Skip to content
Terenul de joacă Vizualizare calendar

Învață ca un SuperErou


Curs
Cantitate
Pentru altcineva
Cristian Negut
Cantitate
Pentru altcineva
Cumpărați pentru €40 sau introduceți codul de acces

Activează-ți SuperPuterea minții.
Curs online asincron.

Fi SuperEroul zilelor noastre. Mai toată viața ta va fi condusă de ceea ce vei găndi, vei raționa și vei gestiona ca trăiri cu creierul tău, cu mintea ta. De acest organ închis în capul tău va depinde în mare măsură ce vei face în viață. De aceea, îți propun să periei controlul și împreună să explorăm un pic ce e în mintea ta și apoi să găsim soluția potrivită pentru tine pentru a fi mai bun la memorare, la autocontrolul situațiilor prin care treci și modalitățile prin care poți performa la examenele ce vin.

Acest curs nu îți promite că vei putea "trișa" sau găsi o cale mai ușoară de a obține rezultate. Acest curs îți propune ca munca pe care este nevoie oricum să o faci să fie încununată cu un succes mai mare și mai durabil. Deci nu e vorba de cum să muncești mai puțin, ci despre cum poți obține maximum din munca pe care o faci.


Competențe ce pot fi exersate pentru măiestrie

Code

Name

Description

1

Știu cum funcționează creierul

Cunoaște cum funcționează creierul și poate folosi asta în organizarea explorării lumii înconjurătoare, învățării de lucrui noi și dezvoltării sale intelectuale și emoționale.

2

Memoria

Are abilitatea de a folosi tehnici specifice de memorare și astfel să performeze în reținerea unor mari cantități de informație.

3

Autocontrol

Are abilitatea de a își identifica trăirile și a le controla astfel încât să aibă reacții dezirabile și adecvate în contexte de stres, criză sau situații limită.

4

Examen

Are abilitatea de a folosi tehnici și strategii eficiente pentru luarea examenelor cu succes (strategii care nu exclud însă învățarea).

 


Întâlnește-ți formatorii:

Cristian Neguț


Certificare

La finalul formării fiecare participant obține Certificatul de absolvire și Anexa de mențiuni a performanțelor dobândite în fiecare curs. Certificatul este parte din demersurile pentru obținerea titlului Voievod al Ținuturilor de Sus. Obținerea acestor titluri reprezintă o certificare din partea formatorilor pentru măiestria dobândită.

Măiestrie: Formarea oferă monitorizarea cunoștințelor, abilităților și comportamentelor la nivel de grad de dobândire a măiestriei. Astfel, fiecare participant și manager de formare poate să se asigure că dezvoltarea atinge nivelul de măiestrie dorit și în timp real, să știe ce competențe mai este nevoie să fie lucrate. Formarea permite corelarea dintre lecții și activitățile practice parcurse și competențele dobândite, respectiv nivelul de măiestrie atins. Astfel, participantul știe la orice moment de timp ce mai are de făcut pentru a atinge nivelul de măiestrie dorit.

Carte de note: Fiecare participant își poate urmări în timp real, progresul realizat în timpul învățării, pe baza rezultatelor din activitățile și exercițiile realizate și are acces la statistici care îi prezintă parcursul și performanța.

Lecții

Participanții au la dispoziție mai multe module de formare, numite generic Lecții.
Apasă butonul Lecții de deasupra acestei descrieri și poți vedea toată curicula propusă și pusă la dispoziție în această formare.
Toate lecțiile rămân la dispoziția participantului și după terminarea formării, atâta timp cât își păstrează contul. 

Activități și exerciții practice

Formarea cuprinde activități practice, teme pentru acasă sau exerciții, pe care generic le numim provocări, menite fie să asigure rememorarea conținutului și astfel, să crească nivelul de învățare de cunoștințe noi, fie să exerseze abilități și / sau să formeze / susțină comportamente dezirabile. După fiecare activitate, temă sau exercițiu practic realizat, fiecare participant primește feedback personalizat direct de la formatori, ceea ce diferențiază ecosistemul nostru de învățare de toate platformele de învățare uzuale. Toate temele pot fi salvate în portofoliul propriu. Participanții au acces 24/7 la activități, teme și exercițiile practice pe perioada formării și le pot repeta de până la 10 ori fiecare, iar după terminarea formării, au acces în continuare la ele și la feedback-ul primit, dar nu mai pot face teme noi.

Resurse

Toți participanții au acces la o gamă foarte variată de resurse (documente, link-uri, fișiere video) care întăresc, completează și dezvoltă subiectele abordate în curs. Pachetul de resurse rămâne la dispoziția participantului și după terminarea formării și poate fi salvat în portofoliul propriu.

Portofoliu

Portofoliul permite participanților să își salveze munca pe care au realizat-o în timpul formării, cu scopul de a o prezenta altora sau a face referire la ea în viitor. Întregul portofoliu de lucrări realizate de participant este confidențial (ceilalți participanți nu au acces la el) și poate fi descărcat oricând pe computerul propriu, inclusiv cu feedback-urile primite de la formatori. Portofoliul poate fi accesat oricând din contul participantului și de asemenea, poate conține rezultatele muncii grupate de diferitele formări parcurse, dacă beneficiarul a participat la mai multe formări diferite. Participanții își pot adăuga resurse în propriul portofoliu și și le pot organiza în foldere și fișiere.

Microlearning

Microlearning înseamnă folosirea unor calupuri de concepte relativ scurte ce pot fi parcurse în 5-10 minute, spre deosebire de prezentările extinse ce necestiă 0,5 - 1-2 ore. Această abordare este ideală în soluționarea multor situații din practica de zi cu zi, legată de conceptul respectiv. De aceea, este foarte apreciată de practicieni sau de cei care se formează la locul de muncă. Utilitatea practică se vede cel mai bine la cei care folosesc microlearning ca instrument de acompaniere a deciziilor sau soluționare a situațiilor din activitatea lor.


Iată schița clasei:

1. Învață susținut

10 min

Învățarea nu e ușoară, dar cine a spus că trebuie să o faci singur(ă)? Află cine și cum te poate ajuta.

Lecție Durata
Introducere
De ce am nevoie de susținere? 3 min
Fun clubul meu de învățare 4 min
Umple tribunele
Burse de studiu 3 min

2. Învață să înveți

51 min

Este mai bine să știi să înveți decât să știi. De aceea, cei ce știu, știu mai întâi cum să știe. Manual de folosire eficientă a creierului.

Lecție Durata
Scurtă introducere funcționarea creierului 14 min
Rememorare neuroplastie
Neuro-miturile care ne încurcă 6 min
Rememorare neuro-mituri
Cum gândim 4 min
Rememorare - Stii cum gândești?
Cum folosim cele două tipuri de gândire 3 min
Ce te ajută să folosești gândirea difuză?
Tipuri de memorie 11 min
Somnul 8 min
Rememorare - Tipuri de memorie
Ilustrează tipurile de memorie
Cartoanele de învățare 5 min

3. Pregătirea pentu examen

Cum să mă pregătesc pentru examen? ... și aș mai vrea să știu dacă există viață și după examen?

Cum să învăț mai bine?
Capcane ale studiului ineficient
10 reguli ale sudiului eficient
Sfaturi pentru examen de la specialiști
Care este planul tău pentru examen?

4. Tehnici de memorare

Acum că știi cum înveți, hai să găsim tehnicile care ți se potrivesc în a te ajuta să memorezi mai bine.

Memoarea spațiată
Memorarea vizuală
Mnemonics
Palatul memoriei
Metafore și analogii
30 de secunde de reflexie
Ce tehnici de memorare știți?
Tu ai 30" ?
Înapoi sus