tip de experiență reprezintă forma de învățare cea mai persistentă în timp și care oferă posibilitatea fiecărui participant să dezvolte propriile învățături și să integreze soluții de aplicare specifice contextului în care lucrează.
Resurse
Toți participanții au acces la o gamă variată de resurse (documente, link-uri, fișiere video) care întăresc, completează și dezvoltă subiectele abordate în curs. Pachetul de resurse rămâne la dispoziția participantului și după terminarea formării și poate fi salvat în portofoliul propriu.
Portofoliu
Portofoliul permite participanților să își salveze munca pe care au realizat-o în timpul formării, cu scopul de a o prezenta altora sau a face referire la ea în viitor. Întregul portofoliu de lucrări realizate de participant este confidențial (ceilalți participanți nu au acces la el) și poate fi descărcat oricând pe computerul propriu, inclusiv cu feedback-urile primite de la formatori. Portofoliul poate fi accesat oricând din contul participantului și de asemenea, poate conține rezultatele muncii grupate de diferitele formări parcurse, dacă participantul a beneficiat de mai multe formări diferite. Participanții își pot adăuga resurse în propriul portofoliu, cu posibilitatea de a și le organiza în foldere și fișiere.
Conformitate
Conformitatea este o facilitate utilă pentru organizațiile care doresc să se asigure că mențin un standard minim de calitate la nivelul angajaților instruiți. Astfel, angajații sunt certificați în urma formării pentru o perioadă definită de timp, după care va fi necesar să repete formarea și să demonstreze capacitatea da a atinge din nou nivelul de măiestrie prevăzut de standard. Acest lucru se întâmplă pentru că este nevoie de constantă practică și de asemenea, este nevoie de momente periodice de re-memorare, re-antrenare a abilităților și corectare a comportamentelor alterate. Astfel cursul asigură o garanție de 1 an. După această perioadă diploma obținută nu mai este validă, pentru că neantrenat nu mai poate fi garantat nivelul de măiestrie. Platforma anunță participanții cu suficient timp înainte de expirarea conformității, iar participanții au posibilitatea de a relua formarea la un preț de doar 25% din prețul de listă.
Alte facilități
Învățare socială
Blog: Formarea oferă posibilitatea de a scrie un blog personal în care să consolidezi învățarea pe care o realizezi. Este jurnalul de învățare perfect de care ai nevoie pentru a consemna dezvoltarea ta personală, a da formă concretă (scrisă) gândurilor tale, ideilor tale. Poți decide dacă vrei ca blogul tău să fie privat (doar pentru tine și formatori) sau public (pentru toți participanții). Oricând te poți întoarce la jurnalul tău de formare. În plus, gândurile valoroase pot fi promovate prin crowdsourcing și chiar monetizate prin crowdfounding.
Chat: Formarea oferă o cameră de chat, care permite cursanților să comunice în timp real, între ei sau cu formatorii, mesaje de tip text. De asemenea, participantul are posibilitatea de a iniția discuții de tip chat, cu orice alt user care este conectat direct în platformă. Mesajele sunt reținute în sistem timp de 6 luni și pot fi consultate chiar și după terminarea cursului. De asemenea, platforma permite participanților să vadă în timp real cine mai este prezent pe platformă și posibilitatea de a lua legătura direct.
Sesiuni streaming live: Platforma, în conjuncție cu calendarul și feed-ul de știri, pun la dispoziție posibilitatea întâlnirilor cu formatorul față în față de la distanță prin intermediul unor sesiuni Skype sau Zoom.
Forum-uri și dezbateri: Formarea oferă participanților posibilitatea de a participa în dezbateri și a-și susține pozițiile votând argumente referitoare la concepte sau acțiuni specifice luate în discuție. Interactivitatea asigură participanților posibilitatea de a-și testa ideile și a-și șlefui argumentarea și gândirea critică.
Wiki: Formarea oferă posibilitatea participanților de a genera pagini ce pot fi editate de fiecare dintre ei. Astfel, munca contributivă ajunge să fie ușor folosită. De asemenea, se păstrează întregul istoric al contribuțiilor astfel încât, se vede contribuția fiecărui participant.
Grupuri de studiu: Participanții au la dispoziție un grup de studiu în care, dacă se înscriu, pot să folosească toate instrumentele de care au nevoie pentru a învăța împreună.
Grupuri de lucru: Participanții au la dispoziție grupuri de lucru în care lucrează împreună, în echipe, pentru a rezolva activități specifice sau a dezvolta proiecte comune.
Manager de formare: Organizațiile care plătesc parțial sau total formarea pentru participanți, au posibilitatea de a desemna un manager de formare, respectiv pe cineva care monitorizează progresul fiecărui participant și susține crearea cadrului necesar punerii în practică a celor învățate în cadrul organizației.
Network sites
Organizațiile care cumpără această formare pentru angajații și colaboratorii lor, pot organiza rețele interne (doar ale participanților din cadrul organizației). Este o modalitate remarcabilă de a permite colaborarea, împărtășirea de resurse între participanții aceleiași organizații, chiar și atunci când sunt înscriși în formări diferite. De asemenea, departamentul de resurse umane are posibilitatea de a administra întreaga rețea de formare și chiar de a organiza participanții pe echipe similare cu structura proprie organizației.
Suport tehnic în română personalizat
Participanții au acces 24/7 - pe lângă suportul tehnic al MATRIX LMS - și la suport tehnic din partea Learning Ecosystem direct în limba română. Totodată, participanții au la dispoziție tutoriale video în limba română pentru toate facilitățile oferite de platformă.
Integrare
iCloud: Formarea permite încărcarea documentelor și atașamentelor direct din contul personal al participantului. Acesta poate folosi Google Drive, GSuite, OneDrive sau OneDrive for Business.
Traducere automată: Participanții au posibilitatea de a opta pentru limba în care doresc să folosească meniurile din platformă și în care să primească suportul tehnic.
Logare cu un singur cont: În acest moment, participanții se pot loga în platformă folosind propriul cont Google.
Iată schița clasei:
1. Training - Relații vii la clasă4 lecții
|
||||
|
Finalizare
Următoarele certificate sunt acordate la finalizarea clasei:
Diplomă de absolvire |